Competitie halverwege / alle teams in vogelvlucht

//Competitie halverwege / alle teams in vogelvlucht

Competitie halverwege / alle teams in vogelvlucht

De competitie is halverwege voor de meeste teams.Dat betekent dat alle tegenstanders bespeeld zijn, dus is dit een tussenstand die echt iets zegt over onderlinge krachtsverhoudingen. Team 8 staat ruim bovenaan, een paar teams tweede, maar toch vooral veel spanning onderaan de diverse ranglijsten voor de Duinwijckteams. Vol gas dus in de tweede helft!

Duinwijck 2 zit in een mindere fase, getuige de tweede 1-7 nederlaag op rij in de Eerste Divisie. Tegenstander Drop Shot pakte hiermee de koppositie. Daarna waren er veel driesetters, maar helaas konden onze jongens en meiden geen vuist meer maken.

Zes driesetters voor team 3 leverden vijf punten op bij De Zwaluwen. Simone Hermsen won voor de negende keer op rij haar enkelspel en verloor pas voor de tweede keer een setje. Heel goed bezig, zeggen we dan. Het team staat op de helft van de competitie gedeeld tweede, dus het gaat gewoon heel lekker.

Minder lekker, maar nog net wel voldoende gaat het bij team 4 in de Tweede Klasse. Men stond in no-time met 0-4 achter tegen ‘t Vennewater 1, die oud-Duinwijckers Jasper en Betty Timmerman in de gelederen hebben. Maar winst van Karin Stokman en Jules Bakker in de single en mixwinst van Jules aan de zijde van Carola Bakker werd het 3-5, niet eens zo slecht tegen de koploper. De komende twee speelrondes ontmoet Duinwijck 4 de onderste twee ploegen in de poule, dus dan moet er een gaatje geslagen worden.
Ook Duinwijck 5 kon pas aan het einde van hun wedstrijd tegen DKC 3 de score een redelijk aanzien geven. Met 5-1 achter werd begonnen aan de mixen, maar die waren beide voor Duinwijck. Richard Vennik won rondom de door hem verafschuwde single zijn dubbel en mix. Tweede plek en nakkes aan de hand voor dit team, dat nummer 1 Almere wel echt uit het oog is verloren.
Roy Kuipers en Matthijs Kas zetten Duinwijck 6 op het juiste spoor tegen Almere 6 door hun herendubbel te winnen. Uiteindelijk wist niemand te volgen behalve zijzelf, want Roy won zijn single en Matthijs de mix met Anita Verstrate, zodat er 3 punten waren voor Duinwijck. Het team is in een middenmoot / degradatiestrijd, waarin de volgende ronden zwaar meetellen voor het eindresultaat.

Roy Kuipers was eerder op de dag al actief in Duinwijck 7 (formeel zijn eigen team), waar hij zijn drie partijen won tegen laagvlieger Weesp. Het record van vier partijen winnen op 1 dag van Michael van Ingen is dus verbroken, nieuwe recordhouder is Roy met vijf. Het enige punt van Weesp kwam in een single waarin bijna 100 jaar op de baan stond en Wienman Philips won van Marco Kerkhof. Joyce Dekker verving de vakantie vierende Petnoi Schultz prima, met drie winstpunten. Duinwijck netjes in de middenmoot in deze Derde Divisie-poule.

In de Vierde Divisie moest lijstaanvoerder Duinwijck 8 voor het eerst dit seizoen echt flink aan de bak tegen nummer twee, Matchpoint 1. Maar liefst 10 sets waarin het verschil maar twee punten was, maar het merendeel daarvan ging naar ons. Qua uitslagen ziet het eruit als een uitzonderlijk spannende wedstrijd. Maar zoals dat soms gaat met teams die lekker bezig zijn; het meeste viel naar de nummer 1. Uiteindelijk werd met 2-6 gewonnen en is de voorsprong halverwege nu 11 punten. Niet zenuwachtig worden, gewoon lekker doorgaan zo!
Minder weelde bij team 9, die verloren bij nummer laatst Swish 3. Anouk van Oss bleef wel voor de derde keer op rij ongeslagen in de single. Ze staan nog net op de zesde plek, maar veilig is het allerminst.
Samantha Spitteler won haar twee wedstrijden namens Duinwijck 10, maar de rest moest Martinus 4 feliciteren in de overige partijen. Ook hier moet angstig over de schouders gekeken worden, aangezien het team net aan zesde staat.
Een gedeelde vijfde plek is er voor het laatste team in deze klasse, team 11. Ook zij verloren (met 3-5 van Schollevaar 3) en staan met natte hakken over de sloot veilig. Alle Vierde Divisie-teams hebben dus echt iets om voor te vechten in de tweede helft!

Dat de ranglijst niet altijd alles zegt, bewees team 12 in de Vijfde Divisie. Er waren na afloop van de wedstrijd tegen het hoger genoteerde Amsterdam 1 wat pijntjes, maar er werd met maar liefst 7-1 gewonnen. Vermeldenswaardig daarbij zijn zeker de prestaties van Wim Fisscher, die drie partijen won. Bram Schuit deed ook weer eens mee en was met Wim in de dubbel succesvol. Het team staat vierde, maar met zicht op plek 2.

Hidde van Goor en Oriana The wonnen hun singles namens Duinwijck 13 bij Wijk aan Zee 1 en konden bijna nog hun gezamenlijke mix daaraan toevoegen, maar verloren die met het kleinst mogelijke verschil. Een 6-2 verlies daarom voor dit jonge team in de Zesde Divisie. De veilige vijfde plaats bleef wel behouden.

De wedstrijd van team 14 ging om onbekende redenen niet door, waarmee ik versneld uit kom bij het laatst te bespreken team, onze M1-heren. Personele problemen daar, door vakantie, blessures en zelfs vakantieblessures. Marcel Gozeling zal vermoedelijk nog wel een paar keer gevraagd worden om in actie te komen voor de heren, want hij won zeer knap zijn drie partijen. Ook invaller Marco Jansma deed een duit in het zakje met twee winstpartijen, zodat de familie Overman (de enige basisspelers dit weekend) met een 3-5 winst wegkwam bij Meershuttle M1. Een voorlopig zesde plek voor ons herenteam, laten we hopen dat we ze op enig moment nog in de basisopstelling kunnen zien dit jaar. Tot die tijd: chapeau voor de invallers, ga zo door!

2018-11-19T10:00:52+00:0019 november, 2018|Competitie|0 Comments

Leave A Comment