Duinwijck 2 pakte knap de winst met 3-5 bij concurrent Amor en steeg naar de derde plek. Bijna alle spelers wonnen er verloren een potje, alleen Corine Breukers deed niet mee aan die opzet en won haar beide wedstrijden, zodat Duinwijck aan de vijf punten kwam.

In de andere Eerste Divisiepoule verdedigde team 3 haar derde plek door concurrent Smashing 2 met 5-3 te verslaan. De beide dubbels gingen verloren, maar in de singles stelde Duinwijck orde op zaken. De tegenstander van Bart Gerrits probeerde zijn matige voetenwerk nog af te wenden op de kwaliteit van onze prachtige nieuwe vloer, maar daar fopte hij niemand mee. Simone Hermsen behield haar ongeslagen single-status, ondanks een uitstekend spelende tegenstandster. Nog slechts 1 mix ging verloren, o.a. omdat er in het net werd geserveerd op 29-29 in de eerste game. Maar dat mocht de pret niet drukken.

In de Tweede Divisie had er voor Duinwijck 4 wellicht meer in gezeten dan het 4-4 gelijkspel tegen Drachten 1. Zowel Daisy Pietersz al Patrick Beettjer waren dichtbij de winst in hun singles, maar uiteindelijk viel het verkeerd. Karin Stokman onderscheidde zich met twee winstpunten. Het team staat vijfde en alleen een wonder kan het nog doen mislopen.

Duinwijck 5 hield aanstaand kampioen Almere 5 op 4-4. Na twee nipt verloren dubbelspelen zal nog wat gemopperd zijn, maar aan het eind van de wedstrijd waren er twee zeer nipt gewonnen partijen teruggekaapt, dus misschien was het gelijke spel wel een terechte uitslag. Vera Kampman won met 19-21 in de derde haar single en Michiel de Vries en Jillian Beck wonnen hun mix zelfs met 21-23 in de derde. Een prima tweede plek voor dit team.

Goede zaken werden er gedaan door team 6, dat Amersfoort 5 met 6-2 versloeg. Een mooie uitslag, maar veiligheid is er nog allerminst. De vijfde plek is fragiel, er zal nog hard voor de punten gewerkt moeten worden in de laatste twee speelrondes.

In de Derde Divisie was Duinwijck 7 niet opgewassen tegen aanstaand kampioen HBV 3. Sandy Bruil en invalster Nicole Siers wonnen knap hun dubbel, maar verder dan twee keer setwinst van Marcel Verhaart kwam Duinwijck niet. 

Formeel mogen we Duinwijck 8 nog geen kampioen noemen, maar met 16 punten voorsprong op de nummer 2 met nog twee speelronden te gaan is het natuurlijk officieus wel zo. Maar laten we afwachten tot er 1 punt gescoord wordt in de thuiswedstrijd tegen diezelfde nummer 2 volgende week, dan kan het feestje echt gevierd worden. Het team is in deze positie gekomen door de 2-6 winst op Heemskerk 1 dit weekend. Twee zeer zeldzame verliespartijen van Merel Ooteman zorgden ervoor dat het kampioenschap volgende week lekker thuis behaald mag worden.

Een knappe 4-4 tegen Van Zijderveld 5 voor een ander Vierde Divisieteam, Duinwijck 9. Hierdoor staan ze nog steeds zevende, maar kunnen ze zich wellicht in de laatste twee speelronden (tegen de nummers 6 en 8 uit de lijst) nog veilig spelen. Laura Termes had met haar twee winstpartijen in ieder geval een mooi aandeel in het gelijke spel van dit weekend.  

Veel driesetters maar weinig punten voor Duinwijck 10 bij Meershuttle 2. Alleen Tessa Geerling wist haar single te winnen, verder viel het allemaal net verkeerd. Het doek lijkt gevallen voor dit team… helaas. 

Nog veel meer driesetters (maar liefst zes) in team 11, dat haar laatste strohalm lijkt te willen grijpen. Ivory Johan, Rob Ridder en Noora Virta waren allen goed voor twee punten in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Limes 3. Een gedeelde zesde plaats en dus alles om voor te spelen de laatste rondes.

Jeroen Kuipers en Mark Fransen wonnen hun enkelspelen in team 12 tegen kampioen US 2. Door het 2-6 verlies in deze Vijfde Divisiepoule zakte het team naar plek 5. Geen enkel degradatiegevaar gelukkig, dus niks aan de hand.

Franca The redde de Duinwijck 13-meubelen, maar meer dan een 7-1 nederlaag bij koploper Hillegom 6 kon men er niet van maken. De veilige vijfde plek wordt door dit team bezet, dus het team blijft behouden voor de Zesde Divisie.

Drie keer in drieën verliezen is niet leuk, maar wellicht heeft Linda Vedder wel lekker gespeeld tegen Mix 8. We hopen het maar, want verder waren er te weinig gewonnen punten om het spannend te maken, getuige de 0-8 uitslag. Even langs de masseur, want vanavond mag het team alweer aantreden in de omgeving van Den Haag voor de volgende wedstrijd.

Marco Jansma pakte twee punten voor ons herenteam, dat met 5-3 ten onder ging bij Zeeburg M1. De mannen lijken zich desondanks keurig te handhaven in hun Eerste Klasse poule.