Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het een flinke strijd zaterdagavond in de DEGIRO-hal. Maar liefst vijf spannende driesetters, maar alle vijf werden door Duinwijck gewonnen. Een mooi staaltje vechtlust en bovendien een mooi debuut voor Brian.

Jorrit de Ruiter en Ties van der Lecq ondervonden dat Dennis Lens nog altijd een aardig balletje kan slaan. Ook zijn dubbelpartner Ruben Wijnands beschikt over makkelijke slagen en een ontspannen instelling, waar onze heren het twee sets lastig mee hadden. In de derde game werd het verschil duidelijker, met 21-11. Op de andere baan lieten Jessica Ottenhoff en Iris Tabeling onze dames in not-time met lege handen achter.

Jordy Hilbink won zijn enkelspel overtuigend van Dave Veerman en ook Akvile Stapusaityte won gladjes in twee sets, van het deels bij Duinwijck opgeleide talent Chloë Mayer. 3-1 Voor, maar de zwaarste partijen van de avond kwamen er nu pas aan, zo bleek.

Raquel Humphris was in de dubbel nog kansloos geweest, maar begon sterk aan haar single tegen Jessica. De twee zijn lang clubgenoten geweest bij Slotermeer en kennen elkaars spel dus goed. Jessica won de tweede game, maar in de derde bleef Raquel steeds aan de goede kant van de score en won verdiend. Op de andere baan mocht Brian Wassink zijn debuut maken in team 1, als vervanger voor de geblesseerde Jerry Natenstedt. Hij trad aan tegen de eigenlijke eerste singelaar van HBV, Niels Veenstra. De heren ontliepen elkaar in de eerste set weinig, maar Brian was de koelste. In de tweede nam Niels snel afstand, en ook in de derde nam hij een riante voorsprong. Brian bleef echter vechten en won uiteindelijk na twee matchpoints gemist te hebben met 22-20. Voor vele toeschouwers de prestatie van de avond. Goed gedaan, Brian! Mooie stappen gezet de afgelopen tijd.

Milou Lugters speelde aan de zijde van Ties een prima mix tegen Ruben en Chloë. Na twee gedeelde, spannende sets was de derde ruim voor het Duinwijck-duo. De teams kon de stoelen opschuiven om op de andere baan naar de slotfase van Akvile en Jorrit vs Iris en Dennis te kijken. De wedstrijd leek na de door Duinwijck gewonnen eerste set te kantelen naar Hoorn, maar de vermoeidheid sloeg op 14-18 in de derde schijnbaar toe aan HBV-zijde. Een goede serie services van Jorrit zorgde voor een 20-18 voorsprong, waarna het nog even spannend werd, maar uiteindelijk wonnen Jorrit en Akvile op vechtlust. 7-1 Totaal.

De coaches (en publiek) kunnen tevreden zijn met de getoonde inzet en dito resultaat. Een week eerder had Hoorn titelfavoriet DKC nog op 4-4 gehouden, dus dat zijn drie punten extra, die de concurrent niet heeft. De Hagenezen haalden echter dit weekend uit met 2-6 bij Velo en 7-1 tegen Almere en staan nu bovenaan, met vijf punten – maar ook een wedstrijd – meer dan Duinwijck, dat tweede staat. Volgende week mag de landskampioen op bezoek bij Velo, om te proberen zich die nummer drie van het lijf te houden.