Sportief gezien hebben we een uiterst succesvolle periode van 10 jaar afgesloten. Landstitel 23 is binnen en we hebben weer jeugdspelers kunnen feliciteren die Europees jeugdkampioen zijn geworden. Periode 2011-2020 zou wel eens in het teken kunnen staan van een verhuizing naar een nieuwe hal, maar ook de 25e landstitel ligt in het verschiet.

10-11

Het seizoen begint goed met een record aantal inschrijvingen op de Junior Masters toernooi. Ons jeugdtoernooi maakt deel uit van een landelijk jeugdcircuit en wordt daardoor goed bezocht. Rob en Marjan Ridder pakken een zilveren plak op het EK 55+ in Ierland. In oktober overlijdt Cootje Verhoef, vrouw van Duinwijck grondlegger Leen Verhoef. Zij was in de jaren 50 actief op nationaal niveau en maakte onderdeel uit van het eerste jeugdbestuur van Duinwijck. Op bestuurlijk niveau verandert er ook een en ander. Marije Bloem wordt secretaris van de club, Tom Dekker voorzitter van de jeugdcommissie en neemt Karina Kool-De Wit de verantwoordelijkheid op zich van de TC. Marjan Ridder staat weer in de belangstelling van de club. Ditmaal krijgt ze de bloemetjes uitgereikt door voorzitter Patrick Steenkist, vanwege het feit dat ze 40 jaar onafgebroken jeugdtrainster is op de woensdagmiddag. Het eredivisiebestuur blijkt niet bestand tegen het verschil van inzicht in de te varen koers en stapt op. Een liefdadigheidsactie in aanloop van een eredivisiewedstrijd in de hal levert ruim Euro 1500 op. Duinwijckspelers doen het weer goed op het NK. Koen Ridder en Ruud Bosch winnen het mannendubbelspel door Jacco Arends en Jelle Maas te verslaan en Ruud pakt in het gemengddubbelspeltitel samen met Lotte Jonathans. Vermeldingswaardig is ook dat Selena Piek de finale in het vrouwendubbelspel haalt.

In april behaalt Duinwijck de 24e landstitel tegen Velo. Velo was in de reguliere competitie nog te sterk voor ons, maar ons team bleek in de finale de sterkste, maar niet zonder slag of stoot. Ruud Bosch en Koen Ridder waren superieur in het mannendubbelspel, maar in het damesdubbelspel gaat het mis, omdat Eva Krab door haar enkel gaat. Elke partij is spannend en als de gemengddubbelspelen beginnen is de stand 3-3. Beide gemengddubbels worden in 2 games gewonnen en kan de champagne vloeien. Na dit seizoen is er een complete exodus van eerste team spelers. Ruud Bosch, Jacco Arends en Selena Piek gaan in Duitsland spelen, en Soraya de Visch Eijbergen verkast naar Velo. Jorrit de Ruiter komt terug naar de club.

In aanloop van de Europa Cup die dit seizoen in Zwolle wordt gehouden heerst er grote twijfel bij de clubleiding of we wel moeten deelnemen. Ruud Bosch en Koen Ridder zijn op tournee in het buitenland, en ook Akvile Stapusaityte kan niet volledig deelnemen. Omdat het in Nederland gehouden wordt, besluit het bestuur toch een afvaardiging te sturen naar Zwolle. Duinwijck komt gemakkelijk door de voorrondes heen, waarin Rein Ridder, Bart Gerrits en Marije Bloem hun debuut maken voor het Europa Cup team. In de halve finale tegen Bordeaux Union St Bruno kan Duinwijck weer gebruikmaken van Akvile en de Fransen worden met 4-1 opgerold. De finale wordt een Nederlands onderonsje, want ook Velo bereikt de finales door het Spaanse CB Soderinsa Rinconada met 4-1 te verslaan. Met in de wetenschap dat Koen en Ruud er niet bijzijn en ook Eva Krab ontbreekt, en bij Velo alleen Palyama ontbreekt, wordt het een lastige opgave voor coaches Maurits van Tubergen Lotgering en Rob Ridder. Het gemengddubbelspel wordt door Jacco Arends en Selena Piek gewonnen, maar Erik Meijs redt het niet tegen Dennis van Daalen de Jel. Akvile doet wat ze moet doen en wint haar enkelspel tegen Lisa Mailahollo. Het mannendubbelspel gaat naar Velo, en met nog 3 partijen te gaan is het ongelooflijk spannend. Cruciaal is het vrouwendubbelspel waarin Selena Piek en Soraya de Visch Eijbergen het moeten opnemen tegen Maartje Verheul en Giny Severien. Deze vrouwen hadden kort voor dit toernooi nog eenvoudig gewonnen van onze Duinwijck vrouwen, maar nu liep het anders. de Tactiek wordt aangepast en perfect uitgevoerd door Selena en Soraya. Na 3 spannende games wint Duinwijck het dubbelspel. Het 2e mannenenkelspel kent een dramatisch verloop. Bart Gerrits neemt het op tegen Sergio Keppel, die zijn team als een gek heeft aangemoedigd op een trommel. Als gevolg van het vele trommelen, ontstaat er een stress fractuur in zijn pols tijdens het verloop van de partij. Bart wint de eerste game met 21-12, maar in gewonnen stand weet Sergio terug te komen en de 2e game met 24-22 te winnen. Bart krijgt in de beslissende game de opdracht om de geblesseerde Sergio alleen maar op de achterlijn te spelen, een tactiek die uitstekend uitpakt. Met 21-15 pakt hij de winst en slaat hij Duinwijck naar een historische Europa Cup winst. Nooit eerder won een Nederlandse club de Europa Cup. Een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van Duinwijck.

11-12

Lid van verdienste karel Luesken, een van de harde werkers binnen de club overlijdt op 90 jarige leeftijd. In augustus behalen dochter Marjan en haar man Rob Ridder de wereldtitel gemengddubbelspel in de categorie 55+ in de Olympic Oval in Vancouver (Canada). In september pakt de gemeente uitgebreid uit, door zowel de Ridders als Duinwijck te huldigen op het stadhuis na het behalen van de Europca Cup titel. In november gloort er spontaan weer hoop rond de bouw van de nieuwe hal. Diverse moties worden ingediend door de Raad voor de plannen van 2012. Een van de moties, ingediend door Haarlem Plus, heeft de toepasselijke titel: “Duinwijck halt of Duinwijck hal”. Het staat in het teken van het helpen van de club om nu eindelijk een lang geleden door de gemeente ingezette belofte na te komen. De motie wordt door de gemeenteraad unaniem aangenomen. Later neemt het college de motie over en komt de nieuwe hal ineens een stuk dichterbij. In december wordt Duinwijck weer groots gehuldigd. Akvile Stapusaityte wordt sportvrouw van Haarlem, en Duinwijck wordt vanwege de unieke prestaties vorig seizoen gekozen als sportploeg van het jaar in een volgepakte Philharmonie. Op 29 januari kopt het Haarlems Dagblad: “te smalle selectie fataal”. In de halve finales van de playoffs wordt Duinwijck uitgeschakeld door Amersfoort. In de uitwedstrijd werd het nog 4-4, maar in de thuiswedstrijd ging het mis. De 25e titel gaat er dit seizoen dus niet komen. Duinwijck overweegt om niet deel te nemen aan de Europa Cup in Hongarije vanwege de kosten, maar na publicatie in de krant reageert verzekeraar Van der Knijff in Haarlem spontaan, en kunnen alsnog de voorbereidingen getroffen worden. In april wordt Joost Moerkerk de nieuwe voorzitter van Duinwijck. Akvile Stapusaityte, de kopvrouw van het eerste team, plaatst zich voor Littouwen voor de Olympische Spelen in Londen en Duinwijck bereikt in Hongarije de kwartfinales van de Europa Cup, wat ook het eindstation zal zijn. Het Franse Issy les Moulineaux is nipt te sterk. Ook tijdens de NBB Cup gaat het niet goed met Duinwijck. In de kwartfinales blijkt Victoria met 3-2 te sterk. Het seizoen eindigt sowieso niet goed, want in juni hebben dieven het gemunt op oud ijzer in de vorm van de oude getrouwe Duinwijck tribune, die jarenlang in gebruik was tijdens de grotere evenementen.

12-13

Pay per play wordt geïntroduceerd voor de maanden juli en augustus.

Duinwijck krijgt nieuwe hal in 2014

Duinwijck krijgt nieuwe hal in 2014

Burgemeester en wethouders maken duidelijk dat de nieuwe Duinwijckhal er gaat komen nu een afdoende financiële dekking gevonden lijkt te zijn. Op 5 juli schrijft het Haarlems Dagblad: “Duinwijck in 2014 nieuwe hal”. We zullen het zien. Tot op heden zijn alle beloften niet uitgekomen. Altijd was er wel weer tegenslag in het proces, maar het Stichtingsbestuur zet onverdroten door. Het eerste team gaat het dit jaar moeilijk krijgen. Weer verlaten 2 toppers de club. Koen Ridder gaat competitie op Sicilië spelen, en Jorrit de Ruiter verruilt Duinwijck voor Mülheim.

team 1

team 1

Jelle Kelderhuis komt de ploeg versterken evenals de Schotse Caitlin Pringle. Josephine Wentholt gaat ook voor Duinwijck spelen maar later zal blijken dat een chronische kwetsuur aan haar knie haar belet om te spelen. De prestaties dit seizoen zijn wisselend en niet goed genoeg om de playoffs te halen. In de reguliere competitie eindigt het team als 5e. In november wordt Duinwijck een Shuttlerobot rijker. De machines schiet shuttles, die kunnen variëren in snelheid en plaats. Uitermate geschikt voor de jeugd die graag de basisslagen wil leren. Op het NK pakken Ruud Bosch en Koen Ridder hun 3e mannendubbelspeltitel. Na het matige seizoen weet het bestuur toch een slag te slaan op sponsorgebied. Van Der Kolk, specialist in verzekeringen en See Tickets, verbinden zich aan Duinwijck, waardoor er weer armslag is voor het bouwen aan een sterk eerste team. In maart is het Stichtingsbestuur optimistisch over het slaan van de eerste paal. De verwachting is dat het nog dit jaar zal gebeuren. Als laatste van het Europa Cup dreamteam verlaat Erik Meijs Duinwijck en gaat zijn geluk proeven in Duitsland. Alex Meijer keert terug als trainer / coach bij Duinwijck. In juni verleent de gemeenteraad toestemming om een kredietvoorschot te geven voor de ontwikkeling de nieuwe hal.