In de één-na-laatste speelweek zijn voor een aantal teams beslissingen gevallen. Voor een enkel team is volgende week nog van groot belang. De wedstrijd van team 1 stond in het teken van de broederstrijd tussen Rein en Koen Ridder die elkaar in zowel het herendubbel als de gemengd dubbel tegenkwamen. Helaas voor Duinwijck besliste de oudere broer -die voor Amersfoort speelt- beide duels in zijn voordeel. Beide teams hadden wat gedraaid in de singles, waardoor er weinig te genieten viel in die partijen. Duinwijck miste bovendien Akvile, zodat er uiteindelijk een 6-2 nederlaag moest worden geïncasseerd. Volgende week nog de wedstrijd tegen Victoria en dan zit het ietwat teleurstellende seizoen voor team 1 erop.

In de Eerste Divisie kon team 2 geen vuist maken uit bij Hoorn 1, waar oud-Duinwijcker Dennis Lens het racket weer opgepakt heeft. Ondanks een 6-2 nederlaag speelde het team zich wel veilig in de poule en is bij een goed eresultaat in de laatste wedstrijd nog een vijfde plaats mogelijk. De twee punten kwamen uit de damessingles, waarbij Jillian Beck haar wedstrijd goed wist om te draaien tegen het jeugdige talent Chloë Mayer. Team 3 boekte een zijn tweede overwinning van het seizoen, maar waarschijnlijk te laat. De nummer drie Iduna 1 werd verslagen met 5-3, maar de laatste plaats werd niet verlaten. In ieder geval kon de laatste thuiswedstrijd op deze manier positief worden afgesloten.

In de Tweede Divisie kwamen de drie heren van team 4 er in Tiel achter dat ze met maar twee paar sportschoenen in de auto waren gestapt. Er moest na iedere wedstrijd dan ook driftig geruild en gewisseld worden, maar uiteindelijk wisten het team met 4-4 gelijk te spelen. Petnoi Schultz viel op door als invalster haar twee partijen te winnen. Team 5 versloeg in een wedstrijd met zeven driesetters DKC 3. Invallers Brian Wassink en Roni Kunst (beiden uit de Vierde Divisie) wonnen hun gemengd dubbel. Dit team zal de competitie eindigen op een prima tweede plek. Team 6 verloor met 6-2 van Almere 4 en zal in de laatste wedstrijd tegen Vennewater nog de nodige punten moeten sprokkelen om erin te blijven. De club uit Heiloo staat stijf onderaan, dus we hebben er vertrouwen in dat het ze zal lukken.

In de Vierde Divisie was in team 7 de rentree van Dewi Dekker na haar ongeval enkele weken terug. Ze won meteen haar beide wedstrijden en het team (als enige in de hele competitie al in december kampioen!) won ook, met 7-1 van Almere 8. Team 8 moest genoegen nemen met een 4-4 uit tegen Weesp 2. Dat team heeft een meer dan dubbele gemiddelde leeftijd dan ons eigen team, dus aan ervaring geen gebrek. Gek genoeg wisten onze ‘jonkies’ drie van de vier dubbelspelen te winnen, maar pakten de ‘oudjes’ juist weer drie singles. De strijd tussen deze teams om de tweede plek in de poule blijft met dit resultaat tot de laatste week spannend. Team 9 kon geen vuist maken tegen ABC Swindregt 1, en ging met 2-6 ten onder. Het team staat nu onderaan en moet vrezen voor degradatie. Er zal aankomende donderdag (!) uit tegen Rijnsburg met minimaal 6-2 gewonnen moeten worden om nog een kans te maken op lijfsbehoud. Team 10 verloor met 5-3 uit tegen Almere 9, waarbij Marjan Ridder twee punten voor haar rekening nam. Almere is daar het kampioensteam, dus deze uitslag is niet zo slecht, en Duinwijck is feitelijk veilig in deze poule. Duinwijck 11 is het dieselteam van dit seizoen. Ze zijn wat traag op gang gekomen, maar de laatste weken zijn ze moeilijk te verslaan. Als de competitie twintig wedstrijden zou zijn, zouden ze nog kans maken op het kampioenschap, maar zoals het nu is lijkt de vijfde plaats het maximale.

Team 12 speelde in de Eerste Klasse 4-4 tegen Castricum. Door een aantal afmeldingen in het team kwam Monique Jordan-Somers weer eens laten zien wat ze kon, en ze won meteen twee van haar drie partijen, waaronder de single. Haar tennisseizoen staat al weer op het punt van beginnen, maar dit was op de valreep nog even een mooi staaltje badminton! Het team moet volgende week tegen kampioen Heemskerk 1 een paar punten pakken om de tweede plaats zeker te stellen. Duinwijck 13 won weliswaar knap met 3-5 bij Swish 4, maar is helaas alsnog gedegradeerd.

In de Tweede klasse speelde Duinwijck 14 al haar laatste wedstrijd. Die werd met 3-5 gewonnen tegen Amsterdam 5, zodat het team zich heeft gehandhaafd. Eline de Laet zorgde voor drie punten voor Duinwijck. Team 15 verloor kansloos met 0-8 van kampioen Olympia Haarlem 2. Het team deelt de zesde plaats met van Zijderveld, dus de beslissing over degraderen of handhaven zal pas in de laatste speelronde. Die is op zondag, dat is voor dit team -waarvan een groot deel op vrijdag speelt en daarna soms een klein wijntje drinkt- een gunstige dag. Alvast succes gewenst, zet hem op!

In de Derde Klasse kon Duinwijck 16 het helaas niet bolwerken tegen kampioen Almere 17. Het werd 0-8. Volgende week is er voor dit team nog een mooie wedstrijd: uit tegen Amsterdam 6, die dichtbij team 16 in de ranglijst staan.

Het herenteam won met met 7-1 van Zeeburg, maar omdat de concurrent met 8-0 won is het team formeel nog geen kampioen. De voorsprong bedraagt echter acht punten, dus het kan niet meer mis. De heren besloten daarom toch maar een klein drankje te nuttigen op het aankomende kampioenschap, en dat zal helemaal niemand ze kwalijk nemen.