Duinwijck 2 pakte met 3-5 een prima zege bij HBV 2. Dat team zit in zwaar weer en zette voormalig Nederlands kampioen Dennis Lens in om wat punten te pakken. Dat lukte hem in dubbel en mix. Ook de single van oud-HBV speler Steef van Wooning ging verloren, maar de rest van de partijen werden binnen getikt. Keurige vierde plaats in de poule voor Duinwijck. Volgende week de verre uitwedstrijd in Groningen tegen Amor. Mijn advies na een eerder bezoek: neem straalkachels mee.

In team 3 is Simone Hermsen aan een Akvile-achtige serie begonnen, getuige haar twaalfde single-overwinning op rij. Deze keer tegen Asterix 1, dat door team 3 met 6-2 werd verslagen. Een mooie, stabiele derde plek in deze Eerste Divisie-poule voor dit team.

In de Tweede Divisie moest Duinwijck 4 de zege met 3-5 aan Almere 4 laten. Annemiek Groenewoud had een prima invalbeurt in dit door blessures en ziekte geteisterde team. Twee punten van haar droegen flink bij aan het resultaat. Het team staat vijfde, maar met tien punten voorsprong op de gevaarlijke plaatsen. Dat zou dus met enige alertheid goed moeten komen.

Dergelijke bespiegelingen zijn al lang niet meer van toepassing op team 5. Zij versloegen Schollevaar 1 op het oog met wat geluk (of veel koelbloedigheid) met 1-7. De herendubbel van Michiel de Vries en Richard Vennik werd gewonnen met 28-30 in de derde set. Ook hier een succesvolle invalbeurt voor Annemiek, die zelfs drie partijen won. Het team stijgt door deze mooie, ruime zege naar plek 2, zonder uitzicht op meer, overigens.

Anita Verstrate redde de eer van Duinwijck 6 door haar single te winnen. In de rest van de wedstrijden kwam het team er nauwelijks ana te pas tegen gedoodverfd kampioen Iduna 1. Alles werd in twee sets verloren, zodat 7-1 in de computer kon worden ingevuld. Gelukkig zaten de overige uitslagen in de poule niet tegen, zodat het team nog nèt zesde staat. Nog drie keer volle bak dus voor team 6!

Vier nipt verloren driesetters konden net niet gecompenseerd worden door Roni Kunst in team 7. Al deed ze wel haar best, getuige haar drie winstpartijen. Met name de laatste in de mix met de weer vrolijk knallende Marcel Verhaart was een fijne. Desondanks een 3-5 verlies tegen Swish 1. Evenwel niks aan de hand voor dit Derde Divisie-team, waarin ook Eddy Warmerdam hoopt na zijn knieblessure op de valreep nog zijn rentree te kunnen maken.

In de Vierde Divisie maar weer eens goed nieuws voor team 8, dat met 7-1 ‘t Vennewater 3 opzij zette. Grootste lichtpunt in deze zege was de terugkeer van Anika Gans na haar enkelblessure. Het was nog maar 1 partij, maar wel winnend afgesloten. De concurrent speelde bovendien 4-4, zodat het kampioenschap mogelijk volgende week binnengehaald kan worden. Nog een weekje rustig aan doen en het de week erna thuis afmaken is ook een mooi plan, maar dergelijke voorstellen zou ik hier niet durven doen.

Invaller Frank Zonneveld trof in team 9 een kampioenskandidaat in Floriande 1 en moest in de mix de tegenstanders feliciteren. Daarvoor had hij wel samen met Andre Terol de dubbel gewonnen en wist Joyce Dekker haar single en de mix met Bartel Komin te winnen, zodat 3-5 de uitslag werd. Een gevaarlijke zevende plek voor dit team, volgende week zal moeten worden uitgehaald tegen de nummer laatst om nog zicht op lijfsbehoud te houden.

Voor Duinwijck 10 lijkt het doek gevallen. Robin Bakker redde de eer door haar enkelspel te winnen, meet Irene 1 was met 1-7 te sterk. Michael van Dijk was twee keer dichtbij winst, maar kon net niet doordrukken. 

Noora Virta was goed voor twee punten in team 10, beide aan de zijde van het echtpaar M. en R. Ridder. Sandra van der Vlerk won haar single, maar daarmee was het op voor dit team. Na deze 5-3 nederlaag bij Conquesto 3 gaan de alarmbellen ook voor dit team af. Een zevende plek, met 3 punten achterstand op veiligheid. Alle hens aan dek.

Nèt geen 0-8 voor Duinwijck 12 in de Vijfde Divisie. De enige verliespartij ging met 22-20 in de derde naar Velsen 2. Door deze 1-7 zege steeg Duinwijck naar de vierde plek. De middenmoot zal het eindstation zijn voor dit team. Niks mis mee!

Het jeugdige Duinwijck 13 speelde in de Zesde Divisie gelijk tegen Bios 1. Oriana en Franca The wonnen -inmiddels bijna traditioneel- hun enkelspel. Hidde van Goor deed deze wedstrijd hetzelfde en ook de dubbel van Oriana met Wafae Hammoudi werd binnengeslagen. Een stabiele vijfde plek voor Duinwijck 13.

Ons Zevende Divisie-team 14 beet flink van zich af tegen BCRS 7, maar kon net niet stunten. Eva Dorst was in vorm, getuige haar drie gewonnen wedstrijden. Jan de Graaf moest helaas twee keer met miniem verschil in de derde set afgeven, zodat het bleef bij 3-5. Het team staat laatste, maar heeft nog wat inhaalwedstrijden te goed, dus wie weet?

Ook in het Herenteam een rentree, en wel die van Jaap Enderman. Hij gaf meteen maar het goede voorbeeld door zijn twee partijen te winnen, wat de rest dan weer inspireerde, zodat er met 7-1 van Castricum M1 gewonnen werd. Hiermee droeg Duinwijck de zevende plek over aan de tegenstanders en nam meteen vijf punten voorsprong. Goede zaken gedaan dus.