Was er ooit een kans geweest om Almere in eigen huis pijn te doen, dan was het zondag, maar Duinwijck kon geen gebruik maken van de spelersuitval bij Almere. Duinwijck zelf heeft natuurlijk ook zo zijn sores, zo is Jacco Arends -met wiens inbreng nadrukkelijk rekening was gehouden in de kampioenspoule- een vrij ernstige knieblessure. Hij is inmiddels geopereerd en we wensen hem een voorspoedig en volledig herstel toe. Misschien kunnen we hem nog bewonderen in een Duinwijckshirt aan het einde van de competitie, maar overhaasten is het slechtste wat je kunt doen bij blessureherstel, dus laten we vooral hopen dat Jacco over een paar maanden weer vrijuit kan bewegen en spelen. Badmintonners en knieën… het blijft een lastig huwelijk.

De middag in Sporthal Raggers begon goed, met een zege voor Ties van der Lecq en Jorrit de Ruiter in de herendubbel. Dave Khodabux en invaller Dennis Koppen werden in drie sets verslagen. Debora Jille en Akvile Stapusaityte hadden vervolgens geen kind aan twee invaldames, getuige de winst met 9-21 en 6-21.

Jordy Hilbink legde Aram Mahmoud het vuur aan de schenen, maar kon ondanks een gamepoint in de eerste set net niet zorgen voor overuren voor de Syriër. Tweede singelaar Dennis liet vervolgens zien dat hij in opkomst is, door onze Jerry Natenstedt tamelijk kansloos te laten in de andere herenenkel. Jerry was bovendien niet helemaal 100%, vanwege rugklachten. Akvile boekte zege nummer 70 op rij in haar enkelspel en de van een blessure teruggekeerde Raquel Humphris volgde haar voorbeeld, zodat Duinwijck met 2-4 de mixen in kon. Zoals wel vaker bleek dat echter de achilleshiel van ons vlaggenschip, want beide partijen gingen redelijk eenvoudig naar Almere, zodat een gelijkspel op het scorebord kwam.

In de andere wedstrijd werd tussen DKC en HBV ook gelijkgespeeld, zodat er nog weinig tekening in de stand is gekomen dit weekend.

Volgende week speelt Duinwijck thuis tegen de Horinezen (ja, dat is de juiste term!) en werken diverse teams een dubbel programma af. Laten we voor de winst gaan, steun onze jongens en meisjes zaterdagavond 19.00u in de DEGIRO-hal!