Rob Ridder coacht Ivory Johan van team 11

Rob Ridder coacht Ivory Johan van team 11

Een regulier speelweekend in de Eerste Divisie, en dat leverde wisselende resultaten op voor de Duinwijckreserves. Zes punten waren er voor team 2 in de uitwedstrijd tegen Velo 3. Maar liefst zes driesetters in de wedstrijd, dat duidt op veel spanning. Alleen de damesdubbel en een herenkel gingen nipt verloren, verder deed Duinwijck dus goede zaken.

Team 3 mocht zelfs tweemaal aantreden, vanwege de eerder uitgestelde wedstrijden ivm sneeuwval. Wessel van der Aar en Mandy Lenderink waren beiden goed voor twee punten in de uiteindelijk met 5-3 verloren wedstrijd bij Smashing 2. Zondag ging het echter wat minder tegen HBV 1, al zal de nederlaag tegen de aanstaande kampioen wel ingecalculeerd zijn. Ondanks de ruime 1-7 verliespartij staat team 3 nog altijd keurig derde.

Her en der nog wat wedstrijden, ivm de eerder genoemde sneeuw van enkele weken geleden. Drie punten van Yannick Wolff droegen bij aan de 5-3 winst van Duinwijck 5 in de Tweede Divisie. Het moet wel heel gek lopen wil dit team nu niet veilig zijn.

In de Derde Divisie hield Duinwijck 8 vier punten over aan de uitwedstrijd bij Thiela 2. Het worden nog drie spannende weken voor dit team, in strijd tegen degradatie. Met name volgend weekend zal tegen de nr 8 goed gescoord moeten worden.

In de Hoofdklasse ook een gelijkspel voor Duinwijck 11 tegen Van Zijderveld 6. Ook hier telt ieder puntje, maar dan in de strijd om promotie. Volgend weekend zal er aan damagecontrol moeten worden gedaan tegen de nummer 1, en daaarna nog twee keer vlammen, o.a. tegen de rechtstreekse concurrent Olympia, een heuse Haarlemse derby. Maar waarom niet gewoon stunten tegen de koploper volgende week?

In de Tweede Klasse een debutante dit seizoen, in de persoon van Jessy Havelaar. Ze kreeg meteen 9 sets voor de kiezen, maar won haar damesenkel, alsof de klok heeft stilgestaan. Het hele team was redelijk op dreef, want ‘t Gooi 1 werd op 4-4 gehouden, voor het eerst dit seizoen geen nederlaag voor Duinwijck 14.

Gelijkspelen hing in de lucht dit weekend, ook team 15 deed het. In een gelijkopgaande wedstrijd tegen Olympia Haarlem 2. Al de vijfde puntendeling voor het team in de Vierde Klasse dit jaar, nog twee kansen om de eerste overwinning binnen te halen, te beginnen volgende keer tegen de nummer 8. Wie weet…

Dat de heren van ons Herenteam zich graag spiegelen aan ‘het andere eerste’ Duinwijck 1 is bekend, maar dat ze zelfs zo ver wilden gaan om ook een dubbel weekend te spelen had niemand gedacht. Zaterdag werd een gelijkopgaande thuiswedstrijd helaas met 2-6 verloren van Huizen H1, maar de in zondagochtend ‘spierpijnwedstrijd’ werd Loosdrecht H1 gladjes met 8-0 verslagen. Mitchel Overman bleef het hele weekend winnen, een knappe prestatie. Als de heren volgende week weer kunnen lopen, mogen ze gaan proberen de tweede plaats te verdedigen.