Alle Duinwijckteams in vogelvlucht

//Alle Duinwijckteams in vogelvlucht

Alle Duinwijckteams in vogelvlucht

Landelijke dekking dit weekend door Duinwijck. Van Zuid Limburg tot Groningen waren de zwart-oranje shirts te bewonderen. Veel teams keurig in de middenmoot, eentje p kampioenskoers en een aantal probleemgevallen. Zie hieronder.

Roy Kuipers viel niet onverdienstelijk in bij Duinwijck 2 en wist zelfs samen met Fabienne van Affelen van Saemsfoort de mix te winnen. Hij lijkt een manier gevonden te hebben om zijn -al veel langer aanwezige- techniek effectiever te gebruiken en heeft dit seizoen echt een stap voorwaarts gemaakt. Mooi om te zien. Corine Breukers en Steef van Wooning wonnen hun singles, maar daarmee was het punten sprokkelen gebeurd. Barendrecht 2 (gemiddeld vermoedelijk ruim boven de 40 jaar) gebruikte hun ervaring goed en wonnen dus met 5-3. De middenmoot voor team 2 in de poule waar Drop Shot nu echt werk lijkt te maken van het kampioen worden, getuige de inzet van de Schotse broer van oud-Duinwijckspeelster Caitlin Pringle, Ciar.
In het andere Eerste Divisie-team een mooie mijlpaal voor Simone Hermsen, die ongeslagen bleef in de single en haar tiende (!) zege op rij boekte. Een speelster in vorm dus, goed bezig! Stephanie Pietersz volgde haar voorbeeld in de single en won ook samen met Mandy Lenderink de dubbel, maar de sterke heren van Almere 2 waren onze Duinwijckmannen net te machtig, zodat het 3-5 werd. Een stabiele derde plek voor ons team in een poule waarin, zoals het nu lijkt, BC De Zwaluwen een promotie/degradatiewedstrijd mag gaan spelen tegen de nummer 9 van de Eredivisie. De Zwaluwen hebben alle moeite met lijfsbehoud, getuige hun 4 zeges in 12 wedstrijden, maar zo is het systeem nou eenmaal.

Duinwijck 4 had zondag een akelig lange rit door besneeuwd en mistig Noord-Nederland naar Amor 2 in Groningen. Eenmaal in de hal bleek het bijkans nog gladder en kouder dan buiten, mede waardoor het team mopperend met 6-2 ten onder ging. Roel Jongsma trok zijn goede lijn van de afgelopen weken door en won zijn derde single op rij. Het tweede punt kwam in de single van Patrick Beettjer, die vermoedelijk voor een wereldprimeur zorgde door de hele wedstrijd in een skitrui te spelen. En dat was nodig ook. Het team moet op blijven letten in januari, maar de marge t.o.v. de degradatieplekken zou genoeg moeten zijn.
Beter nieuws uit team 5 dat weer eens won, met 6-2 van Invictus 1. 7-1 Was zelfs mogelijk geweest, maar Richard Vennik en Fenna Laros verloren met 23-25 in de derde set hun mix, ondanks een mooie smashverdediging achter haar rug van Fenna op matchpoint tegen. Drie punten ook van Jillian Beck, die met name in de single dit jaar goed scoort, met 8 uit 10. Het team sluipt door deze zege weer omhoog op de ranglijst, op jacht naar plek 2.
Duinwijck 6 mocht zelfs nog 200 meter verder rijden dan team 4 (volgens Routenet: 200,4 naar Groningen, 200,6 naar Roosteren) en leek die rit goed verteerd te hebben, getuige de 0-2 voorsprong die het nam na de dubbels. Daarna werd er echter nog maar 1 set gewonnen, zodat het uiteindelijk 6-2 werd voor Roosterse 3. Gelukkig deed de concurrentie het geen haar beter, zodat ons laatste Tweede Divisieteam op de vijfde plek bleef staan. Twee punten daaronder is het echter degraderen, dus alle hens aan dek in de laatste vier rondes.

Invaller Michael van Ingen was nog het dichtsbij een punt in zijn single tegen oud-Duinwijcker Martijn Jonk, maar meer dan zijn setwinst zat er niet in voor Duinwijck 7 in het besneeuwde Gaasperdam. Het lokale team 1 won met 8-0. Een onwelkome afwisseling voor ons Derde Divisie-team, dat gemiddeld meestal een uur langer dan alle andere teams strijdt om de puntjes. De veilige middenmoot zal behouden blijven door dit door blessures geteisterde team.

Een team waarbij alleen de verliespunten benoemd worden, gewoonweg omdat ze zo vreselijk veel winnen, is team 8. Thomas Kluitenburg verloor op woensdagavond in Haarlem Zuid bij Olympia 1 zijn enkelspel, verder was er weer geen houden aan en werd het 1-7. Thomas draait overigens een uitstekend seizoen met bijna 80% winst in zijn partijen, dat mag dan ook wel even benoemd worden. Omdat een ander team in deze poule ook goed zijn best doet is het kampioensfeest voorlopig nog niet aan de orde, maar deze trein lijkt niet meer te stoppen.
Anouk van Oss was in vorm voor Duinwijck 9. Twee punten van haar en daar kwam de mix van André Terol en Laura Termes nog bij. Laura liet eerder haar tegenstander in de single helaas ontsnappen, zodat het 3-5 werd tegen Hillegom 1. Problemen voor dit team, getuige de zevende plek.
Duinwijck 10 (in nog zwaarder weer) had een weekje vrij, en team 11 kwam niet verder dan 4-4 bij DEO 3, die ze daardoor niet in konden halen. Ook dit team op een gevaarlijke zevende plek en met een uitwedstrijd tegen de koploper voor de boeg, zal het alle zeilen bij moeten zetten om behouden te blijven in de Vierde Divisie.
Zo doet zich de merkwaardige situatie voor dat in het slechtste scenario geen één van de vier Vierde Divisieteams volgend jaar nog in deze klasse zit. Eentje kampioen en drie in degradatienood. Een mooie puzzel voor de TC en nog iets om voor te vechten voor de betrokken teams!

Jeroen Kuipers redde de eer voor Vijfde Divisie-team 12 met twee punten tegen Meershuttle 4. Zijn mixpartner Floor Maassen speelde wegens de wat lage temperatuur in de hal in lange broek. Mazzel voor haar dat ze niet met team 4 mee hoefde, ze was kleren tekort gekomen. Het team pakt de draad in januari weer op met een wedstrijd tegen de nummer laatst, hopelijk kan er dan weer gevalmd worden en kan vanaf de vijfde plaats weer wat gestegen worden.

Het zat Duinwijck 13 een aantal keren op spannende momenten niet mee, waardoor Katwijk 1 met 2-6 kwam winnen in de DEGIRO-hal. Vooralsnog is dit team hartstikke veilig in de Zesde Divisie. Vermeldenswaardig is dat de gezusters The van hun gezamenlijke 14 singles er 13 hebben gewonnen. Oriana verloor zelfs nog helemaal niet, al kwam de overwinning deze keer welk erg makkelijk omdat de tegenstander er niet eens aan wilde beginnen. Ze zijn bang voor je, Oriana! Heel goed.

Twee punten van Mitchel Overman vormden de gehele oogst voor het herenteam. De jeugdige invaller Dario The weerde zich kranig, maar het mocht niet baten. ‘t Vennewater M1 won met 2-6 en begin januari mogen onze mannen hun zesde plek verdedigen tegen concurrent Castricum.

2019-02-06T00:26:45+00:0017 december, 2018|Competitie|1 Comment

One Comment

  1. Mattymn 9 juni, 2019 at 05:10

    Where Can I Buy Omifin [url=http://cheapcial20mg.com]cialis prices[/url] Dove Posso Acquistare Cialis Generico Does Keflex Work For Boils

Leave A Comment