Foto: Renata Jansen Fotografie

Foto: Renata Jansen Fotografie

Dat de eerste helft de tweede niet is in de Eredivisie is aan de stand momenteel duidelijk te zien. Eindigde in de eerste helft Velo bovenaan, gevolgd door Almere, het beeld na drie speelronden in de kampioenspoule is heel anders. Duinwijck voert de lijst aan, op 1 punt gevolgd door DKC. Op 3 en 4 punten achterstand op de Hagenezen volgen respectievelijk Almere en Velo.

Kersvers Haarlems sportploeg van het jaar Duinwijck kwam op deze plek terecht door een mooie 2-6 uitzege op Velo. De herendubbel (zonder de niet geheel fitte Ties van der Lecq, maar deze keer met Jordy Hilbink aan de zijde van Jorrit de Ruiter) ging in drie sets verloren, maar Selena Piek en Debora Jille hadden Duinwijck toen allang op voorsprong gezet vanuit de damesdubbel.

Jordy versloeg vervolgens in twee sets Bulgaars international Alex Vlaar, een uitstekende prestatie. Akvile Stapusaityte trok haar inmiddels vijf jaar durende reeks overwinningen in de single vrolijk door tegen oud-Duinwijckster Dorien Lups. Debora toonde maar weer eens aan ook in de single nog steeds ijzersterk te zijn, door Tamara van der Hoeven in twee sets opzij te zetten, maar de mooiste wedstrijd kwam voor de tweede keer op rij van invaller Brian Wassink. Hij overleefde tegen Ralph Starren (dinsdagavond nog in het Haarlemse stadhuis gehuldigd als onderdeel van het kampioensteam van Duinwijck) matchpoint en won met 21-23 de derde set. Vorige week ook al zo’n spannende single die hij wist te winnen, dus met de kalmte op de belangrijke momenten zit het wel goed. Heel fijn voor Duinwijck dat er tijdens de afwezigheid van Jerry Natenstedt zo’n goede stand-in opstaat.

Akvile en Jorrit hadden niet al te veel in te brengen tegen het sterke Velo-duo Jim Middelburg en Myke Halkema, maar Milou Lugters en Ties (fit genoeg voor 1 partij) versloegen Ralph en Tamara in twee sets. Ook hier een spannende laatste game, maar de laatste paar weken vallen dit soort partijen steeds in het voordeel van Duinwijck. Daartoe moet het natuurlijk mee zitten, maar ook vechtlust en de wil om te winnen spelen een rol. Dat laatste zit de laatste weken in het team, en dat is mooi om te zien.

In de andere wedstrijd won Almere met 7-1 van een redelijk gedevalueerd HBV, dat met slechts drie basisspelers aantrad. Laten we hopen dat de Horinezen het nog niet hebben opgegeven en in januari weer zo sterk mogelijk voor de dag komen.

Voorlopig dus Duinwijck aan kop, 5 januari wacht de lastige uitwedstrijd bij nummer twee DKC. De toppers van de eerste seizoenshelft Almere en Velo treffen elkaar in de andere wedstrijd. Zondag 6 januari om 15u is het Duinwijck-Almere (met nieuwjaarsborrel) en elders HBV-DKC. Na dat dubbele weekend zal waarschijnlijk meer duidelijk zijn over wie er aanspraak maakt op de bovenste drie plekken. Het liefst worden we natuurlijk nummer 1 en gaan we rechtstreeks naar de finale, maar de penningmeester zal ook niet rouwig zijn als we halve finales moeten spelen en een avondje goed gevulde Duinwijckhal extra hebben. Maar dat is op de zaken vooruit lopen, voorlopig is een plek bij de eerste drie het doel en als je bovenaan staat, ben je aardig op weg!