In een redelijk gevulde Duinwijckhal speelde team 1 zaterdagavond tegen concurrent voor de play-offs DKC. Op papier een spannende wedstrijd, in de praktijk wat minder. Omdat beide tams verzwakt aan de start kwamen (DKC miste 2 van haar dames wegens fysiek malheur, Duinwijck miste haar 2 Finse mannen die een toernooi in Polen speelden) lagen veel van de uitslagen al min of meer vast. In de herensingles lieten de DKC-mannen onze invallers Steef van Wooning en Edward Tan helaas kansloos, in de damessingles waren Dorien Lups en Akvile Stapusaityte de betere. Akvile had daarbij nogal wat te stellen met tegenstandster Alida Chen, die prima weerwerk bood. Ondanks een verre van ideale voorbereiding voor deze wedstrijd deed Akvile uiteindelijk waar we bij Duinwijck allemaal zo aan gewend zijn geraakt de laatste jaren: haar single winnen. Een uitstekende prestatie.

Even daarvoor was eigenlijk al de leukste partij van de avond gespeeld. De herendubbel van Jerry Natenstedt en invaller Jules Bakker tegen Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Nadat de eerste twee sets eerlijk verdeeld waren nam DKC in de derde set een 16-10 voorsprong. Na een goede serie serveren van Jerry en enkele goede punten werd het spel aan DKC-zijde wat nerveuzer. De stand werd gelijkgetrokken en uiteindelijk waren Jerry en Jules aan het einde met 21-19 de beteren. Op de naastgelegen baan waren Alexandra Langley en Akvile toen allang klaar met hun dubbel, zodat Duinwijck een 2-0 voorsprong kon nemen. Na de eerder genoemde ‘voorspelbare’ singles werd er met 4-2 begonnen aan de mixen. Daarin bleek dat er voor Duinwijck nog veel werk te verrichten is om concurrerend te kunnen zijn in dat onderdeel. Beide partijen gingen gladjes naar DKC.

Met de 4-4 eindstand kunnen beide teams waarschijnlijk wel tevreden zijn. Onvolledig aantreden tegen een directe concurrent en niet verliezen. Duinwijck bezet nu de tweede plaats in de eredivisie, maar -misschien nog wel belangrijker- heeft aan de twee eerste wedstrijden 3 punten meer overgehouden dan aan dezelfde wedstrijden vorig seizoen. In een competitie waarin elk punt telt is dat van groot belang. Volgend weekend speelt Duinwijck een dubbel competitieweekend; zaterdag uit tegen Victoria en zondagmiddag om 13.00u thuis tegen TFS Barendrecht. We kunnen jullie support goed gebruiken, dus komt allen!

Line up DKC

Line up Duinwijck