Over Duinwijck

Doelstelling

Duinwijck is badminton. Dat blijkt ook uit de doelstellingen van de vereniging. Badmintonclub Duinwijck staat voor het spelen van recreatief én topsportgericht badminton voor iedereen. Duinwijck is de meest aantrekkelijke badmintonvereniging in de regio voor recreatieve sporters, voor badmintontalenten, en voor topbadminton.

Duinwijck

Bij Duinwijck wordt topbadminton beoefend. Het eerste team speelt in de hoogste klasse van de landelijke competitie, de Eredivisie. Duinwijck heeft vele landskampioenschappen op haar naam staan en speelt veelal mee voor de bovenste plaatsen. In 2011 won het eerste team de Europa Cup. Duinwijck is gastheer van het regionale trainingscentrum voor de jeugdtalenten. Bij voldoende belangstelling van de eigen talenten organiseert Duinwijck de Haarlem Badminton Academy, waar jeugdspelers van 13-17 jaar ’s ochtends extra trainen om zich voor te bereiden op topbadminton. De Duinwijck talenten trainen wekelijks vier keer op de Duinwijck Talent Academy.
Naast deze initiatieven organiseert Duinwijck ook toernooien waar topbadminton te zien is. Elk jaar worden de volgende toernooien georganiseerd:

  • Dutch Junior – Een van de grootste internationale jeugdtoernooien van de wereld
  • Duinwijck Junior Master – Toernooi voor jeugdspelers, onderdeel van het Junior Master circuit
Bij Duinwijck is het voor zowel senioren als jeugdleden mogelijk om competitie te spelen op alle niveaus. Gemiddeld speelt Duinwijck met 10 teams in de landelijke bondscompetitie, 10 teams in de reginale competitie en 10 teams in de jeugdcompetitie.
Er is een scala aan mogelijkheden voor recreatief badminton spelen bij Duinwijck. We hebben een specifieke badmintonhal met goede verlichting en enkel badmintonspeelvelden. Je kunt bij Duinwijck een baan huren voor een enkele keer, maar het is ook mogelijk om een heel seizoen op een baan te spelen. Er zijn mogelijkheden om overdag te spelen of ’s avonds.
Ook voor jeugdleden zijn er diverse groepen beschikbaar.
Stichting Badmintonhall Duinwijck, de eigenaar van de Badmintonhal, verhuurt badmintonbanen overdag. Voor meer informatie over badminton overdag klik dan hier

Sponsoren

De rol van de sponsoren is dit jaar van cruciaal belang gebleken om een representatief team op de been te brengen. Eventim en Van de Kolk Hypotheken hebben een grote bijdrage geleverd om dit voor elkaar te krijgen. Verder zijn we natuurlijk blij met de inbreng van materiaalsponsor Yonex, BeeS-Sport, Stichting Topsport Kennemerland en alle overige sponsoren.

Vrienden van Duinwijck

De “Vrienden van Duinwijck” zijn een groep mensen, die Duinwijck een warm hart toedragen en daar ook financieel uiting aan geven. De focus van de Vrienden ligt bij de talentvolle jeugd. Voor meer informatie over Vrienden van Duinwijck klik hier.

Overige activiteiten

Naast badminton wordt de Duinwijckhal en het restaurant ook gebruikt voor andere activiteiten zoals vlooienmarkten, bedrijfsfeesten, etc. Als u meer informatie wilt over het huren van de hal of het restaurant, kijk dan op de contactpagina voor uw beste aanspreekpunt.

Onze sponsors