Na een fijne 5-3 overwinning tegen de grootste concurrent van afgelopen seizoen, DKC, moest Duinwijck 1 afgelopen zaterdag aantreden voor een uitwedstrijd bij Le Credit Sportif Velo uit Wateringen. Net zoals afgelopen jaren altijd een taaie tegenstander, met name in de dubbels en de mixen. Ook dit jaar bleek dit het geval.

Het gelegenheidsdamesdubbel Corine Breukers en Raquel Humphries bood veel tegenstand en kon in beide sets lang bijblijven bij de ervaren Myke Halkema en, vorig jaar nog Duinwijckster, Milou Lugters. Helaas kwamen ze in beide sets aan het eind toch net te kort en werd er in 2 sets verloren. Op de andere baan bewezen Koen Ridder en Ties van der Lecq dat zij op de goede weg zijn. In pas de 2e wedstrijd samen konden ze zeer goed mee komen met het sterke en ervaren dubbel Jim Middelburg en Russel Muns. In een spannende 3e set trokken zij uiteindelijk toch aan het kortste eind.

In de singels was het tijd om de stand weer recht te trekken. Jordy Hilbink speelde, naar eigen zeggen niet zijn beste wedstrijd, maar wist toch netjes in 2 sets te winnen van Ewout Beukers. Debora Jille liet, met name in de 2e set, zien dat zij een paar maatjes te groot was voor Veda Hiemel en wist overtuigend te winnen. Helaas kon een niet helemaal fitte Raquel Humphries net niet meekomen met de ellenlange rally’s tegen Frederika Lagerstedt en werd in 2 sets verloren. De spannendste singel van de avond was die tussen Ralph Starren en Ruben Kweekel. Ralph was duidelijk van plan om zijn verlies van een week geleden recht te zetten en begon dan ook zeer gedreven aan deze partij. Uiteindelijk was er een 3e set nodig om een beslissing te brengen maar deze werd wel zeer overtuigend met 21-12 binnengehaald.

De 3-3 tussenstand betekende dat de mixen moesten gaan uitmaken wie vandaag als winnaar de hal mocht verlaten. Ties van der Lecq en Debora Jille, konden in de eerste mix helaas niet continu het niveau hoog houden, iets wat je opbreekt als je tegen het zeer ervaren mixkoppel, Jim Middelburg en Myke Halkema aan de bak moet. In de 2e set leek het nog even op een 3e set aan te gaan komen, maar deze ging toch met 23-21 naar Velo.

Koen Ridder en Corine Breukers speelden de andere mix van Duinwijck en mochten hierin aantreden tegen Russel Muns en Milou Lugters. Hierin bleek dat Koen zijn kunstjes nog lang niet is verleerd en dat Corine zeker mee kan komen op dit niveau. In de spannende 3e, waarbij alles werd gegeven inclusief een spectaculaire duik en een ererondje door Koen, kon uiteindelijk het 4e punt voor Duinwijck worden opgetekend.

Uiteindelijk werden de punten dus verdeeld met een 4-4, wat een aardige afspiegeling was van de gespeelde wedstrijden.

Zaterdag 28 september om 19:00 speelt Duinwijck 1 zijn volgende wedstrijd in de eigen DEGIROhal tegen BC Amersfoort, de club waar Koen Ridder vorig seizoen voor uitkwam.

Uiteraard is iedereen weer welkom om team 1 aan te komen moedigen!