Duinwijck 1 heeft zich met een 1-7 overwinning op Van Zijderveld safe gespeeld in de Eredivisie. Niet dat daar ooit twijfels over zijn geweest, maar het moet toch nog maar even gebeuren. Het team staat bovenaan in de Degradatiepoule, maar zal volgende week het andere team dat met frisse tegenzin in die poule zit (Amersfoort) van zich af moeten houden. Team 1 speelt helaas geen thuiswedstrijden meer dit seizoen.

Team twee beperkte in de Eerste Divisie de nederlaag tegen aanstaand kampioen Almere 2 tot 3-5. Invalster Vera Kampman won naast Fabienne van Affelen knap het damesdubbel. Het team staat acht punten boven de streep, dat zou genoeg moeten zijn om te handhaven dit seizoen. Team 3 daarentegen leed een 8-0 nederlaag tegen Almere 3 en is helaas bijna gedegradeerd.

Ook in de Tweede Divisie weinig successen te vieren. Duinwijck 4 verloor met 0-8 van Smashing 2 en zal alle zeilen bij moeten zetten om hun derde plaats vast te gaan houden. Team 5 won met 3-5 van hekkensluiter Schijndel, maar met een prima invalbeurt van Wessel van der Aar, die twee partijen won. Het team zal het seizoen afsluiten op plaats twee. Team 6 worstelt zich naar de eindstreep. Het team verloor met 3-5 van concurrent Elo, maar liefst vier partijen gingen net aan in drie sets verloren. Met nog vijf punten marge en een wedstrijd tegen de nummer acht in het verschiet moet degraderen kunnen worden afgewend.

In de Vierde Divisie hebben de kampioenen van team 7 de teugels wat laten vieren, getuige de 5-3 nederlaag tegen HBV 3. Het gemis van geblesseerde Dewi Dekker en wintersportgangster Petnoi Schultz kon niet worden gecompenseerd. Team 8 maakte korte metten met Meerschuttle 3 (8-0) en heeft de tweede plaats in het vizier. Sandra van der Vlerk redde de eer van Duinwijck 9 in de uitwedstrijd bij Gouweslag 1. Zij balanceren echt op het randje van degradatie, nog even de schouders eronder jongens! Duinwijck 10 versloeg Drop Shot 5 met duidelijke cijfers en kan de laatste twee wedstrijden rustig uitspelen; een plek in de middenmoot lijkt veilig. Duinwijck 11 speelde 4-4 uit bij Hoogkarspel 1. Leuk detail daarin is de damesdubbelwinst van Thilini Scherpenzeel (die in kwam vallen vanuit de Eerste Klasse) en Laura Termes.

In de Eerste Klasse versloeg Duinwijck 12 op de incourante dinsdagavond IJmond 1 met 3-5. De tweede plaats kan team 12 bijna niet meer ontgaan. Voor team 13 gaat het doek in deze klasse waarschijnlijk vallen, zij verloren met 1-7 van Bavio 2 en staan nu 12 punten achter op een veilige plek. Dat gaat niet meer goed komen, helaas.

In de Tweede Klasse verloor team 14 met 2-6 van IJmond 2, waar o.a. actieve ‘Duinwijck-ouder’ Steven Komin speelt. Hij won twee partijen, maar was in de single niet opgewassen tegen een trainingsmaatje van zijn zoon. Team 14 staat op een veilige vijfde plaats in hun poule. Team 15 had een weekje vrij.

In de Derde Klasse verloor team 16 met 7-1 van HBV 8. Het team wacht nog op de eerste overwinning en de tijd gaat dringen, maar er zijn nog twee kansen!

Het Herenteam versloeg op woensdag met 3-5 SGA en leidt nu met negen punten voorsprong de dans in hun poule. Als het team aankomende week met 8-0 wint is het kampioenschap al binnen, anders is het even afwachten op resultaten elders. Je mag de huid niet verkopen voordat de beer… etc., maar we voorspellen een klein feestje a.s. zaterdag bij de H1.