Na de 3e plek in de kampioenspoule had Duinwijck 1 afgelopen weekend de kans om zich tegen de nummer 2 , Drop Shot, te plaatsen voor de finale van de Eredivisie. Dit betekende een thuis-(zaterdag 8 februari) en een uitwedstrijd (zondag 9 februari), waarna de overall winnaar op 7 maart aan mag treden tegen Aviair Almere in Den Bosch.

Op een zieke Koen Ridder na was Duinwijck op zaterdag compleet en in een volgepakte DEGIRO-hal klaar om alles uit de kast te halen. In de beide dubbels bleek dat Duinwijck zich niet zo maar gewonnen ging geven tegen de jonkies van Drop Shot. Ties van der Lecq en Jacco Arends waren in deze dubbel een stuk sterker dan Mathias Thyrri en Wessel van der Aar en er werd afgetekend gewonnen in twee sets (21-18,21-8). Met name Ties liet in deze partij zien dat hij vorige week niet voor niets Nederlands Kampioen is geworden in dit onderdeel.

Bij de damesdubbel was het een stuk spannender tussen Sophie Brown en Debora Jille tegen Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono. Uiteindelijk werd deze partij in de 3e set ook door de Duinwijckdames omgezet in een overwinning (15-21, 21-14, 21-15). Ralph Starren mocht daarna aantreden tegen Joran Kweekel, vorige week nog 2e geworden op het NK, en ondanks dat Ralph Joran geregeld wist te verassen en zelfs nog een setpoint had in de 2e set ging dit punt toch naar de Hagenezen (16-21, 21-23). Raquel Humphris had tegen Nadia Choukri een zeer spannende singel, waar zeker kansen waren op het 3e punt voor Duinwijck, maar helaas moest ze in de 3e set toch haar meerdere erkennen in het jeugdtalent.

Jordy Hilbink had in de aanloop naar de play-offs zeker niet stilgezeten en was zeer gebrand om zijn beste spel te laten zien tegen veelvuldig Nederlands Kampioen Dicky Palyama. Beide heren zorgde voor een geweldig spannende wedstrijd met zeer hoogstaand badminton en het publiek kreeg waar het voor kwam. Jordy had nog nooit van Dicky gewonnen maar daar kwam in deze wedstrijd een einde aan. Waar Dicky in de 2e set nog goed terugkwam en uiteindelijk in de verlenging deze ook nog wist te winnen, was het in de 3e de berenconditie van Jordy die voor de beslissing zorgde (21-14, 20-22, 21-12). Akvile Stapusaityte had vervolgens de kans om het belangrijke 4e punt voor Duinwijck binnen te halen. In wederom een spannende partij bleek helaas toch dat ze door haar zwangerschap, niet meer de startsnelheid en het uithoudingsvermogen heeft waar ze vroeger zo bekend om stond (25-23, 13-21, 18-21). Met een gelijkstand werd er dus begonnen aan de mixen. Ook in deze beide partijen steeg de spanning weer naar grote hoogte. Waar in beide wedstrijden de eerste sets voor Duinwijck waren moesten ook hier de 3e sets een beslissing brengen. Helaas voor Duinwijck zat het niet mee en werden beide partijen verloren zodat er een pijnlijke 5-3 nederlaag op de borden stond (Ties/Debora-Mathias/ Christine Busch Andreasen: 21-11, 17-21, 18-21) (Jacco/ Sophie- Joran/Imke: 23-21, 11-21, 18-21).

Ondanks de nederlaag op zaterdag en het weeralarm ging Duinwijck op zondag wederom vol goede moed richting Den Haag. Vooraf was duidelijk dat Drop Shot aan 4 punten genoeg zou hebben en dat Duinwijck er 5 moest halen om er nog een golden game uit te slepen.

Bij de dubbels kwamen de zelfde partijen op de baan. Helaas vielen deze dubbels nu de andere kant op en was het duidelijk dat het wel een heel moeilijk ging worden voor Duinwijck (Ties/Jacco- Mathias/Ties: 17-21, 21-12, 17-21) ( Sophie/Debora- Alyssa/Imke 16-21, 18-21). Toen vervolgens Ralph weer last kreeg van zijn kuit en nu heel weinig in te brengen had tegen Joran (13-21, 6-21), was het duel tussen Akvile en Nadia een laatste houvast. Helaas kwam Akvile er niet aan te pas en werd ook deze partij in 2 sets verloren (17-21, 16-21). Hiermee stond het 4e punt voor Drop Shot op het scorebord en hoefden de overige partijen niet meer gespeeld te worden.

Dit betekende helaas het einde voor het competitieseizoen voor Duinwijck, waar ondanks de vele blessures toch de gewenste play offs behaald werden. Verder zal het team en de staf nog vaak terugdenken aan de geweldige badmintonavond op zaterdag, waar helaas ook de sleutel lag voor het niet behalen van de finale. Voor de rest van dit seizoen wacht nog de VANDEKOLK Hypotheken Cup en kan Duinwijck gaan bouwen aan het team van volgend jaar.