Het eerste van Duinwijck mocht zondag 6 oktober aantreden tegen de Groningse debutant BC Amor. Na een lange reis en in een koude hal, was het belangrijkste doel zoveel mogelijk punten te sprokkelen om mee te blijven doen om de eerste plekken in de poule. Dat Amor zich niet zo maar gewonnen ging geven bleek wel in de dubbels. Sophie Brown en Raquel Humphris moesten in het damesdubbel constateren dat de Groningse dames Bianca Oosterhaven en Meike Brul, lang mee konden komen, maar wisten de overwinning wel in 2 sets binnen te halen.

Bij de herendubbel hadden Ties van der Lecq en Ralph Starren daar uiteindelijk wel een 3e set voor nodig tegen Brent Maarsingh en Rik Wilbers.

Jordy Hilbink mocht tegen zijn vroegere regio- en trainingsmaatje Marco de Jager laten zien dat hij met name een stuk fitter was dan zijn tegenstander. Dit werd dus ook een solide 2 sets overwinning voor Duinwijck. Debora Jille was ook duidelijk een maatje te groot voor Marianka Wajer, die zichtbaar moeite had met alle schijnslagen van Debora.

De verassing van de avond kwam toch wel in de 2e herenenkel van Ralph Starren tegen Riemco Hof. Ralph had zich in de herendubbel verstapt en kon daardoor niet alles geven. Aan de andere kant leek Riemco de wedstrijd van zijn leven te spelen en ondanks een gele kaart voor onnodig treuzelen en niet luisteren naar de scheidsrechter wist hij in een lange 3 setter Ralph te verslaan. De oerkreet die daar op volgde was waarschijnlijk in de verre omgeving te horen.

Raquel Humpris speelde zeker niet haar beste singel tegen Meike Brul, maar liet wederom zien dat je met wilskracht een partij binnen kan halen. Na de hele 2e set een paar punten achter te hebben staan werd uiteindelijk in de verlenging ook dit punt voor Duinwijck veiliggesteld.

Ties van der Lecq en Debora Jille lieten vervolgens in de eerste mix zien dat dat Marco de Jager en Bianca Oosterhaven niet opgewassen waren tegen het snelle spel van de Duinwijckers. Ook op de andere baan wisten Jordy Hilbink en Sophie Brown heel overtuigend te winnen van Brent Maarsingh en Marianka Wajer.

Hiermee kwam de einduitslag op 7-1 voor Duinwijck, waarmee de 2e plek in de poule op 1 punt werd genaderd en er een klein gaatje is ontstaan naar de ploegen die achter Duinwijck staan.

Komend weekend wordt er niet gespeeld in de Eredivisie vanwege de Dutch Junior (waar zowel Ties als Debora zullen aantreden). De eerstvolgende wedstrijd van Duinwijck 1 is op zondag 20 oktober om 14:00 in onze DEGIROhal tegen Roosterse.