Alweer voor de 15de keer vond het oliebollentoernooi plaats, het traditionele eindejaarsfeest bij de recreanten. Het aantal aanmeldingen is in de loop der jaren wel wat afgenomen, maar dat heeft als voordeel dat iedereen lekker kan doorspelen en niet lang langs de kant hoeft te zitten.
Dit jaar waren er verrassende winnaars in de twee categorieën ‘sterke’  en ‘middelsterke recreanten’. Bij de middelsterken vormden Lia Bos en Franky Lambert een ijzersterk duo. In het begin hadden ze nog wel enige huiver toen de kerstman moest invallen op hun baan en zijn blessure wist te camoufleren met lepe shutteltjes, maar toch eindigden ze als eersten in de poule. Vervolgens hadden ze weinig moeite met de gebroeders Brouwer. Erwin kwam samen met Anita Kelderhuis tekort, en ook zijn broer Richard vond samen met Joke Baas geen antwoord op het lepe spel van Lia en Franky.
Bij de sterke recreanten waren er geen vaste koppels, maar streed een ieder voor zijn eigen zaak. Verrassende winnares op de ene baan was Carla Fibbe, die met haar tweede jeugd lijkt te zijn begonnen. Richard Auw-Yang en Hans Scholtens moesten in een single strijden om plaats twee en daarin won Hans nog vrij gemakkelijk. In de finale stond Carla met veelvuldig oliebollenkampioen Fred tegenover Hans en de nieuwe recreantenster aan het firmament, Marcel Gozeling. Hans en Marcel kenden weinig mededogen en werden gekroond tot de Oliebollenkampioenen van 2013.
Na afloop was het nog lang gezellig in het Duinpannetje.