Duinwijck 1 behaalt belangrijke overwinning tegen FZ Forza Amersfoort

Zaterdag 21 september mocht het eerste van Duinwijck in de eigen DEGIROhal aantreden tegen het altijd lastige Amersfoort. Aangezien dit jaar alle puntjes belangrijk zijn om de kampioenspoule te kunnen halen, ging Duinwijck vol voor de overwinning.

De avond begon met de herendubbel van Ralph Starren en de officieel in team 2 spelende, Jerry Natenstedt. Helaas kwamen de heren er in de 1e set niet echt aan te pas tegen Vincent de Vries en Freek Golinski. De 2e set was een stuk beter en heel even leek het er op dat een 3e set beslissing ging brengen. Uiteindelijk ging met 21-19 ook deze set en daarmee de overwinning naar Amersfoort. Op de andere baan maakte Sophie Brown, inmiddels een bekend gezicht bij Duinwijck omdat ze ook een groot deel van de trainingen verzorgt, haar debuut voor Duinwijck in de damesdubbel. Samen met Akvile Stapusaityte zetten zij een gedegen dames dubbel neer en werden Renske Kwakkenbos en Daphne Jansen in 2 sets verslagen.

In de 1e herenenkel kon Ralph Starren goed meekomen tegen Vincent de Vries en in beide sets waren er zeker kansen om de set binnen te halen. Uiteindelijk werd toch in 2 sets verloren. In de damesenkel had Akvile Stapusaityte erg veel moeite om Mireille van Daal van zich af te houden, maar met wat gemopper maar toch ook met een flinke portie doorzettingsvermogen werd deze partij in 3 sets toch in het voordeel van Duinwijck beslecht.

In de 2e herenenkel liet Jerry Natenstedt zien dat hij echt nog wel een singeltje kan winnen en ondanks dat het zijn 5e partij van de dag was, werd er soepel in 2 sets gewonnen van Gilles de Kock. Raquel Humphries mocht aantreden tegen het jonge talent Daphne Jansen en dit werd met name in de 2e eerste sets een ware titanenstrijd (22-24, 22-20). Nadat de 2e set door Raquel werd gewonnen leek het verzet aan de overkant gebroken. Mede dankzij de vele aanmoedigingen van het team en het aanwezige publiek kon het 4e punt voor Duinwijck na een 21-10 op het scorebord gezet worden.

De mixen moesten uiteindelijk gaan uitwijzen of het bij een gelijkspel bleef of dat er nog meer in het vat zat. Koen en Corine hebben inmiddels de laatste wedstrijden laten zien dat zij samen een koppel vormen waar iedereen rekening mee moet houden. Met name door het felle afmaakwerk van Corine aan het net en het rondsturen door Koen, waren ze duidelijk een maatje te groot voor Gilles de Kock en Mireille van Daal.

Op de andere baan mochten Sophie Brown en Jorrit de Ruiter aantreden tegen Renske Kwakkenbos en Freek Golinski. Ondanks dat ze nog nooit in een officiële wedstrijd hadden samengespeeld werd de tegenstander vrij eenvoudig aan de kant gezet. De uiteindelijke einduitslag werd daarmee 6-2 waardoor Duinwijck nu op de 4e plek staat in de competitie.

Komend weekend kan Duinwijck echt zien waar het staat door een dubbelweekend, waar in op zaterdagavond (19:00) thuis gespeeld wordt in de topper tegen Drop Shot en zondag uit in Wijchen (15:00) tegen 2da Smashing.