Bloemendaal aan Zee

Op vrijdagavond 30 augustus sloegen de competitiespelers van Duinwijck de tenten op in Bloemendaal aan Zee. Camping ’t Helmgat in de duinen was dit jaar het toneel van het Duinwijck Trainingskamp 2013.

Nadat rond kwart over negen alle tentjes netjes waren opgezet met haringen in het losse duinzand werd de tocht van 200 meter naar het winderige strand ingezet. In enige luwte achter windschermen en opgestapelde strandbedjes werd er in het Moordenaarsspel gezocht naar de moordenaar. De burgers hadden moordenaar Dewi net op tijd door en wonnen de eerste editie.

Na genoeg zand gehapt te hebben kon het niet anders dan toch maar een warm en windvrij plekje te zoeken. Dat werd het terras van strandpaviljoen Rapa Nui. Alleen de moordenaar bleek te weten dat Rapa Nui staat voor Paaseiland. Na een tweede editie van het moordenaarsspel bij Rapa waarbij Martijn het ook niet wist te redden tegen de burgers werd de terugtocht ingezet. Na enig napraatwerk tussen de tentjes werd het nacht.

Tussen acht en half negen kwamen alle Duinwijckers weer enigszins tot leven. Douchen, ontbijten, lunch maken en om half tien op het fietsje via de Zeeweg naar de Tetterodehal in lommerrijk Overveen. Op de negen banen nam trainer Alex Meijer de groep eens even flink onderhanden, drie uur lang. Na de warming up werden de eerste shirts gewisseld en werden de bidons alweer bijgevuld.

Na een heerlijke douche en de gesmeerde broodjes op het terras werd de fiets weer gepakt naar Bloemendaal aan Zee. Om vervolgens weer naar het strand te lopen. Onder leiding van spelleider Jules Bakker werd daar een zeskamp gehouden. Vier teams streden tijdens de kelnerrace, zaklopen, vliegend tapijt, skiën en de broekenloop om de hoofdprijs. De voorsprong van het team Verhaart leek na vijf onderdelen nog onoverbrugbaar. Maar zijn vederlichte equipe vertilde zich bijna aan het touwtrekken in de branding voor dubbele punten.

Weer terug op de camping werd het de hoogste tijd om de voorbereidingen te treffen voor de traditionele trainingskamp bbq. Masters of the Grill Yannick en Marcel waren weer als vanouds. Met gevulde buikjes en gevulde blaasjes werden alle wereldproblemen opgelost rondom het kampvuur. Annemiek deed nog een poging om de tafeltennisqueen titel te pakken tegen king Patrick maar dat liep voor haar uit op een deceptie.

Ook op zondagochtend weer douchen, ontbijten en een lunchpakketje maken want om kwart voor tien werd de fietstocht ingezet naar de hockeyvelden van HBS Bloemendaal. Daar werd de gehele dag de Ries van der Velden Classic georganiseerd. Een fietstocht voor het goede doel, onderzoek naar ALS. De één fietste op de opoe fiets het steile kopje van Bloemendaal op, de ander probeerde in wielrenoutfit Robbert Mooij bij te houden. Na één of meerdere rondjes van 20 km door de duinen was het tijd voor de lunch en kon er genoten worden van de hockeywedstrijd HBS dames 1 tegen Bloemendaal.

Een korte fietstocht bracht ons weer terug naar de Tetterodehal. Wederom drie uur de baan op met trainer Alex Meijer. Het energieniveau daalde steeds verder en de spiertjes en pezen begonnen zich bij menigeen te manifesteren.

Het einde van een zeer geslaagd trainingskamp, op naar editie 2014!