Komende week ontvangt landskampioen Duinwijck de internationale wereldtop badminton in de DEGIRO-hal voor de Yonex Dutch Junior International. Ruim driehonderd spelers onder 19 jaar uit 26 verschillende landen reizen af naar Haarlem om het tegen elkaar op te nemen. De wedstrijden zijn van 27 februari tot en met 3 maart gratis te bezoeken.

Olympische spelen
Behalve de toernooiwinst staan vooral ook belangrijke punten voor de internationale ranking op het spel. Een goede positie op de jeugdwereldranglijst is van belang voor kwalificatie voor EK’s, WK’s en de jeugd Olympische Spelen en bij het maken van de overstap naar de senioren. Toernooiwinnaars van de ‘Dutch Junior’ uit het verleden hebben zich op latere leeftijd al meermaals gekroond tot Wereld- of Olympisch kampioen.

Finales
De wedstrijden zijn van woensdag 27 februari tot en met zondag 3 maart gratis te bezoeken in de DEGIRO-hal aan het Badmintonplein 1. De halve finales en de finales in het enkelspel, dubbelspel en gemenddubbelspel staan gepland op zondag 3 maart. Het buitenterrein rondom de nieuwe DEGIRO-hal is nog niet gereed. Bezoekers die met de auto komen wordt daarom geadviseerd te parkeren aan de overzijde van de Westelijke Randweg, op het terrein van het Kennemer Sportcenter.

www.dutchjunior.com