Schermafbeelding 2018-10-01 om 10.49.53
Team 12 introduceert een nieuw idee voor de competitiewedstrijden: de teamschotel vooraf.

Team 2 blijft het uitstekend doen in de Eerste Divisie. TFS Barendrecht 2 moest er dit weekend met 6-2 aan geloven. Teun Yntema onderscheidde zich met drie winstpartijen. Duinwijck 2 staat hiermee verrassend bovenaan in de poule. De marges zijn klein, maar de start is uitstekend. Ga zo door!
Invaller Bart Gerrits mag de uitwedstrijd tegen Almere 2 sinds zijn verhuizing qua reisafstand bijna als een thuiswedstrijd beschouwen, maar wij zijn blij dat hij de Duinwijckkleuren nog steeds verdedigt. Hij trof helaas voor hem aan de overkant van het net twee keer Leon Nottelman, die ook nog potten breekt in de Eredivisie. Dat was net teveel van het goede. Stephanie Pietersz pakte twee punten voor team 3, Simone Hermsen voegde daar nog een soepele singlewinst aan toe, maar het bleef bij die drie punten en dus een nederlaag voor dit team. Ze staan nog altijd tweede op de ranglijst, achter de Almeerders.

Minder goede berichten uit de Tweede Divisie voor Duinwijck 4. Er werd met 2-6 verloren van Amor 2 en het team zit in de gevarenzone. Carola Bakker onttrok zich aan de malaise door haar twee partijen te winnen en met wat geluk had Vera Kampman het derde punt kunnen maken, maar haar single viel net verkeerd.
Nee, dan team 5. Na de 3-5 winst bij Invictus 1 staan ze op een keurige tweede plek. De tijd lijkt weinig vat te hebben op Joost Kool, die zijn beide partijen won en er dit seizoen sowieso pas eentje verloren heeft.
Duinwijck 6 gaf de nederlaag tegen Roosterse 3 net op tijd nog een redelijk aanzien door beide mixen te winnen. Daardoor werd het -na de gewonnen herendubbel- 3-5. Ook hier niks aan de hand, getuige de derde plek in hun poule.

Team 7 had met 3-5 het nakijken tegen Martinus Amstelveen 1. Petnoi Schultz had zin in wat spannende potjes en die kreeg ze. De dubbel met Sandy bruil ging net mis, de single met 22-20 in de derde net goed. Voorlopig een knappe derde plek in deze sterke Derde Divisie poule.

De strafexpeditie die Duinwijck 8 aan het houden is, kreeg dit weekend een vervolg. Met 8-0 werd Olympia Haarlem 1 achteloos opzij geschoven. Met een saldo van 22-2 staan ze na drie wedstrijden uiteraard bovenaan. Nicole Siers, Merel Ooteman en Paul Almer wonnen tot nu toe al hun partijen. Waar houdt dit op?
Duinwijck 9 had te maken met een verplaatste wedstrijd en speelde dus niet. Team 10 mag a.s. vrijdag pas aantreden, maar het laatste Vierde Divisieteam speelde wel. Helaas voor Duinwijck 11 werd er niet gewonnen, al droeg Annet Rozemeijer wel twee punten bij aan de 3-5 nederlaag tegen Deo 3. Ivory Johan begint aan het niveau te wennen en wij voorspellen dat hij binnenkort ook zijn eerste singles gaat winnen. En dat zal nodig zijn, want het team staat op de gevaarlijke zevende plek.

In de Vijfde Divisie heeft team 12 een nederlaag met 6-2 moeten incasseren bij Meershuttle 4. Wellicht dat de pauze na de volgende wedstrijd Mark Fransen de kans geeft om na zijn blessure terug te keren en dan de weg omhoog weer kan worden ingezet. Aan de andere kant: we zijn pas net begonnen, nog helemaal geen man overboord voor dit team!

Ook team 13 mag spelen op vrijdag en team 14 had een weekje vrij in hun poule van 7.

Het herenteam moest een 6-2 nederlaag toestaan bij Vennewater M1. Mitchel Overman en Marco Jansma wonnen hun single, maar daar bleef het bij. Een plekje in de middenmoot voor ‘het andere eerste’.