Duinwijck blijft aan kop

//Duinwijck blijft aan kop

Duinwijck blijft aan kop

Er waren wat afwezigen bij team 1, maar het is prima opgevangen, getuige de negen punten die Duinwijck mocht bijschrijven na het dubbele weekend.

Op zaterdag werd winst behaald bij Amersfoort met 3-5. Ties van der Lecq en Jordy Hilbink wonnen het herendubbel van de gebroeders Koen en Rein Ridder en beide heren wonnen ook hun andere partij. Akvile Stapusaityte had haar handen vol aan de talentvolle Meike Versteeg, maar won uiteindelijk voor de 68e keer op rij haar single. Jerry Natenstedt was in zijn enkelspel verantwoordelijk voor het vijfde Duinwijckpunt.

Invalster Corine Breukers had de ondankbare taak op zondag om tegen Van Zijderveld de single tegen Yao Jie op zich te nemen. Deze 41-jarige voormalig Europees kampioene kan natuurlijk nog steeds geweldig spelen. In de mix kon Corine haar stempel meer drukken aan de zijde van Jerry, helaas was het net niet voldoende voor een winstpartij. Ties was gelukkig voor Duinwijck in vorm dit weekend en bleef dus ook zondag ongeslagen. Hetzelfde gold voor Jordy en ook Jerry won zijn single wederom. Hierdoor bleef het bij een gelijkspel; de eerste keer dit seizoen dat er niet gewonnen werd.

Na een tijdje de koppositie gedeeld te hebben met HBV, heeft zich nu een ander team aan de zijde van Duinwijck gemeld en wel onze oude rivaal Velo. Hoorn kreeg zondag een kleine reality check van DKC, die met 6-2 van ze wonnen. Een blik op de ranglijst zoals die nu is, zou zomaar eens een goede indicatie kunnen geven van hoe de tweedeling er na de halve competitie uit gaat zien. Er zit maar 1 punt verschil tussen nummer 5 DKC en nummer 8 Roosterse, maar gezien het programma van de Hagenezen en hun spelersmateriaal zou het verrassend zijn als ze het niet gaan redden. Onderaan de lijst lijkt het gestegen niveau in de Eredivisie teveel te worden voor Smashing. Ondanks een groepje supporters dat naar de uitwedstrijden meereist (tamelijk uniek in badmintonland), talentvolle spelers en veel complimenten uit eigen en andere geledingen wil het nog niet lukken.

Volgende week weer een uitwedstrijd voor team 1, bij het Limburgse Roosteren. Daarna begint het aftellen naar de officieuze openingswedstrijd in de nieuwe hal, Duinwijck – Velo. De badmintonvariant van De Klassieker. Zaterdag 20 oktober, 19.00u.

2018-10-01T08:48:10+00:001 oktober, 2018|Team 1|0 Comments

Leave A Comment