Duinwijck 1 mocht dit weekend niet één, maar twee keer aan de bak. Op zaterdag 28 september kwam de nieuwe concurrent BC Dropshot op bezoek en zondag mocht het team aantreden in Wijchen bij het taaie 2dA Smashing.

Tegen Drop Shot was van tevoren bekend dat het wel eens een zware middag kon worden. Ondanks dat deze club weer voor het eerst in de eredivisie meedoet, hebben zij het team aardig weten te versterken door meerdere nieuwe spelers te contracteren. Dit bleek dus ook in de herendubbel waar Ties van der Lecq en Koen Ridder in de eerste set niet mee konden komen met de Deen Mathias Thyrri en , voormalig Duinwijcker, Wessel van der Aar. In de 2e set wat het gat veel kleiner, maar een derde werd net niet gehaald (22-20).

De damesdubbel werd wel overtuigend gewonnen in twee sets door Debora Jille en Akvile Stapusaityte. Ralph Starren speelde een goede wedstrijd maar moest helaas toegeven dat Joran Kweekel een maatje te groot was in de eerste herenenkel. Akvile Stapusaityte mocht vervolgens aantreden tegen het jeugdtalent Jaymee Laurens. Helaas werd dit, met name voor het publiek, een deceptie omdat Jaymie naar 2 punten al opgaf vanwege een blessure. De andere damessingel was een gemakkelijke prooi voor Raquel Hymphriss tegen invalster Kaylee van der Wiel.

Jordy Hilbink had duidelijk zin om weer eens voor het thuispubliek te vlammen want met 21-6 en 21-6 werd het jeugdtalent Lars Kros aan de kant gezet. Het belangrijke 4e punt was hierbij behaald en de mixen moesten uitwijzen of er nog meer te halen viel. Hierbij was de mix van Alyssa Tirtosentono en Mathias Thyrri een maatje te groot voor Jordy Hilbink en Raquel Humphris. Op de andere baan moest bij de mix tussen Koen Ridder en Debora Jille tegen Joran Kweekel en Eefje Janssen de uiteindelijke eindstand bepaald worden. Dit bleek ook uiteindelijk de spannendste en mooiste partij van de avond te worden, waarbij uiteindelijk een 3e set nodig was om tot een beslissing te komen. Door enorm hard werken afgewisseld met een aantal geniale punten ging deze mix naar Duinwijck en werd een zeer gewenste 5-3 overwinning binnen gehaald.

Op zondag stond de volgende uitdaging te wachten. Ondanks dat Smashing op voorhand tot de kleinere clubs gerekend kan worden, bleek op zaterdag wel dat je ze niet moet onderschatten, zeker niet in eigen huis. Concurrent om de kampioenspoule DKC werd namelijk met een 5-3 verlies naar huis gestuurd. Smashing speelt al jaren met ongeveer hetzelfde team en dat is zeker goed te zien aan de team spirit en goed ingespeelde combinaties.

Dat Duinwijck de punten niet cadeau ging krijgen bleek al tijdens de dubbels. Ties van der Lecq en Jordy Hilbink leken een makkelijke avond te hebben in de herendubbel, maar in de 2e set wisten Yannic Smeets en Brandom Bessem toch heel lang mee te komen. Uiteindelijk werd deze toch met 21-19 gewonnen door de Duinwijckers. De damesdubbel was nog veel spannender waarbij uiteindelijk een 3e set nodig was voor Lieke Maes en Ella Peters om van de Duinwijckers, Raquel Humphris en Corine Breukers te winnen. Jordy Hilbink begon in zijn singel wederom overtuigend en wist ook in de 2e set constant de Yannic Smeets net iets voor te blijven. Debora Jille wist Denise Hall ook in 2 sets te verslaan. Ralph Starren had duidelijk moeite bij de start in zijn herenenkel tegen Luuk van Renswouw. Gelukkig wist hij het tij te keren door wat tactische aanpassingen en werden set 2 en 3 wel overtuigend binnengehaald. Raquel Humpris had ook deze keer weer te maken met een taaie tegenstandster (Maureen Zewald) wat zorgde voor lange en mooie rally’s. Ondanks dat ze in de eerste set niet echt mee kon komen qua punten, wist ze knap de 2e set in verlenging binnen te halen. Helaas was in de 3e set de energie op waardoor deze set een makkelijke overwinning werd voor Maureen.

De combinatie Roy Reijbroek en Lieke Maes was helaas een tandje te sterk voor het gelegenheidsduo Ralph Starren en Corine Breukers. In de andere mix hadden Ties van der Lecq en Debora Jille een valse start tegen Brandom Bessem en Ella Peters, maar in de 2e en 3e set werd orde op zaken gesteld.

Hiermee werd ook de 2e 5-3 overwinning een feit en doet Duinwijck met een 3e plaats goed mee om plaatsing voor de zeer gewenste kampioenspoule.

Volgende week wacht een verre reis naar het noorden om in Groningen tegen debutant Amor te gaan spelen.