Blessuregolf overspoelt Duinwijckteams dit weekend

//Blessuregolf overspoelt Duinwijckteams dit weekend

Blessuregolf overspoelt Duinwijckteams dit weekend

Druk weekend voor de fysiotherapeuten en gipsmeesters in en om Haarlem. Veel blessures dit weekend. We wensen iedereen beterschap. Maar gelukkig werd er ook gewoon gespeeld.

Duinwijck 2 heeft de helft van haar 18 wedstrijden erop zitten en staat gedeeld bovenaan. Dat is een prima tussenstand natuurlijk, maar helaas voor hen is het wel dringen aan kop. Duinwijck heeft 41 punten, de nummer vijf heeft er 39. Elke week scherp zijn dus. Dat lukte dit weekend goed, er werd gewonnen met 5-3 van Velo 3. De dames wonnen al hun wedstrijden.
Team 3 maakte de omgekeerde reis naar Wateringen en behaalde helaas ook de omgekeerde score tegen Velo 2. Beetje jammer voor Simone Hermsen was dat haar tegenstander in de single na 1 punt al opgaf. Diezelfde speelster speelde (en won) vervolgens nog wel haar gemengd dubbel. Met alle respect voor eenieders gezondheid en dergelijke, is het toch altijd wat armoedig en flauw voor de tegenstander als zoiets gebeurt. Je komt een eind rijden, offert een hele vrije dag op en kan dan niet spelen. Door het 5-3 verlies deelt Duinwijck nu de tweede plek met tegenstander Velo.

In de Tweede Divisie beleefde Duinwijck 4 een matige middag in Friesland. Slechts de herendubbel van Patrick Beettjer en Jules Bakker en de damessingle van invalster Karin Stokman werden gewonnen. Bovendien viel Patrick na de dubbel geblesseerd uit en in het gemengd dubbel moest Carola Bakker opgeven met een onwillige knie. Laten we hopen op snel herstel voor beiden.
Drie punten van Joost Kool (zo kennen we hem weer!) tegen koploper Almere 5 konden niet verhelpen dat team 5 onderuit ging met 3-5. De tweede plek blijft in handen van Duinwijck, maar er zijn kapers op de kust.
Duinwijck 6 houdt het spannend onderin, daar veranderde het gelijkspel bij Amersfoort 5 niets aan. Veel spannende uitslagen, uiteindelijk waren zowel Matthijs Kas als Yannick Wolff goed voor twee winstpartijen.

Ook in Duinwijck 7 blessureperikelen. Het uitvallen van Eddy Warmerdam zorgde ervoor dat Bartel Komin mocht invallen in de Derde Divisie tegen HBV 3. Hij oogstte complimenten en zelfs het enige punt voor team 7 in de gemengd dubbel met Petnoi Schultz. Beide herensingles gingen met 22-20 in de derde verloren, dus in de return zal er zeker meer te halen zijn. Qua stand is er nog geen man overboord in dit team.

In de Vierde Divisie blijft Duinwijck 8 maar winnen, deze keer met 8-0 van hekkensluiter Heemskerk 1. Volgende week mag het team naar de nummer twee, die ook nog niks verloren heeft, maar toch al op 7 punten achterstand is gezet. Vermoedelijk zal de tot nu toe ongeslagen Anika Gans daar helaas niet spelend bij zijn, zij ging vrijdagavond door haar enkel en moest de wedstrijd tegen Heemskerk in het verband bekijken.
Penningmeester Rajesh Grobbe tekende voor het enige punt van team 9 tegen Zijderveld 5. Een algemene offday, zo lijkt het, want Zijderveld stond nauwelijks boven dit team in de stand. Desondanks nog altijd middenmoot voor Duinwijck 9.
Duinwijck 10 (zonder de geblesseerde Michael van Dijk) won beide damessingles tegen Meershuttle 2. Prima gedaan van Tessa Geerling en Robin Bakker. Meershuttle heeft nog niet verloren, dus dit resultaat kwam niet geheel onverwacht, aangezien Duinwijck in deze poule op de gevaarlijke zevende plek staat. Volgende week tegen concurrent Martinus zal men aan de bak moeten.
In Duinwijck 11 een 100% score voor Ivory Johan, die single en dubbel met Rob Ridder won. Vier driesetters gingen er vervolgens verloren, zodat een 6-2 nederlaag bij Limes 3 op het scorebord kwam. Duinwijck deelt nu de vijfde plaats met Limes, maar moet goed over de schouder kijken of er geen gevaar aan komt.

In de Vijfde Divisie kreeg Duinwijck 12 er flink van langs van US 1. Floor Maassen wist haar single te winnen, maar daar bleef het bij. Good-old Wim Fisscher was vlakbij een tweede punt, maar verloor zijn single met 24-22 in de derde game. Desondanks knap gedaan. US is al zowat kampioen in deze poule, Duinwijck staat vijfde en zag helaas ook Jeroen Kuipers uitvallen met een blessure.

De gezusters The (Franca en Oriana) redden de meubelen voor team 13. Ook hier een paar zeer nipte nederlagen, waardoor het bleef bij 2-6 tegen Hillegom 6. Dit jonge team mag volgende week tegen de nummer laatst Wijk aan Zee proberen om een mooie stap naar lijfsbehoud in de Zesde Divisie te zetten.

Ook in de Zevende Divisie een gevalletje ‘net niet’ voor team 14. Aura Clarinda en Linda Vedder waren goed voor twee punten, maar in totaal werd toch met 5-3 verloren van Mix 8. Volgende week mag nummer 7 Duinwijck het proberen tegen nummer 6 De Pluimbal. Oudere Haarlemmers zullen zich nog herinneren dat dat vroeger ook een club uit Haarlem was, waar misschien enkele leden uit dit team nog wel gespeeld hebben. Niet te lang daarover mijmeren zou ik zeggen, maar gewoon winnen volgende week!

Ook het herenteam ontsnapte niet aan de blessuregolf van dit weekend. Paul Bult viel uit met een blessure waar hij vermoedelijk wel even zoet mee is. Mitchel Overman pakte drie punten, waardoor de nederlaag tegen Zeeburg M1 beperkt bleef tot 3-5.

Buitengewoon vervelend, al die blessures. We wensen iedereen een voorspoedig, maar niet overhaast herstel toe. Met een geblesseerde secretaris, geblesseerd algemeen bestuurslid en een manke voorzitter die voor het eerst in jaren weer eens gesingeld heeft, is het wellicht een goed idee om de bestuursvergadering van dinsdag maar in de poli van het Spaarne Ziekenhuis in Noord te houden.

2018-11-12T10:08:34+00:0012 november, 2018|Competitie|1 Comment

One Comment

  1. Austskise 28 april, 2019 at 13:01

    Buy Flags Online [url=http://viaonlineusa.com]buy viagra online[/url] Kamagra Effets Secondaires

Leave A Comment