De kampioenen van team 8!

Duinwijck 2 heeft goede zaken gedaan in de Eerste Divisie door met 5-3 te winnen van Amersfoort 3. In de laatste week kan de huidige derde plek wellicht nog worden verbeterd tegen het al gedegradeerde Velo 3. Drie punten van Marije Bloem droegen stevig bij aan de zege van dit weekend.
Brian Wassink was de grootste puntenpakker voor Duinwijck 3 bij Amersfoort 2. Dubbel en single won hij en natuurlijk deed Simon Hermsen hetzelfde in haar single, zij het met de grootst mogelijke moeite. Teun Yntema speelde drie lange driesetters en mocht daarna nog eens invallen in het eerder genoemde team 2. Hoe hij zondag zijn bed uit stapte is helaas niet bekend. Na de 5-3 nederlaag vinden we dit team terug op plek 3, zo veilig als wat.

Een offday voor team 4 in de Tweede Divisie, waar met 8-0 verloren werd bij de sympathieke kampioenskandidaat ‘t Vennewater 1. Slechts 1 set werd er gewonnen, gauw vergeten en volgende week rustig het seizoen uitspelen. Degraderen is niet meer mogelijk, dus lijfsbehoud voor dit team.
Duinwijck 5 sloeg DKC 3 met dezelfde cijfers van zich af: 5-3. De tweede plek wordt de eindklassering. Michiel de Vries won tweemaal, Joost Kool en Vera Kampman volgden zijn voorbeeld.
Team 6 had geluk dat tegenstander Almere 6 een invaller uit team 16 (!) opstelde, zodat twee punten konden worden afgesnoept. In de geest van team 4 werd er verder weinig gescoord. Na deze 6-2 nederlaag zal er nog opgelet moeten worden in de laatste ronde. Succes allen!

Het seizoen lijkt voor Duinwijck 7 ook net te lang te duren. Tegenstander Weesp 1 (nog zonder overwinning) kon met 6-2 zegevieren tegen onze spelers. Lichtpuntje was de terugkeer van Eddy Warmerdam, die bovendien zijn single won. Mooi nieuws! Volgende week kan dit team de vijfde plaats verdedigen in hun Derde Divisie-poule.

Volledig aan de malaise onttrekt zich dit seizoen Duinwijck 8. De titel werd dit weekend binnengehaald op overtuigende wijze. Concurrent Matchpoint 1 werd met 7-1 verslagen, zodat de aangekondigde titel in de Vierde Divisie nog wat extra glans kreeg. Super gedaan heren en dames! Geweldige statistieken voor Nicole Siers, Merel Ooteman, Anika Gans, Paul Almer, Michael van Ingen en Thomas Kluitenburg. Terechte kampioenen.
Duinwijck 9 zal blij zijn met de 6-2 zege op Swish 3, maar toch ook een beetje balen van de twee verloren partijen. Beide wedstrijden waren in de verlenging van de derde set. Het team heeft zich hierdoor wel de gelegenheid verschaft om volgende week tegen de concurrent handhaving veilig te stellen. 4-4 Is dan genoeg.
Maar liefst drie zeer nipte verliespartijen voor team 10 in hun 1-7 nederlaag tegen Martinus 4. Te vaak is het dit seizoen fout gelopen voor dit team, zodat degradatie nu definitief is. Jammer maar helaas… Volgend jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen!
‘Net niet’ gold helaas ook voor Duinwijck 11. Zes driesetters, maar slechts eentje werd gewonnen. In totaal een 7-1 nederlaag bij Schollevaar 3 en daarmee flinke problemen voor dit team. Maar we houden hoop: in de laatste speelronde speelt Duinwijck thuis tegen een gedegradeerd team en de concurrent tegen de kampioen. Als iedereen zijn sportieve plichten vervult is er dus nog een kans…

In de Vijfde Divisie speelde team 12 gelijk bij Amsterdam 1. Op de heenweg was nog met 7-1 gewonnen, maar deze keer liep het anders. Thilini Scherpenzeel scoorde 2 punten en was daarmee topscorer van het team. De middenmoot gaat het eindstation zijn van dit team. Hopelijk in het bovenste deel daarvan.

Pluimen voor Jason Storm, die twee partijen won namens Duinwijck 13 tegen Wijk aan Zee 1. De rest van het team deed vrolijk mee, zodat de tegenstander met een 7-1 nederlaag terug kon naar hun dorp om schaken te gaan kijken. Duinwijck stijgt met deze overwinning naar plek 4 in de Zesde Divisie.

Team 14 speelde op de incourante maandagavond bij De Pluimbal 1. Linda Vedder redde de meubelen met twee overwinningen. Het blijft schrapen voor dit team, dat op de laatste plek staat in de Zevende Divisie. Komende donderdag weer een wedstrijd op het programma, we zullen zien hoe deze trouwe bezoekers van de vrijdagavond nog kunnen bewegen op hun speelavond 😉

Nog een rentree op de valreep, nu in het herenteam. Paul Bult probeerde het weer, en won zelfs zijn eerste dubbel. Jaap Enderman en Zach Brint wonnen hun enkelspelen, en zo werd het 3-5 tegen Meershuttle M1. De mannen zijn uit degradatiegevaar en koersen af op de zesde plek.

Volgende week laatste loodjes, succes aan de teams die nog knokken voor lijfsbehoud!