Duinwijck.com http://www.duinwijck.com Sun, 15 Mar 2020 16:00:40 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Alle sportactiviteiten in DEGIRO-hal stilgelegd http://www.duinwijck.com/alle-sportactiviteiten-in-degiro-hal-stilgelegd/ Sun, 15 Mar 2020 15:59:33 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8564 In navolging op de eerdere berichtgeving over stopzetten van alle Duinwijckactiviteiten zijn nu álle sportactiviteiten stilgelegd voor zowel overdag als ‘s avonds. Deze maatregel blijft gelden tot nader order

The post Alle sportactiviteiten in DEGIRO-hal stilgelegd appeared first on Duinwijck.com.

]]>
In navolging op de eerdere berichtgeving over stopzetten van alle Duinwijckactiviteiten zijn nu álle sportactiviteiten stilgelegd voor zowel overdag als ‘s avonds. Deze maatregel blijft gelden tot nader order

The post Alle sportactiviteiten in DEGIRO-hal stilgelegd appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Alle Duinwijckactiviteiten in DEGIROhal voorlopig stilgelegd, overdag accommodatie vooralsnog open http://www.duinwijck.com/alle-duinwijckactiviteiten-in-degirohal-voorlopig-stilgelegd-overdag-accommodatie-vooralsnog-open/ Thu, 12 Mar 2020 20:45:08 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8562 Beste leden, Het is jullie vast niet ontgaan zijn dat vanmiddag onze minister-president Rutte een aantal grote maatregelen heeft genomen met betrekking tot de verspreiding van het Corona-virus. Badminton Nederland (NBB) heeft reeds een update gegeven en opgeroepen om club-gerelateerde activiteiten (zoals trainingen en evenementen) af te gelasten. Daarnaast heeft de gemeente Haarlem besloten [...]

The post Alle Duinwijckactiviteiten in DEGIROhal voorlopig stilgelegd, overdag accommodatie vooralsnog open appeared first on Duinwijck.com.

]]>

Beste leden,

Het is jullie vast niet ontgaan zijn dat vanmiddag onze minister-president Rutte een aantal grote maatregelen heeft genomen met betrekking tot de verspreiding van het Corona-virus. Badminton Nederland (NBB) heeft reeds een update gegeven en opgeroepen om club-gerelateerde activiteiten (zoals trainingen en evenementen) af te gelasten. Daarnaast heeft de gemeente Haarlem besloten alle sporthallen te sluiten. Hierdoor zijn wij genoodzaakt de hal tot nadere orde te sluiten. Dit betekent dat vanaf 13 maart 8:00 de hal is gesloten voor Duinwijck-leden. Reeds georganiseerde evenementen en/of overleggen zullen, naast trainingen, ook te komen vervallen, zoals onder andere het ouder-kind-toernooi en de seizoensafsluiting.

Wat betreft de schoolactiviteiten in de accommodatie is vooralsnog geen aangepast standpunt ingenomen. Dit wil zeggen dat de accommodatie vooralsnog open blijft voor die activiteiten.

We zijn nauw in contact met de gemeente Haarlem en houden jullie op de hoogte zodra de hal van de gemeente weer geopend mag worden.

Namens het bestuur,

Elvira Denteneer

The post Alle Duinwijckactiviteiten in DEGIROhal voorlopig stilgelegd, overdag accommodatie vooralsnog open appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Duinwijck mist finale na spannende play-offs http://www.duinwijck.com/duinwijck-mist-finale-na-spannende-play-offs/ Mon, 10 Feb 2020 09:26:51 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8557 Na de 3e plek in de kampioenspoule had Duinwijck 1 afgelopen weekend de kans om zich tegen de nummer 2 , Drop Shot, te plaatsen voor de finale van de Eredivisie. Dit betekende een thuis-(zaterdag 8 februari) en een uitwedstrijd (zondag 9 februari), waarna de overall winnaar op 7 maart aan mag treden tegen Aviair [...]

The post Duinwijck mist finale na spannende play-offs appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Na de 3e plek in de kampioenspoule had Duinwijck 1 afgelopen weekend de kans om zich tegen de nummer 2 , Drop Shot, te plaatsen voor de finale van de Eredivisie. Dit betekende een thuis-(zaterdag 8 februari) en een uitwedstrijd (zondag 9 februari), waarna de overall winnaar op 7 maart aan mag treden tegen Aviair Almere in Den Bosch.

Op een zieke Koen Ridder na was Duinwijck op zaterdag compleet en in een volgepakte DEGIRO-hal klaar om alles uit de kast te halen. In de beide dubbels bleek dat Duinwijck zich niet zo maar gewonnen ging geven tegen de jonkies van Drop Shot. Ties van der Lecq en Jacco Arends waren in deze dubbel een stuk sterker dan Mathias Thyrri en Wessel van der Aar en er werd afgetekend gewonnen in twee sets (21-18,21-8). Met name Ties liet in deze partij zien dat hij vorige week niet voor niets Nederlands Kampioen is geworden in dit onderdeel.

Bij de damesdubbel was het een stuk spannender tussen Sophie Brown en Debora Jille tegen Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono. Uiteindelijk werd deze partij in de 3e set ook door de Duinwijckdames omgezet in een overwinning (15-21, 21-14, 21-15). Ralph Starren mocht daarna aantreden tegen Joran Kweekel, vorige week nog 2e geworden op het NK, en ondanks dat Ralph Joran geregeld wist te verassen en zelfs nog een setpoint had in de 2e set ging dit punt toch naar de Hagenezen (16-21, 21-23). Raquel Humphris had tegen Nadia Choukri een zeer spannende singel, waar zeker kansen waren op het 3e punt voor Duinwijck, maar helaas moest ze in de 3e set toch haar meerdere erkennen in het jeugdtalent.

Jordy Hilbink had in de aanloop naar de play-offs zeker niet stilgezeten en was zeer gebrand om zijn beste spel te laten zien tegen veelvuldig Nederlands Kampioen Dicky Palyama. Beide heren zorgde voor een geweldig spannende wedstrijd met zeer hoogstaand badminton en het publiek kreeg waar het voor kwam. Jordy had nog nooit van Dicky gewonnen maar daar kwam in deze wedstrijd een einde aan. Waar Dicky in de 2e set nog goed terugkwam en uiteindelijk in de verlenging deze ook nog wist te winnen, was het in de 3e de berenconditie van Jordy die voor de beslissing zorgde (21-14, 20-22, 21-12). Akvile Stapusaityte had vervolgens de kans om het belangrijke 4e punt voor Duinwijck binnen te halen. In wederom een spannende partij bleek helaas toch dat ze door haar zwangerschap, niet meer de startsnelheid en het uithoudingsvermogen heeft waar ze vroeger zo bekend om stond (25-23, 13-21, 18-21). Met een gelijkstand werd er dus begonnen aan de mixen. Ook in deze beide partijen steeg de spanning weer naar grote hoogte. Waar in beide wedstrijden de eerste sets voor Duinwijck waren moesten ook hier de 3e sets een beslissing brengen. Helaas voor Duinwijck zat het niet mee en werden beide partijen verloren zodat er een pijnlijke 5-3 nederlaag op de borden stond (Ties/Debora-Mathias/ Christine Busch Andreasen: 21-11, 17-21, 18-21) (Jacco/ Sophie- Joran/Imke: 23-21, 11-21, 18-21).

Ondanks de nederlaag op zaterdag en het weeralarm ging Duinwijck op zondag wederom vol goede moed richting Den Haag. Vooraf was duidelijk dat Drop Shot aan 4 punten genoeg zou hebben en dat Duinwijck er 5 moest halen om er nog een golden game uit te slepen.

Bij de dubbels kwamen de zelfde partijen op de baan. Helaas vielen deze dubbels nu de andere kant op en was het duidelijk dat het wel een heel moeilijk ging worden voor Duinwijck (Ties/Jacco- Mathias/Ties: 17-21, 21-12, 17-21) ( Sophie/Debora- Alyssa/Imke 16-21, 18-21). Toen vervolgens Ralph weer last kreeg van zijn kuit en nu heel weinig in te brengen had tegen Joran (13-21, 6-21), was het duel tussen Akvile en Nadia een laatste houvast. Helaas kwam Akvile er niet aan te pas en werd ook deze partij in 2 sets verloren (17-21, 16-21). Hiermee stond het 4e punt voor Drop Shot op het scorebord en hoefden de overige partijen niet meer gespeeld te worden.

Dit betekende helaas het einde voor het competitieseizoen voor Duinwijck, waar ondanks de vele blessures toch de gewenste play offs behaald werden. Verder zal het team en de staf nog vaak terugdenken aan de geweldige badmintonavond op zaterdag, waar helaas ook de sleutel lag voor het niet behalen van de finale. Voor de rest van dit seizoen wacht nog de VANDEKOLK Hypotheken Cup en kan Duinwijck gaan bouwen aan het team van volgend jaar.

The post Duinwijck mist finale na spannende play-offs appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Play-offs: Duinwijck – Drop Shot zaterdag 8 februari: 19:00 http://www.duinwijck.com/play-offs-duinwijck-drop-shot-zaterdag-8-februari-1900/ Wed, 05 Feb 2020 20:52:26 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8552 A.s. zaterdag speelt ons eerste team de eerste van 2 twee wedstrijden tegen Drop Shot om een plaats in de finale in de strijd om de landstitel. Duinwijck - Drop Shot is oprecht een klassieker. Al in de jaren 60 van de vorige eeuw streden beide clubs vaak tegen elkaar. Een van de oudste [...]

The post Play-offs: Duinwijck – Drop Shot zaterdag 8 februari: 19:00 appeared first on Duinwijck.com.

]]>

A.s. zaterdag speelt ons eerste team de eerste van 2 twee wedstrijden tegen Drop Shot om een plaats in de finale in de strijd om de landstitel.

Duinwijck – Drop Shot is oprecht een klassieker. Al in de jaren 60 van de vorige eeuw streden beide clubs vaak tegen elkaar. Een van de oudste clubs van Nederland heeft een tijdje in de sportieve lappenmand gezeten, maar is nu helemaal terug aan de top van Nederland.

In de kampioenspoule bleek Drop Shot flink sterker, en ons eerste zal dan ook uit zijn op sportieve revanche.

Zondag gaat het stormen in Nederland, maar wellicht is er al op zaterdagavond in DEGIRO-hal sprake van een kleine voorjaarstorm: kom kijken!

The post Play-offs: Duinwijck – Drop Shot zaterdag 8 februari: 19:00 appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Komend weekend in DEGIRO-hal http://www.duinwijck.com/komend-weekend-in-degiro-hal-8/ Wed, 05 Feb 2020 08:00:53 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8500 zaterdag 14:30 Duinwijck 4 - Harderwijk 1 Duinwijck 6 - Asterix 1 Duinwijck 7 - Drop Shot 2 Duinwijck 11 - Hillegom 5 19:00 Duinwijck 2 - CSPLUS Olympia 56 1 zondag 10:00 Duinwijck J2 - Almere J1 Duinwijck J3 - Volant 90 J1 Duinwijck J5 - de Treffers J6 Duinwijck J6 - Floriande J1 [...]

The post Komend weekend in DEGIRO-hal appeared first on Duinwijck.com.

]]>
zaterdag

14:30
Duinwijck 4 – Harderwijk 1
Duinwijck 6 – Asterix 1
Duinwijck 7 – Drop Shot 2
Duinwijck 11 – Hillegom 5

19:00
Duinwijck 2 – CSPLUS Olympia 56 1

zondag

10:00
Duinwijck J2 – Almere J1
Duinwijck J3 – Volant 90 J1
Duinwijck J5 – de Treffers J6
Duinwijck J6 – Floriande J1
Duinwijck J9 – Almere J10

The post Komend weekend in DEGIRO-hal appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Duinwijck boekt grote zege tegen Hoornse BC http://www.duinwijck.com/duinwijck-boekt-grote-zege-tegen-hoornse-bc/ Mon, 27 Jan 2020 09:13:21 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8538 Zaterdagavond 25 januari kwam het eerste team van Hoornse BC naar Haarlem om het op te nemen tegen Duinwijck. Deze laatste wedstrijd in de kampioenspoule had verder geen invloed meer op de stand doordat er geen verschuivingen meer plaats konden vinden. Voor Duinwijck was het dus vooral belangrijk om deze fase goed af te sluiten [...]

The post Duinwijck boekt grote zege tegen Hoornse BC appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Zaterdagavond 25 januari kwam het eerste team van Hoornse BC naar Haarlem om het op te nemen tegen Duinwijck. Deze laatste wedstrijd in de kampioenspoule had verder geen invloed meer op de stand doordat er geen verschuivingen meer plaats konden vinden. Voor Duinwijck was het dus vooral belangrijk om deze fase goed af te sluiten met bij voorkeur met een grote overwinning.

Ook voor Hoorn was er niks meer te veranderen aan hun laatste plek, wat ook bleek uit hun opstelling. Mede door een aantal toernooien van hun toppers bestond hun team voor de helft uit spelers uit team 2.

Helaas had Duinwijck nog wel last van de blessures van Ralph Starren, Raquel Humphris en Sophie Brown, waardoor zoals al vaker dit seizoen, Corine Breukers de selectie kwam aanvullen.

Corine deed dat met name in de damesdubbel zeer verdienstelijk door samen met Akvile Stapusaityte de eerste set binnen te slepen tegen Chlöe Mayer en Jessica Ottenhof. Hiermee was ook gelijk het verzet gebroken en werd de 2e ook relatief makkelijk gewonnen (23-21, 14-21). Het verschil in de herendubbel was groter, met name in de 2e set. Ook dit punt ging hiermee naar Duinwijck (Jacco Arends/ Koen Ridder- Dave Veerman/Thomas Sibbald: 21-17,21-12). Waar Jordy Hilbink in de uit-wedstrijd nog een driesetternodig had tegen Thomas kon hij dit keer de wedstrijd wel in 2 sets beslissen (21-10,21-16). Debora Jille had in haar enkelspel heel weinig moeite met invaller Feng Groothuijse (21-7, 21-8). Ook Ties van der Lecq was duidelijk een maat te groot voor, eveneens invaller, Joey Muns (21-12, 21-12). Corine kon het, mede door een eerder op de dag opgelopen blessure, niet bolwerken tegen Chloë Mayer (17-21, 9-21).

Beide mixdubbels waren wel weer een duidelijke prooi voor de Haarlemmers waarmee dus uiteindelijk een klinkende 7-1 overwinning op het scorebord kwam (Ties/Debora-Dave/Jessica: 21-12, 21-17; Jacco/Akvile-Joey/Feng 21-14,21-10). Zoals reeds eerder beschreven had dit verder geen invloed op de stand en is Duinwijck 3e geëindigd in de kampioenspoule. Dit betekent dat Duinwijck en Drop Shot onderling moeten gaan uitmaken in de play-offs wie Almere gaat treffen in de finale. De play-offs zullen bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd en zullen plaatsvinden in de week van 3 tot 9 februari.

The post Duinwijck boekt grote zege tegen Hoornse BC appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Komend weekend in DEGIRO-hal http://www.duinwijck.com/komend-weekend-in-degiro-hal-7/ Wed, 22 Jan 2020 08:00:12 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8498 zaterdag 14:30 Duinwijck 3 - Victor Almere 2 Duinwijck 5 - Le Credit Sportif Velo 4 Duinwijck 8 - Floriande 1 Duinwijck 14 - Limes 11 19:00 Duinwijck 1 - Hoornse 1 Duinwijck 6 - Thiela 1 Duinwijck 10 - Floriande 2 Duinwijck 13 - De Shuttle 4 zondag 10:00 Duinwijck J8 - 't Vennewater [...]

The post Komend weekend in DEGIRO-hal appeared first on Duinwijck.com.

]]>
zaterdag

14:30
Duinwijck 3 – Victor Almere 2
Duinwijck 5 – Le Credit Sportif Velo 4
Duinwijck 8 – Floriande 1
Duinwijck 14 – Limes 11

19:00
Duinwijck 1 – Hoornse 1
Duinwijck 6 – Thiela 1
Duinwijck 10 – Floriande 2
Duinwijck 13 – De Shuttle 4

zondag

10:00
Duinwijck J8 – ’t Vennewater J4
Duinwijck J7 – Van Zijderveld J2
Duinwijck J4 – Martinus / Amstelveen J4
Duinwijck J2 – Meershuttle J2

The post Komend weekend in DEGIRO-hal appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere http://www.duinwijck.com/duinwijck-lijdt-nederlaag-tegen-koploper-almere/ Mon, 20 Jan 2020 16:23:42 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8530 Op zondag 19 januari vond het treffen plaats tussen BC Duinwijck en AviaAir Almere in DEGIRO-hal. Op voorhand voor een Duinwijck een lastige partij aangezien de uitwedstrijd met 8-0 werd verloren. De Haarlemmers waren er dus alles aangelegen, ondanks de afwezigheid van Jacco Arends, Ralph Starren en Koen Ridder om een beter resultaat te behalen. [...]

The post Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Op zondag 19 januari vond het treffen plaats tussen BC Duinwijck en AviaAir Almere in DEGIRO-hal. Op voorhand voor een Duinwijck een lastige partij aangezien de uitwedstrijd met 8-0 werd verloren. De Haarlemmers waren er dus alles aangelegen, ondanks de afwezigheid van Jacco Arends, Ralph Starren en Koen Ridder om een beter resultaat te behalen.

Als eerste mocht het gelegenheidsduo Jordy Hilbink en Ties van der Lecq aantreden in de herendubbel tegen het ongeslagen kopper Alex Vlaar en Adam Hall.  Dit was gelijk voor het publiek één van de mooiste potten van de avond. Ondanks dat er door de Duinwijckers in 2 sets verloren werd (17-21, 16-21) waren er genoeg mooie rally’s om van te genieten. Op de baan ernaast was het nog een stukje spannender want uiteindelijk moest hier in de damesdubbel een 3e set beslissing brengen. Sophie Brown en AkviuleStapusaityte kwamen hierin helaas net te kort tegen Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven (13-21, 21-17, 15-21).

Helaas had Jordy zich verstapt in de herendubbel en bleek tijdens een korte warming up dat hij hier te veel last van had om vrij te kunnen spelen in de herenenkel. Na een kort beraad, met zeker de play-offs in het achterhoofd, werd zijn partij tegen Aram Mahmoud opgegeven. In de eerste damesenkel speelde Raquel Humphris haar partij tegen Amy Tan. Amy is dit seizoen nog ongeslagen in het enkelspel en gaf Raquel ook deze wedstrijd niet echt kans om er in te komen (13-21, 11-21). Door de afwezigheid van Ralph Starren, was Jerry Natenstedt uit het tweede team, bereid gevonden om aan te treden tegen Sebastiaan Li. Helaas bleek al snel dat Jerry er niet lekker in zat en dat het tempo van Sebastiaan tijdens deze wedstrijd te hoog lag (10-21, 13-21). Debora Jille had helaas ook haar dag niet tegen de fel spelende Manon en moest in twee spannende sets na een paar foutjes ook de partij aan Almere laten (19-21, 17-21). Hierdoor stond inmiddels een pijnlijke 0-6 op het scorebord met alleen de mixen nog op het programma.

Gelegenheidsduo Jerry en Sophie maakten er tegen Alex en Tamara een spannende pot van, waarbij er zeker in de tweede set veel kansen waren om deze binnen te halen. Helaas werden er op 19-15 voorsprong een paar slordige fouten gemaakt en leek het plan van ervoor een beetje zoek en kregen de Almeerders toch nog de kans om deze in de verlenging binnen te halen (17-21, 21-23).

Aan Ties en Debora dus de laatste kans om tegen Aram en Kirsten de Wit de akelige 0 van het bord te halen. Deze mix begint inmiddels steeds beter te lopen en zeker Ties was vandaag erg goed op dreef. Dit duel werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen door de Haarlemmers (21-12, 21-11).

Uiteindelijk helaas dus wederom een grote nederlaag tegen de koploper. Gelukkig had Almere op zaterdag ook al met 7-1 gewonnen van concurrent DKC waardoor de play-offs voor Duinwijck al veilig waren voordat de wedstrijd op zondag begon. Deze zullen plaatsvinden in de week van 3-9 februari en bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd tegen Drop Shot. De winnaar hiervan mag uiteindelijk aantreden in de finaletegen AviAir Almere op 7 maart.

Volgende week is de laatste reguliere speelronde waarin Hoornse BV op bezoek komt in DEGIRO-hal op zaterdag 25 februari om 19:00.  Bij een 8-0 overwinning kan Duinwijck Drop Shot nog inhalen, wat weer voordelen heeft bij de wedstrijdvolgorde in de play offs.

 

The post Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Komend weekend in DEGIRO-hal http://www.duinwijck.com/komend-weekend-in-degiro-hal-6/ Wed, 15 Jan 2020 08:00:49 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8496 zaterdag  19:00 Duinwijck 2 - BCH 1 Duinwijck 4 - Amor 2 Duinwijck 7 - Limes 1 Duinwijck 9 - Swish 2 Duinwijck 12 - Martinus / Gaasperdam 4 zondag 10:00 Duinwijck J9 - Duinwijck J8 Duinwijck J6 - Volsnt 90 J2 Duinwijck J3 - Ouderkerk J1 Duinwijck J5 - Huizen 96 J2 Duinwijck [...]

The post Komend weekend in DEGIRO-hal appeared first on Duinwijck.com.

]]>

zaterdag 

19:00
Duinwijck 2 – BCH 1
Duinwijck 4 – Amor 2
Duinwijck 7 – Limes 1
Duinwijck 9 – Swish 2
Duinwijck 12 – Martinus / Gaasperdam 4

zondag

10:00
Duinwijck J9 – Duinwijck J8
Duinwijck J6 – Volsnt 90 J2
Duinwijck J3 – Ouderkerk J1
Duinwijck J5 – Huizen 96 J2
Duinwijck J1 – Swish J1

14:00
Duinwijck 1 – AviAir Almere 1

The post Komend weekend in DEGIRO-hal appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Duinwijck zet grote stap richting play-offs http://www.duinwijck.com/duinwijck-zet-grote-stap-richting-play-offs/ Mon, 13 Jan 2020 09:19:17 +0000 http://www.duinwijck.com/?p=8524 Zaterdagavond 11 januari was het de beurt aan Duinwijck 1 om aan te treden in Den Haag tegen DKC. Voordat de wedstrijd begon was er met een mooie speech en indrukwekkende minuut applaus, aandacht voor het onverwachts overlijden van referee/scheidsrechter en DKC-man Hans Macaré. Door de afwezigheid van zowel Ties van der Lecq (toernooi) en [...]

The post Duinwijck zet grote stap richting play-offs appeared first on Duinwijck.com.

]]>
Zaterdagavond 11 januari was het de beurt aan Duinwijck 1 om aan te treden in Den Haag tegen DKC. Voordat de wedstrijd begon was er met een mooie speech en indrukwekkende minuut applaus, aandacht voor het onverwachts overlijden van referee/scheidsrechter en DKC-man Hans Macaré.

Door de afwezigheid van zowel Ties van der Lecq (toernooi) en Koen Ridder (werkverplichtingen) was het deze keer de beurt aan Jordy Hilbink en Jacco Arends om aan te treden in de herendubbel. Dit bleek een prima combi en Gijs Duijs en Thomas Wijers werden zeer overtuigend verslagen (21-11, 21-13). Bij de damesdubbel hadden Debora Jille en Akvile Stapusaityte een valse start, maar gelukkig wisten ze dit wel weer recht te trekken in de 2e en 3e tegen Marlies Baan en Kiona van der Werf (13-21, 21-18, 21-8).

Bij de herenenkels maakte Ralph Starren zijn rentree na lang last gehad te hebben van een voetblessure. In een goeie pot tegen Michiel Kruijt bleek dat hij ondanks het missen van wedstrijdritme toch aardig mee kon komen. Helaas was de nog ongeslagen Michiel wel een maatje te groot en werd het eerste verliespunt genoteerd (13-21, 16-21). Raquel Humphris had een zware partij tegen Ieva Pope en was duidelijk nog niet volledig hersteld van haar recente gezondheidsproblemen. Gelukkig kwam ze halverwege de 2e set wel steeds meer in haar spel en werd de 3e zelfs zeer overtuigend gewonnen (13-21, 24-22, 21-12). Ook Akvile had deze wedstrijd weer een zware dobber tegen Marlies Baan. Maar net zoals de laatste paar wedstrijden wist ze ook deze partijen in drieën winnend af te sluiten (21-17, 22-24, 21-17). Jordy mocht deze keer aantreden tegen Tom Blinde. Tom maakte er een spannende wedstrijd van en kon in beide sets lang meekomen, maar uiteindelijk was het toch de ervaring die ervoor zorgde dat Jordy ook dit punt binnenhaalde en daarmee de overwinning voor Duinwijck (21-14, 21-15)

De beide mixen werden eerlijk verdeeld, Jacco en Debora wisten in twee sets Gijs en Charissa Kuiper te verslaan (21-14 en 21-13) terwijl Michiel en Kiona voor gelegenheidsmix Ralph en Raquel een maatje te groot waren (15-21, 14-21).

Hiermee kwam de einduitslag op 6-2 voor Duinwijck, een zeer welkome overwinning waarmee een grote stap gezet is richting de play-offs. Door deze uitslag is het gat met DKC inmiddels 11 punten en wordt het lastig voor de Hagenezen om dit in de komende twee wedstrijden goed te maken. Komend weekend krijgt Duinwijck koploper Almere op bezoek in DEGIRO-hal op zondag 19 januari vanaf 14:00.

The post Duinwijck zet grote stap richting play-offs appeared first on Duinwijck.com.

]]>