Coronaprotocol

– Blijf met klachten thuis (zie richtlijnen RIVM)
– Ook als bij een gezinslid sprake is van de diagnose Corona of koorts blijf je thuis.
– Niezen en hoesten gebeurt in de elleboog.
– Bij binnenkomst in de hal worden eerst de handen gedesinfecteerd en zal door de halcoördinator gevraagd worden of je gezond bent.
– Elke badmintonbaan heeft desinfectiespray en schoonmaakdoekjes ter beschikking
– Houd te allen tijde anderhalve meter afstand van elkaar, ook op de baan.
– Mondkapjes zijn verplicht in de gehele accommodatie met uitzondering van de speelhal (vanaf 13 jr).
– Er wordt geen gebruik gemaakt van de kleedkamer en douches. Douchen en omkleden gebeurt dus thuis
– Toilet is geopend met een max. van 1 persoon.
– Kantine is gesloten.
– Er kan alleen gespeeld worden als online is ingeschreven. Registratie vindt plaats middels het online inschrijfsysteem https://qontent.nl/duinwijck-baanindeling (zie bijlage C) (met uitzondering van de jeugd). Er worden in de weekenden tussen 14.00 – 18.00 extra speelmomenten aangeboden. Zie ook het systeem. Indien je je hebt ingeschreven en je kunt toch niet komen, schrijf je dan uit. Op die manier weten we altijd precies wie er in de hal is en kan de hal op de juiste tijden worden opengesteld.
– Er kunnen maximaal 3 personen per baan worden ingeschreven
– Er mag niet worden ge(mix)dubbeld
– Neem een handdoek mee om op de tribune achter de baan te zitten als je even niet speelt
– Geen publiek toegestaan ook niet bij jeugdtrainingen.
– De ingang en de uitgang naar/uit de hal worden gescheiden. Op de plattegrond in bijlage A kun je zien hoe je de zaal inkomt en hoe je deze kunt verlaten. Neem deze goed door voor je komt spelen
– Wees zo kort mogelijk voor aanvang tijd in de hal en verlaat na afloop direct DEGIRO-hal.
– Er zal tijdens de speelmomenten weer gewerkt worden met Halcoördinatoren. Zie Bijlage B voor de toelichting op de taken. Je ziet dat je Halcoördinator bent als je bij inschrijving een oranje shuttle bent. Je bent dan aanspreekpunt voor de BOA.
– Na het spelen maakt elk speler zijn gedeelte, waar hij gezeten heeft, schoon met desinfectiemiddel en doekjes – Iedereen gebruikt alleen zijn of haar eigen racket(s). – De laatste die de hal verlaat dient de lichten uit te zetten in de bestuurskamer (zie bijlage D).
– Veroorzaak je een boete voor BC Duinwijck van 4300 euro door het NIET naleven van dit protocol, dan kan je door de club hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden.

Wat te doen bij een Corona besmetting
Natuurlijk doen we er als club alles aan om de anderhalve meter samenleving ook in de sporthal na te leven om coronabesmettingen te voorkomen.
Echter kan het voorkomen dat ondanks alle protocollen en instructieboekjes er iemand besmet raakt met Corona.
Indien je besmet bent geraakt neem dan z.s.m. contact op met de GGD. Zij zullen dan samen met jou bepalen of contactonderzoek binnen BC Duinwijck nodig is. Als dit het geval is, geef ze dan het volgende emailadres info@duinwijck.com.
De GGD zal dan contact op nemen met BC Duinwijck en dan samen met ons de vervolgstappen bepalen.

Bijlage Instructie Halcoördinator
Lees de instructie goed door voor je begint met je taak als coördinator en bovenal: neem je taak serieus. Het gaat er niet alleen om dat je als club een hoge boete kunt krijgen bij het niet naleven van de regels, belangrijker is dat je de gezondheid van je mede-leden niet op het spel zet.
Je kunt gewoon spelen tijdens je ‘dienst’.
Mocht je nog vragen hebben kun je altijd terecht info@duinwijck.com
Voorbereiding
– Zorg dat je 15 min voor je shift aanwezig bent
– Desinfecteer allereerst je eigen handen
– Trek een geel hesje aan, zodat je als Coördinator herkenbaar bent
– Check of alle desinfecterende middelen aanwezig zijn
– Zet de lichten van de banen aan waarop gespeeld gaat worden (zie bijlage D voor instructie). Ben je de laatste halcoordinator doe ze dan uit.
– Is iets niet aanwezig laat het dan weten via info@duinwijck.com
Halcoördinator
– Laat de leden binnen en vraag naar hun gezondheid en die van hun familieleden en of ze zich ingeschreven hebben (zijn er problemen met de gezondheid of heeft het lid zich niet ingeschreven, kan je het lid helaas niet binnenlaten). Mocht het lid zich niet hebben ingeschreven, verwijs dan naar de inschrijflink, een lid kan zich altijd op het laatste moment nog inschrijven mits daar plek voor is.
– Laat de leden hun handen desinfecteren door middel van de aanwezige pomp
– Laat de spelers na het spelen hun zitplek desinfecteren
– Zie er op toe dat de 1,5 regel wordt nageleefd zowel op als naast de baan. Er mag niet ge(mix)dubbeld worden.
– Je fungeert als aanspreekpunt voor de handhavers.

Bijlage Instructie om je in te schrijven
1. Ga naar deze inschrijflink https://qontent.nl/duinwijck-baanindeling
2. Bij het inloggen wordt er om je lidmaatschapnummer gevraagd. Deze heb je gemaild gekregen of anders kun je hem vinden op je factuur. Als inlogcode geldt je geboortejaar.
3. Als je ingelogd hebt, kun je op de baan en tijd gaan staan waarop je wilt spelen. Door hier op te klikken verschijnt er een zwarte shuttle, dit ben jij en daarmee geef je aan dat jij op die baan/tijd wilt spelen.
4. Op alle tijden dient een Coördinator aanwezig te zijn. Je kan door het systeem als Coördinator worden aangewezen. Je ziet dat jij dit bent omdat je shuttle niet zwart is maar oranje. Je dient dan 15 minuten van te voren aanwezig zijn en de instructie Coördinator goed door te nemen, zodat je weet wat er van je verwacht wordt.
5. Mocht je om wat voor reden toch niet kunnen op je gereserveerde tijd, meld je dan via het systeem ook af! Dit is belangrijk omdat het inlogsysteem ook een logboekfunctie voor de gemeente heeft.
6. Mocht het niet lukken, dan kun je een mail sturen naar info@duinwijck.com