Ondanks het gemis van enkele vasten waarden een keurige 2-6 zege bij Roosterse voor Duinwijck 1. Invaller Bart Gerrits kon het in de herendubbel met Jerry Natenstedt helaas niet bolwerken, maar revancheerde zich in de mix samen met Milou Lugters. Diezelfde Milou had ook al haar damesdubbel met Raquel Humphris uit het vuur gesleept. Daar tussenin wonnen Jerry en Jordy Hilbink beiden hun enkelspelen. Raquel redde het niet tegen Wendy Hoeve, misschien wel de sterkste schakel bij de Limburgers.

En dan was er nog het sterke optreden van Corine Breukers. Akvile Stapusaityte was wegens een blindedarmoperatie afwezig, maar Corine pakte haar rol goed over. Eerst was er de winst in het enkelspel in drie sets tegen Frederika Lagerstedt en daarna nog aan de zijde van Jordy de winst in het gemengd dubbel. Twee uit twee dus voor de invalster, die sowieso lekker staat te spelen dit seizoen.

In de stand is Duinwijck voorbijgestoken door Velo, dat met 8-0 won van TFS Barendrecht, die zonder Joran Kweekel moeite hebben om de punten te maken. Dat maakt de openingswedstrijd van de nieuwe hal op 20 oktober aanstaande tegen Velo alleen maar interessanter.

Almere versloeg Amersfoort en lijkt het strijdgewoel rondom plek 5 te zijn ontstegen. HBV verloor met 3-5 van Van Zijderveld, maar houdt nog een marge van 5 punten over op de Amstelveners om hun plek in de kampioenspoule veilig te stellen. Zijderveld zag bovendien topper Yao Jie uitvallen met een blessure. Het is af te wachten hoe dat zich ontwikkelt. DKC klopte Smashing met 6-2 en zal ook wel in de top blijven. Alles overziend verwacht de schrijver van dit stukje dat de top 5 zoals die nu is, niet meer zal wijzigen.

Eerstvolgende afspraak: Duinwijck – Velo. El Clásico om de koppositie, in onze nieuwe hal. Dat kan toch niet mooier? Zaterdag 20 oktober, 19.00u.