Wereldreizigers Debora Jille en Selena Piek waren net op tijd terug om korte metten in de damesdubbel te maken namens Duinwijck 1. Jorrit de Ruiter en Ties van der Lecq begonnen ook voortvarend tegen Jim Middelburg en Alex Vlaar, maar na de ruim gewonnen eerste set draaide de wedstrijd om en kon Velo de stand gelijk trekken.

De singles werden allen in twee games beslist, waarbij Akvile Stapusaityte het nog spannend maakte door 24-22 te spelen tegen Dorien Lups. Desalniettemin was het vaste punt weer binnen. Jordy Hilbink had weinig moeite, evenals Debora, maar in de vooraf 50-50 ingeschatte wedstrijd tussen Jerry Natenstedt en Ralph Starren ging het voor Duinwijck dan weer mis. Ook hier een spannend einde, maar het punt nu voor Velo.

Met 4-2 de mixen in, maar dat is nog niet zo vaak garantie voor winst gebleken en ook nu liep het mis. Milou Lugters en Ties waren nog dichtbij de winst, maar lieten het glippen, zodat met een gelijkspel werd afgesloten.

Door dit resultaat en de overige uitslagen van het weekend zijn Duinwijck en DKC nu gedeeld koploper. In de laatste speelronde maken zij onderling uit wie rechtstreeks naar de finale mag en wie de halve finale moet gaan spelen. Kort gezegd: wie wint mag naar de finale, bij een gelijkspel is het gamesaldo over de beide ontmoetingen in de kampioenspoule bepalend. Eerder dit seizoen speelde Duinwijck bij DKC ook al gelijk, maar won het 2 games meer. De strijd om de derde plek (die recht geeft op de andere halve finaleplek) wordt hoe dan ook beslist in de laatste ronde. Velo heeft veruit de beste papieren en heeft aan 3 punten thuis tegen Almere genoeg in de laaste speelronde.

Zaterdag 26 januari om 19.00u Duinwijck-DKC, komt dat zien!