In de Eerste Divisie leed team 2 een 6-2 nederlaag bij Amersfoort 3. Het team komt daardoor meer en meer in de gevarenzone; oppassen geblazen dus. Team 3 klom dankzij een 4-4 gelijkspel tegen AMOR 1 naar de negende plek, maar is nog altijd ver weg van veiligheid. De fighting spirit is echter aanwezig, en je weet nooit hoe het kan lopen.

In de Tweede Divisie speelde team 4 gelijk in de uitwedstrijd bij Veghel 1. Hierdoor is de achterstand op de koploper vijf punten en zal het team volgende week flink moeten scoren om de week erna thuis tegen die nummer 1 een inhaalslag te kunnen maken.
In Team 5 hebben Richard Vennik en Joost Kool hun eerste nederlaag in de herendubbel geleden, desondanks werd Barendrecht 3 met 6-2 opzij gezet. De tweede plaats blijft zo stevig in handen van het team. Invalster Petnoi Schultz weerde zich kranig tijdens haar invalbeurt twee klassen hoger dan dat ze normaal speelt. Ze verloor haar single nipt en dat was meteen haar allereerste verliespartij van dit seizoen(!). In de mix nam ze revanche, en ze kon zich vervolgens bij haar eigen team voegen om daar nog een wedstrijd te spelen.
Ook in Team 6 werd pas voor de eerste keer een herendubbel verloren. Maar dat was helemaal geen schande, want de piepjonge invaller Wessel van der Aar speelde pas voor de tweede keer op dit niveau. Hij kon in al zijn partijen goed meekomen en een set te pakken, maar wist helaas nét niet te winnen. Geeft helemaal niks, hij wordt lekker kampioen met zijn eigen team en maakt zoveel progressie dit seizoen dat winnen in deze klasse een kwestie van zeer korte tijd is. Team 6 speelde 4-4 tegen Amersfoort 4 en handhaaft zich op de derde plek.

In de Vierde Divisie won team 7 met 7-1 van het Hoofddorpse Meershuttle 2 en is in feite al kampioen. Helaas zal volgende week in de thuiswedstrijd nét niet het formele kampioenschap behaald kunnen worden, omdat dat deels afhankelijk zal zijn van een andere wedstrijd de dag erna. We tillen de festiviteiten dus over de feestdagen heen, maar een klein champagneflesje kan er wel open na volgende week.
Duinwijck 8 stond vooraf aan hun wedstrijd precies gelijk met tegenstander Hillegom 1, en dat was na afloop nog steeds zo. Opvallend was de eerste nederlaag in de mix voor Martijn Jonk en Renee Velder. Flauw om dat eruit te lichten, want dat betekent dus ook dat ze week in week uit prima presteren. Even een off-day, en volgende week gewoon weer winnen!
Team 9 verloor met 0-8 van de nummer 1, maar dat was zeer geflatteerd. Veel partijen waren erg spannend, maar zo gaat dat soms als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Het team staat voorlopig nog wel veilig op de zesde plaats.
Annet Rozemeijer, Marjan Ridder en Rob Ridder waren bij alle winstpunten van team 10 in hun 4-4 gelijkspel tegen Barendrecht 6 betrokken. Op ervaring, zullen we maar zeggen. Het team blijft daardoor vierde in hun poule.
Dat gelijk spelen dit weekend populair was bewees ook team 11 tegen HBV 4. Er gebeurt in deze poule heel weinig qua verschuivingen, de huidige zesde plaats zal waarschijnlijk ook de eindnotering worden voor team 11.

Dat team 12 in de Eerste Klasse niet won van hekkensluiter Weesp 3 kwam voornamelijk door een blessure bij Thilini Scherpenzeel. Zij gign door haar enkel en moest daardoor twee partijen opgeven. Gezien haar spel tot nu toe in dit seizoen, zouden dat zomaar eens twee winstpunten kunnen zijn die gemist werden. Het gaat gelukkig snel vooruit met de blessure, dus we hopen haar snel weer in actie te zien!
Duinwijck 13 komt steeds beter in vorm, nu maar hopen dat het niet te laat is. Er werd nipt met 3-5 verloren van de koploper US 3. Wie weet wat er nog te halen valt voor het team.
Heel veel spannende partijen in de Tweede Klasse bij Duinwijck 14 tegen Almere 15. Uiteindelijk wonnen de Almeerders met 3-5. Ivory trof voor de verandering eens een tegenstander van gelijk postuur, en wist heel knap en beheerst de derde set met 21-18 naar zich toe te trekken, terwijl aan de overzijde de stoom uit de oren kwam.
In team 15 was Marijke Knip ontzettend dichtbij een tweede overwinning dit seizoen, maar het mocht niet zo zijn. Het team speelde 4-4 uit tegen Zijderveld 9, een grote concurrent voor de onderste plaatsen.
In de Derde Klasse kon team 16 het helaas niet bolwerken tegen Venhuizen 1. Het team verloor met 7-1, Rianne Smelt tekende in haar single voor het enige punt voor Duinwijck.
Het Herenteam had de handen vol aan Huizen, maar won met 6-2 en kan volgende week met Meershuttle uit gaan maken wie aan het eind van het seizoen de bloemen krijgt overhandigd.