Een dubbel weekend in de Eerste Divisie. Zaterdag haalde team 2 een knap gelijkspel bij het in deze klasse traditioneel sterke Almere 3. Fabienne van Affelen van Saemsfoort won 3 uit 3.
Op de herensingles na was het team in de allerlaatste competitiewedstrijd in de Duinwijckhal zondag de betere van HBV 2. Met deze 6-2 zege staat het team gedeeld aan kop met Amor 1, die zand in de kampioensmachine van Drop Shot 1 lijken te willen strooien. Complimenten voor de prestaties tot nu toe, in de eerstvolgende competitieronde is Amor de tegenstander, dus dan zal het team weer scherp moeten zijn.
In de andere poule in herstelde Duinwijck 3 zich van de nederlaag van vorige week door met 2x 7-1 te winnen. 14 uit 16 dus, dat is lang niet slecht. Zaterdag werd thuis gewonnen van BCH 1 en zondag met 1-7 bij Asterix 1. Zo onoverwinnelijk als in de strips waren die dus niet. Ook voor dit team een gedeelde koppositie, waarbij met name Robbert Mooij en Stephanie Pietersz opvallen door nauwelijks te verliezen.

Verliezen is iets waar team 4 ook even mee stopte dit weekend, na twee nederlagen werd nu gelijkgespeeld bij Almere 4. Invalster Annemiek Groenewoud pakte twee punten, maar er zal nog wel wat meer gewonnen moeten worden door de vaste teamleden wil het team de huidige zevende plek gaan verlaten. Na de inhaalwedstrijd tegen BC Flits heeft iedereen hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld en zal meer duidelijk zijn over de krachtsverhoudingen in deze poule.
Jillian Beck en Fenna Laros wonnen hun damesdubbel en beide singles in Duinwijck 5, tel daar een gewonnen herendubbel bij op en je hebt de 4 punten die behaald werden tegen Schollevaar 1. Een keurige tweede plaats in de poule, waar Almere 5 een beetje weg lijkt te lopen.
Billenkoek voor team 6, maar 0-8 tegen Iduna 1 is in deze Tweede Divisie-poule geen ongebruikelijke uitslag. Je kunt het maar gehad hebben. Duinwijck kukelt weliswaar naar de zevende plek door dit resultaat, maar de achterstand op nummer drie is maar 2 punten. Geen man overboord dus. En gezien de vier driesetters in deze wedstrijd is 0-8 ook wel een beetje een flauwe uitslag.

In ons enige Derde Divisie-team kwamen de punten dit weekend van Petnoi Schultz. Helaas bleef het bij 2, zodat Swish 1 gefeliciteerd moest worden. Een plekje in de veilige middenmoot lijkt al wel verzekerd.

Overwegend matig succes in de Vierde Divisie dit weekend. Team 8 won keurig met 3-5 bij ‘t Vennewater 3 en bleef zo koploper. Team 9 speelde veel spannende partijen, maar won er maar eentje op weg naar een 5-3 nederlaag bij Almagest Floriande 1. Als dit team in de inhaalwedstrijd bij Hillegom 1 een mooi resultaat weet te behalen, dan doen ze zomaar weer mee om de hoogste plekken.
Zwaar weer voor team 10, die met 6-2 verloren van Irene 1. Voorlopig de laatste plaats. Moge de nieuwe hal nieuwe inspiratie brengen voor dit team!
Annet Rozemeijer zal zondag wel moeilijk uit bed zijn gekomen, getuige de uitslagen van haar partijen op zaterdag. 30-28, 19-21, 21-17 in de single, dat voel je meestal nog wel even. Wel twee winstpartijen voor Annet, zodat de nederlaag tegen koploper Conquesto 3 beperkt bleef tot 2-6. De komende twee speelrondes zijn voor dit team tegen directe concurrenten, wellicht kan de zevende plek dan ingeruild worden voor een mooiere.

Beter nieuws uit de Vijfde Divisie, waar team 12 Velsen 2 met 7-1 oprolde. Dat resultaat kwam als geroepen, want nu heeft het team zich weer netjes in de middenmoot gemeld, met wellicht kansen op meer. Goed voor het moraal.

We gaan allemaal wel graag eens naar de bios, maar het jeugdige Zesde Divisie-team 13 beviel het afgelopen vrijdag toch minder. Bios 1 versloeg ons team met 6-2. De gezusters Oriana en Franca The wonnen wel hun singles. In de, door verschillende uitgestelde wedstrijden rommelige, poulestand staat Duinwijck net onder het midden.

In de Zevende Divisie kon Duinwijck 14 het niet bolwerken tegen BCRS 7. Het werd 6-2. Net als in team 13 werden beide damessingles gewonnen. Team 14 bungelt voorlopig onderaan de ranglijst.

Castricum M1 bond zondag ons herenteam aan hun zegekar. Onze mannen zullen na jaren van kampioenschappen even moeten wennen aan hun huidige status als nummer 6 in hun poule. Naar verluidt drinken ze er geen biertje minder om.