Schermafbeelding 2018-09-10 om 08.23.45Tijdens de best aangeklede en meest sfeervolle gezamenlijke kick-off tot nu toe, heeft Duinwijck in Den Haag gewonnen van DKC.

Foto’s: Philip Pietersz

Het blijft zoeken naar een goede vorm voor de kick-off, maar DKC had haar zaakjes goed voor elkaar. Het spelen op vijf banen in plaats van tien (en scores op onze eigen schermen) maakte het een stuk overzichtelijker, de introductie van de teams was korter dan voorgaande jaren, er was een band in de zaal, barbecue buiten, kortom: er was aan alles gedacht. Ook de wedstrijden waren op papier aantrekkelijk vandaag, zodat er veel spanning mogelijk was. Spijtig genoeg waren enkele teams wel wat verzwakt, omdat een jeugd-EK en een toernooi in Japan wat spelers weg trok. Op 1 baan een wedstrijd spelen duurt natuurlijk wel lang (al speelt 95% van de badmintonners regelmatig competitie op 1 baan), maar niemand verplicht de toeschouwer om de hele wedstrijd te kijken. Dus dat is geen argument om over te zeuren.

Duinwijck trad dus aan tegen DKC. De heren- en damesdubbel werden eerlijk tussen de teams verdeeld. Jorrit de Ruiter en Jordy Hilbink hadden kansen op op zijn minst setwinst, maar Debora Jille en Akvile Stapusaityte maakten namens Duinwijck korte metten. Daarna begon de opstellingscarrousel te draaien en konden onze topsingelaars Jordy en Akvile eenvoudig de punten pakken. De jonge tegenstanders konden er niks aan doen en laten we hopen dat ze er iets van geleerd hebben, maar voor het publiek valt er met dit soort opstellingen nauwelijks iets te genieten. Dat was anders in de tweede singles. Jerry Natenstedt had alle moeite met dubbelspeler Thomas Wijers, die goed laag op zijn benen zat, waardoor hij het aanvalsspel van Jerry goed kon neutraliseren. Uiteindelijk gaf de klasse van de Duinwijcker de doorslag en won hij in twee nipte sets. Raquel Humphris zorgde bijna voor een verrassing door de eerste singelaar van DKC Marlies Baan te verslaan. Zij verloor met 22-20 in de derde set, nadat de eerste al met dezelfde cijfers verloren was gegaan. In de mixen werd het publiek weer een mooie partij ontnomen, want er was gedraaid en zodoende werden ook daar de punten gedeeld, met een 3-5 winst voor Duinwijck als gevolg.

In de andere wedstrijden won Velo met opvallend gemak van Almere (6-2), Amersfoort versloeg Barendrecht (5-3), Van Zijderveld klopte Smashing (5-3), en het gepromoveerde HBV haalde uit tegen Roosterse (7-1). Opvallend was ook de terugkeer van Yao Jie op de Nederlandse badmintonbaan (bij Van Zijderveld) en sowieso de internationale inbreng bij de Amstelveners, maar ook bij andere teams. Even snel, onzorgvuldig en wellicht onterecht geconstateerd: spelers uit Syrië, Griekenland, Denemarken, Letland, Zweden en Litouwen in de hal. Niks mis mee natuurlijk, we zijn benieuwd wat de nieuwelingen onze competitie gaan brengen.

Duinwijck zal nog niet van DKC af zijn na deze winst, maar het is een prima start en we hopen die een vervolg te kunnen geven volgende week, zaterdag 15 september om 19.00u, nog in de oude, vertrouwde Duinwijckhal.