Aan de begeleiding van team 1 afgelopen weekend de lastige taak om zich na de uitschakeling in de play-offs vorige week weer helemaal de focus in het team terug te krijgen voor de wedstrijd tegen Roosterse. Ook het publiek moet zich nog even opladen voor de seizoensafsluiting, want het was wel erg rustig. Het is zeer onwaarschijnlijk is dat Duinwijck degradeert (alleen de nummer 6 uit deze poule gaat eruit), maar we willen het seizoen natuurlijk zo goed mogelijk afmaken en er staat ook nog wat prestige op het spel. Dit weekend moest dat zonder de afwezige Akvile (in Zuid-Amerika op puntenjacht voor de Olympische Spelen) en Birger Abts (op trainingskamp met de Belgische jeugdselectie). Invallers deze week: Fabienne van Affelen en Jules Bakker. Laatstgenoemde begon goed met een overwinning in het herendubbel aan de zijde van Jordy Hilbink, waarbij de totaal mislukte bal achter de rug om die alsnog tot punt werd gepromoveerd en tot matchpoint leidde erg nuttig was. Op de andere baan werd ondertussen de damesdubbel verloren en ook Jerry Natenstedt -die wat pijntjes had- ging ten onder. Dorien Lups zorgde na een zwaarbevochten overwinning weer voor de gelijke stand, waarna er een duidelijke overwinning voor Jordy en een duidelijke nederlaag voor Fabienne volgde. De mixen werden verdeeld (waarbij Fabienne en Jerry prima spel lieten zien) en iedereen kon wel leven met 4-4. Het is even doorbijten deze poule, maar team 1 zal moeten blijven presteren tot het eind van de rit.

En dat geldt natuurlijk voor alle teams. Een goed resultaat was er voor team 2 in de Eerste Divisie tegen Roosterse 2. Hoewel team 2 thuis nog ongeslagen is werd toch met enige angst naar de ontmoeting met de nummer twee uit de poule uit gezien. Er moesten immers drie invallers worden opgesteld. Het de tegenstander beschikte echter ook over wat personele problemen en onze invallers bleken een stuk sterker in deze wedstrijd, die met 7-1 gewonnen werd. Een puike prestatie. Team 3 daarentegen verloor tegen mede-degradatiekandidaat Asterix 1 met 5-3 en lijfsbehoud wordt steeds onrealistischer. Je mag de moed nooit opgeven, maar er werd van de 14 gespeelde wedstrijden er pas 1 gewonnen. Maar het blijft sport en alles kan. Gewoon 100% inzet blijven geven tot en met de laatste wedstrijd en wie weet wat er nog kan gebeuren.

Team 4 bewees zichzelf geen dienst door uit bij Ulft 1 te verliezen met 6-2. Aan de uitslagen te zien zat het ook niet mee, maar de gehoopte kampioenswedstrijd volgend weekend thuis tegen Smashing 2 (dat met 8-0 won) is wel wat minder spannend geworden, nu de achterstand is opgelopen tot 11 punten. Nog steeds een prachtige tweede plaats voor het team dat zich vooraf wat zorgen maakte en waarin Laura Vendrik steeds beter gaat spelen. Team 5 verloor met 3-5 van Slotermeer 3, maar nog veel vervelender lijkt de blessure van Carola Bakker. We hopen dat het meevalt, maar haar eigen diagnose (en die is nogal wat waard aangezien ze zelf fysiotherapeute is) was niet positief. Sterkte met het herstel! Voor Duinwijck 6 duurt het seizoen net wat te lang, zo lijkt het. Er werd met 7-1 verloren van kampioen Slotermeer 2, waarbij moet worden aangetekend dat alle drie ‘basisheren’ er niet waren. Het enige punt van het team kwam op naam van Wessel van der Aar die heel knap won van Menno de Vor. Team 6 moet begin januari nog 1 keer vol aan de bak om zich definitief veilig te spelen en niemand twijfelt eraan dat dat gaat lukken.

En het onvoorstelbare is gebeurd in de Vierde Divisie: team 7 is al in december kampioen! Helaas werd dit pas op zondag via whatsapp-contact met andere sporthallen duidelijk, dus de champagne was zaterdag nog niet aanwezig toen het team met 7-1 won van Almere 8, maar grote complimenten alvast voor dit team! Ook hier echter een schaduw over de wedstrijd, omdat Dewi Dekker betrokken was bij een scooterongeluk en flink gehavend is. We wensen haar ook een spoedig herstel. In team 8 zorgden Martijn Jonk en Roy Kuipers (met verschillende partners) voor de punten bij hun 4-4 tegen US 1. Duinwijck 9 verloor met 3-5 van Mix 2 en blijft op hangen en wurgen op plaats 6 staan in hun poule. Team 10 trad aan zonder de ervaring van Marjan Ridder en Annet Rozemeijer. Het team beleefde een moeilijke middag tegen Invictus 3 en ging met 6-2 ten onder. Het team moet nog met een half oog naar beneden kijken, maar zal het wel redden. Team 11 had met de 8-0 tegen HHW 2 een uitschieter en verliet zo voor het eerst in heel lange tijd de zesde plaats. Met name in de singles was Duinwijck oppermachtig. Het hoogst haalbare lijkt nu de vierde plaats voor dit team, en dat zou een mooi resultaat zijn.

In de Eerste Klasse speelde team 12 gelijk tegen Velsen 1. Door wat pech en personele problemen heeft het team de afgelopen twee weken teveel punten laten liggen tegen laaggeklasseerde teams om nog een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap, maar de tweede plaats is nog altijd stevig in handen van Duinwijck. Voor team 13 blijft het hard werken om bij te blijven in de poule. Momenteel staan ze zes punten af van de veilige zesde plek. Dit weekend werd met 5-3 verloren van HBV 5, wel weer met twee overwinningen van Jeroen Kuipers, die in vorm is.

Team 14 weerde zich in de Tweede Klasse kranig tegen Olympia 1, maar kon niet voorkomen dat er met 7-1 verloren werd. Bij Olympia spelen o.a. Corine Weber en Ernest Langendam, namen die de voormalige Let it Be-ers bij Duinwijck nog wel wat zullen zeggen. Ons veertiende staat veilig in de poule. Bij team 15 was Ivory Johan maar weer eens de grote man met twee overwinningen, het team ging helaas met 3-5 ten onder tegen De Shuttle 2 (dat is nog eens een clubnaam!). Het team blijft net aan op de zesde plaats staan.

In de Derde Klasse was er helaas een 0-8 nederlaag voor team 16. Zoals wel vaker was Rianne Smelt het dichtst bij een overwinning. Vaak haalt ze die ook, maar deze keer was de tegenstand te groot. Vaste team 16-speler Franky Lambert overigens ook weer haarscherp als lijnrechter aanwezig op zondag bij team 1.

Het herenteam moest twee wedstrijden spelen in 3 dagen. Hoewel je zou verwachten dat dat bij een deel van het team tot spierpijn en stramheid zou leiden voor de tweede wedstrijd, was dit geenszins het geval, getuige een 7-1 en 8-0 overwinning. Het is natuurlijk de vraag hoe ze er na het weekend bij liepen, maar in ieder geval lopen ze weer op koers voor een kampioenschap. De voorsprong is negen punten op de nummer twee.