Teams 1 t/m 9 hebben nog niet verloren. Een goed begin is het halve werk?

Het jeugdige Duinwijck 2 won na een 0-2 achterstand met 5-3 van gemiddeld een stuk oudere Van Zijderveld 2. De inmiddels 50+’er Arjan Regtien pakte twee punten van Duinwijck af, maar o.a. omdat Corine Breukers ongeslagen bleef kon ons team toch nog winnen.

In de andere poule in de Eerste Divisie beleefde Duinwijck 3 een verspilde dag in Limburg. Het is Victoria kennelijk voor het tweede jaar op rij niet gelukt om een niveauwaardig team op te stellen, waardoor het nu een stel volwassen mensen een zondag ontneemt. 2,5 Uur rijden, alleen maar scores onder de 21-10 en dan weer 2,5 uur terug. Enige pluspunt: team 3 hoeft er niet meer tegenop te zien; het is achter de rug. Laten we hopen dat het gezellig was in de auto ☺

In de Tweede Divisie ging de wedstrijd van team 4 niet door, omdat tegenstander Flits het schema niet goed had gelezen.
Team 5 begon prima met een 2-6 zege bij Conquesto 1, team 6 evenaarde die prestatie thuis tegen Vridos 1.

Ons enige Derde Divisie-team 7 maakte korte metten met Van Zijderveld 4: 7-1. Logischerwijs staan ze bovenaan, na 1 speelronde.

Ook Duinwijck 8 pakte uit, met een 1-7 zege op Hillegom 2. Maar liefst 6 partijen eindigden spannend in de derde set en maar liefst 5 daarvan vielen onze kant op. Mazzel of stressbestendigheid? Hoe het ook zij: topresultaat voor dit team.
De reeks van overwinningen van de hoogste Duinwijckteams werd ook door getrokken door team 9, dat met 3-5 won van Meershuttle 3.
Helaas wordt de reeks onderbroken door het volgend Vierde Divisieteam, en flink ook. Leerdam 1 was met 8-0 te sterk voor ons 10e. Thomas Poelgeest en Nils van Hijum waren dichtbij een punt, maar het mocht niet zo zijn.
In dezelfde klasse hield team 11 Nieuwerkerk 1 op een gelijkspel. Daarvoor waren maar liefst vier dames nodig, maar wat geeft dat? Laten we blij zijn dat we ze in de gelederen hebben.

Duinwijck 11 verloor in de Vijfde Divisie, zij het nipt met 3-5, van Hillegom 5. De dubbels vielen net aan verkeerd, waarmee de uitslag al deels zijn gezicht kreeg. Het team heeft zich tijdens de uitgebreide naborrel voorgenomen op de terugweg wraak te nemen.

Meer succes in de Zesde Divisie voor ons jonge 13e team. Hidde van Goor won na 3 verlengingen zijn single, en mede door dat zwaarbevochten punt werd met 3-5 gewonnen van Meershuttle 7.

In de Zevende Divisie redde Jan de Graaf in de single de meubelen voor Duinwijck 14. Ondanks vier andere driesetters werd er helaas met 1-7 verloren van De Zeemeeuwen 5.

Het Herenteam (dat vanaf dit jaar als Duinwijck M1 door het leven gaat), speelde vorige week al en versloeg Heemskerk met 3-5. Een mooi debuut voor onze Amerikaanse speler Zach Brint, die al zijn drie partijen wist te winnen.