Slechts drie Duinwijckteams winnen

//Slechts drie Duinwijckteams winnen

Slechts drie Duinwijckteams winnen

Chapeau voor teams 8, 13 en M1! De rest zal een tandje bij moeten schakelen en laten blijken dat dit weekend slechts een incident was. Al leek het in veel wedstrijden ook niet mee te zitten.

Duinwijck 2 zit in een mindere fase, getuige ook het 6-2 verlies bij Van Zijderveld 2. Michiel de Vries viel verdienstelijk in en wist bijna het herendubbel aan de zijde van Teun Yntema naar zich toe te trekken. Dat lukte net niet, maar in de mix viel het kwartje wel de goede kant op. Teun versloeg met de nodige moeite oudgediende Arjan Regtien, maar daar bleef het bij. Na een flitsende start vinden we dit team nu terug op plek 6. Oppassen dus.
De andere Eerste Divisiepoule bestaat uit 9 teams, en dit weekend was Duinwijck 3 degene zonder wedstrijd.

Vrijdagavond naar Wierden (nabij Hengelo) voor de wedstrijd tegen BC Flits 1, daar zag team 4 wel een beetje tegenop. Het is onvermijdelijk om een paar vrije uurtjes op te nemen en na wat filestilstand rondom Amsterdam, Amersfoort, Utrecht en Deventer kwam men wel op tijd aan. Nicole Siers viel verdienstelijk in tegen haar oude club, maar kon de single net niet grijpen. Roel Jongsma deed dat wel en speelde ook een prima dubbel, die gewonnen werd. Jules Bakker won vervolgens single en mix aan de zijde van achternaamgenoot Carola, zodat het gelijk werd. De kantine bleek ook het dorpscafé van Wierden te zijn en zo eindigde de avond in ieder geval gezellig. Wanneer volgende week niet verloren wordt van concurrent Amersfoort, is de kans groot dat dit team handhaaft in de Tweede Divisie.
Richard Vennik had de pech om namens Duinwijck 5 tweemaal te moeten aantreden tegen voormalig Nederlands topper Russell Muns. Die speelt vanwege relationele banden af en toe mee met Conquesto 1. Samen met de talentvolle Fenna Laros wist Richard wel een set in de mix af te snoepen, maar verder liet Russell het niet komen. Fenna maakte wel indruk met een uitstekende singlepartij. Een gelijkspel hing in de lucht, maar de andere mix ging met miniem verschil verloren. Dit team is iets afgezakt, maar loert nog op de tweede plek.
Team 6 verloor met 5-3 van Vridos 1, maar op het oog had dat ook andersom kunnen zijn. Zowel Yannick Wolff als Roy Kuipers stonden in hun single 2 punten van winst af, maar konden het niet afmaken. Het leek op een grote score uit te gaan lopen, maar beide mixen werden gewonnen, zodat de nederlaag beperkt bleef. Volgende week een belangrijk potje, dan speelt Duinwijck tegen Shot, waarmee de zesde plek gedeeld wordt.

Zeven driesetters voor ons Derde Divisieteam, maar slechts twee daarvan werden gewonnen. Twee keer was dat Roni Kunst, o.a. in de mix herenigd met Marco Kerkhof. Goed bezig, Roni! Een derde punt werd behaald door invaller Paul Almer, in zijn single. 5-3 Verlies dus bij Van Zijderveld 4. De statistieken wijzen uit dat dit team 18 driesetters verloren heeft en slechts 8 gewonnen. Is het conditioneel? Wordt er niet goed genoeg gecoacht? Gezien de bezetting van dit team zullen ze er niet wakker van liggen, en dat is maar goed ook, want ze zijn gewoon lekker bezig 🙂

Als het zo door gaat hebben we volgend jaar een extra team in de Derde Divisie, want team 8 blijft maar winnen. Het afstaan van Paul aan team 7 dit weekend deerde het team nauwelijks. Invalster Noora Virta won met speels gemak drie wedstrijden en op de 6-2 zege tegen Hillegom 2 was weinig af te dingen. Het team staat elf punten los van de nummer twee.
In Duinwijck 9 leek Bartel Komin de wedstrijd van de dag te hebben gespeeld (helaas net verloren, met een uitslag van 25-23, 15-21 en 20-22), maar daar kon Rajesh Grobbe toch nog overheen. Hij won zijn single met 19-21 26-24 en 23-21. Laura Termes en Joyce Dekker wonnen ook hun enkelspel, maar dat kon niet verhinderen dat Meershuttle 3 met 3-5 won en daarmee over Duinwijck heen naar de zesde plek schoof. TC-voorzitter André Terol zit zelf in dit team, dus wellicht kan hij -als beheerder van de gevreesde Duinwijck Trucendoos- nog een list verzinnen voor de laatste paar wedstrijden. Maar op eigen kracht uit de problemen komen is natuurlijk altijd beter. We hebben er vertrouwen in!
Je kunt op diverse manieren met 0-8 verliezen, maar Duinwijck 10 deed het zelfs zonder setwinst tegen koploper Leerdam 1. Even met het hoofd schudden, gauw vergeten en volgende week nieuwe kansen! Ook dit team staat op de alarmerende zevende plek.
Mocht alles mislopen in de laatste weken dan zou er zomaar helemaal geen Vierde Divisieteam kunnen zijn volgend jaar, want ook team 11 staat op een degradatieplek na de 7-1 nederlaag bij Nieuwerkerk 1. Ook hier een parade aan gemiste kansen en driesetters die niet goed vielen. Het was kennelijk zo’n weekend. Krijn Hoetmer tekende in zijn single voor het enige punt.
Maar laten we geen doemscenario’s schetsen, de schouders eronder allemaal, de stand na 14 wedstrijden is degene die telt, niet de stand na 8 rondes.

In de Vijfde Divisie was Duinwijck 12 in zes spannende partijen vlakbij de winst, maar alleen de single van Annelies Smout werd gewonnen. Lekker gespeeld, maar weinig punten dus. Hillegom 5 won met 7-1 en haalde Duinwijck daarmee in op de ranglijst. Volgende week mag het team concurrent Vennewater van zich af proberen te houden.

En dan eindelijk weer een positief bericht. Duinwijck 13 versloeg in de Zesde Divisie Meershuttle 7 met 5-3. Franca The won driemaal, haar zus Oriana twee keer en Hidde van Goor ook twee keer. Het team lijkt zich in het eerste jaar seniorencompetitie keurig te handhaven.

Voor de derde keer winst voor Duinwijck M1. Invaller Joop Bergman moest even los komen, maar in de laatste dubbel kon hij het herenteam aan de zijde van Zach Brint aan een punt helpen. Zach was sowieso in vorm, want bleef ongeslagen. Hetzelfde gold voor Mitchel Overman, die zich na zijn laatste wedstrijd dan ook in no time aan de bar meldde voor wat welverdiende biertjes. 5-3 winst op Heemskerk M1 en volgende week zondag naar De Pijp voor een wedstrijd tegen kampioenskandidaat Amsterdam M1.

2018-12-03T10:34:52+00:003 december, 2018|Competitie|0 Comments

Leave A Comment