Met een duidelijke 6-2 winst tegen TFS Barendrecht heeft Duinwijck zich gemeld aan de kop van de ranglijst.

De beide dubbels gingen gladjes naar Duinwijck, waarin met name in de damesdubbel opvallend weinig weerwerk was voor Raquel Humphris en de goed invallende Mandy Lenderink. Met een 2-0 voorsprong konden we de eerste singles gaan spelen. Akvile Stapusaityte had weinig moeite om Sandy Bommeleyn te verslaan en behaalde daarmee haar 66ste (!!) single overwinning op rij. Een vermoedelijk ongekende reeks in de Eredivisie. Sinds december 2013 is Akvile ongenaakbaar. En de reeks is nog niet ten einde!

Op de baan ernaast vocht Jordy Hilbink een prachtige strijd uit met Joran Kweekel. De Bond mag wat ons betreft terug naar de regel dat de eerste singelaar verplicht de eerste enkel moet spelen, want het resultaat is dat iedereen wint. Helaas voor ons niet letterlijk iedereen, want de winst ging na drie spannende games, schitterende lange ralleys en veel spanning naar Barendrecht.

Daarna was het de beurt aan Jerry Natenstedt, die het in de eerste set nog bijna te makkelijk opnam, maar uiteindelijk in twee sets wist te winnen, een kunstje dat Raquel op de baan ernaast helaas niet kon kopiëren. Tegenstandster Daphne Jansen heeft een wat laconieke uitstraling, maar kan prachtige hoeken maken en die waren onze tweede Duinwijck singelaarster te machtig.

Met 4-2 ging Duinwijck de mixen in, maar een spannend einde bleef uit. Jorrit de Ruiter en Akvile waren gewoonweg te vast voor de tegenstanders en Jerry en Mandy wonnen met opvallend gemak van de vermoedelijk leeggestreden Joran die speelde met Kirstey Latukolan.

Duinwijck is de eerste twee competitieronden, waarin veel teams spelers misten, goed doorgekomen en staat gedeeld bovenaan met het goed acterende HBV, dat knap gelijk speelde bij Velo. Amersfoort is het andere team dat zijn beide wedstrijden won, deze keer van Van Zijderveld, maar heeft een punt minder. Almere won met 2-6 bij Smashing en komt de ranglijst weer op kruipen, maar de verrassing van het weekend was de 3-5 winst van Roosterse bij DKC. De Hagenezen hebben het meeste last gehad van de afwezigheid van hun toppers, zo lijkt het.

Het zegt allemaal nog niks, maar we staan liever bovenaan dan ergens anders. Ga zo door, team 1! Volgende afspraak is zaterdag 22 september, 19.00u thuis tegen Smashing.