De laatste speelronde van seizoen 2014/2015

Dit weekend wordt de laatste speelronde van seizoen 2014/2015 gespeeld en er staat voor een aantal teams nog heel wat op het spel! Wordt het een kampioenschap of net aan 2e? Wordt het degraderen of net aan handhaven? Het beloofd een spannend weekend te worden voor een aantal teams!

Dit weekend is het thuisschema als volgt:

Zaterdag 24 januari 2015 om 14:00uur
BC Duinwijck 07 – BC Amersfoort 06
BC Duinwijck 09 – BV Swish 02
BC Duinwijck 13 – BV Almere 13
BC Duinwijck 14 – ABC ‘ 14 05
BC Duinwijck 15 – BV Almere 15

Zaterdag 24 januari 2015 om 19:00uur
BC Duinwijck 03 – DKC 02
BC Duinwijck 05 – Hoornse BV 01
BC Duinwijck 06 – BC Overbos 01
BC Duinwijck H1 – Badhoevedorp H1

Zondag 25 januari 2015 om 09:30uur
BC Duinwijck J7 – Bavio J5
BC Duinwijck J8 – BC Heemskerk J3

Hoe staan de teams er voor?

Team 1 speelt uit tegen Amersfoort op zaterdagavond om 19:00uur. Tot deze wedstrijd is Duinwijck ongeslagen in de reguliere competitie en verzekerd van Play-off deelname. De vraag is of het team ongeslagen blijft of dat Amersfoort in de laatste wedstrijd de mooie reeks kan doorbreken. En speelt Duinwijck de play off wedstrijd door de weeks of in het weekend thuis? Dat is na de wedstrijd tegen Amersfoort bekend!

Team 2 speelt zondag uit bij BC Mariken, voor team 2 staat er niks meer op het spel, met een 4e plaats staan zij in de middenmoot en kunnen ze een rustige wedstrijd spelen. Mariken heeft daarentegen nog een paar puntjes nodig om zeker te zijn van handhaving.

Team 3 speelt zaterdag om 19:00uur thuis tegen DKC en daarin vecht team 3 tegen degradatie! Dat beloofd een spannend duel te worden met DKC dat wel al veilig staat. De wedstrijd tegen directe concurrent TFS ’57 is door Duinwijck met 5-3 gewonnen maar door een zoek geraakt wedstrijdformulier staat deze uitslag niet op toernooi.nl. Deze wedstrijd meegerekend staat team 3 1 punt achter op TFS ’57. Een overwinning op DKC is noodzakelijk en dan hopen dat TFS ’57 verliest van Astrix in hun wedstrijd zodat het team zich handhaaft!

Team 4 reist zondag af naar Invictus om hopelijk hun kampioenschap te bezegelen! Met 6 punten voorsprong op de nummer 2 kan het bijna niet meer fout gaan maar toch is een overwinning altijd leuk om het seizoen mee af te sluiten!

Team 5 speelt zaterdag om 19:00uur thuis tegen HBV, dat al kampioen is geworden in de poule. Een wedstrijd waar niet veel meer op het spel staat aangezien team 5 veilig op een 3e plek staat. Een ontspannen avondje badmintonnen voor team 5!

Team 6 heeft zaterdag om 19:00uur een spannende avond! Als zij met 7-1 of 8-0 van Overbos winnen zijn ze kampioen, bij een andere uitslag zijn ze afhankelijk van wat HBV doet in hun wedstrijd op zondag tegen AMOR. Team 6 kan dus alle support gebruiken want met 7-1 winnen van Overbos is alles behalve een makkelijke opgave!

Team 7 speelt zaterdag om 14:00uur thuis tegen Amersfoort, het is de nummer 4 tegen de nummer 3 in de poule waarin beide teams geen kans meer maken op het kampioenschap, Iduna is daar al mee vandoor gegaan. Voor beide teams een lekker middagje hun hobby uitoefenen in een gezellige drukke Duinwijckhall.

Team 8 gaat op bezoek bij Martinus Amstelveen een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de poule. Martinus Amstelveen staat 4 punten voor op team 8 en daardoor heeft team 8 minimaal een 6-2 overwinning nodig om kampioen te worden. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden!

Team 9 speelt zaterdagmiddag thuis tegen Swish, in de poule is het kampioenschap al vergeven aan HHW en kan team 9 alleen nog strijden om de beste 2e van de 4e divisie te worden en zo hopen op promotie. Voor Swish staat degradatie op het spel, zij staan 3 punten achter op Vennewater en zullen strijden om in de 4e divisie te blijven!

Team 10 gaat zaterdag op bezoek bij Drop Shot, de nummer 4 tegen de nummer 5 uit de poule. Voor beiden staat niks meer op het spel. Het kampioenschap is al vergeven en 3 andere teams strijden om degradatie. Een relaxt middagje badmintonnen voor de spelers!

Team 11 reist zaterdag af naar Almere en hopen met een ruime overwinning terug te reizen naar Haarlem en daarmee Slotermeer onder druk te zetten! Ze staan 1 punt achter op Slotermeer dat zondag speelt tegen Weesp 2. Een ruime overwinning op Almere is op papier mogelijk, Almere staat laatste in de poule maar team 11 blijft afhankelijk van wat Slotermeer op zondagochtend doet!

Team 12 gaat zaterdag bij Zeemacht op bezoek. Voor beide teams staat er niks meer op het spel. Team 12 kan de nummer 6 niet meer inhalen en degradeert ondanks de inzet van het team! Zij zullen dan ook nog een keer alles geven om het seizoen goed af te sluiten.

Team 13 speelt zaterdagmiddag thuis tegen Almere en ook voor deze teams staat niks meer op het spel. Team 13 kan Almere niet meer inhalen en hiermee is degradatie een feit. Het team zal nog wel alles uit de kast halen om het Almere in de laatste wedstrijd lastig te maken en zo het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten!

Team 14 speelt zaterdagmiddag thuis tegen ABC ’14 en kan de nummer 1 niet meer inhalen. Een 2e plek in de poule is een feit. ABC ’14 is gedegradeerd dus beide teams kunnen vrijuit spelen en er een gezellige middag van maken.

Team 15 speelt zaterdagmiddag thuis tegen Almere. Team 15 staat laatste in de poule maar doordat het een kleine poule is kan team 15 niet degraderen! Almere staat 1 plekje boven team 15 en het beloofd een leuke en gezellige wedstrijd te worden waarin niks meer op het spel staat en vrijuit kan worden gespeeld.

Team 16 gaat zondagochtend (vroeg) op bezoek bij Martinus Amstelveen, de nummer 1 van de poule. De poule is erg sterk en team 16 strijd dan ook tegen degradatie. De directe concurrent hiervoor is Heemskerk dat zaterdagochtend al speelt tegen Sparta. Het verschil is 1 punt en het beloofd dan ook spannend te worden voor team 16!

Team 17 speelt donderdagavond al in en tegen Amsterdam. Het team is al zeker van het kampioenschap in de poule en ook voor Amsterdam staat er niks meer op het spel. Team 17 kan tevreden terug kijken op een mooi seizoen! Waarin zij (tot nu toe) ongeslagen zijn!

Team H1 speelt zaterdagavond thuis tegen Badhoevedorp, de nummers 2 en 3 van de poule tegen elkaar. Beide teams kunnen de nummer 1 niet meer in halen en de heren kennende zal het wel een gezellige wedstrijd worden met een nog leukere nabeschouwing!

Team H2 speelt zaterdag uit tegen Zeeburg, de nummers 3 en 4 uit de poule. Er staat voor beide teams niks meer op het spel dus een ontspannen rustige middag badminton ligt voor de heren in het verschiet.

Voor alle standen in de bondscompetitie klik hier!

Voor alle standen in de regiocompetitie klik hier!