Carlton Eredivisie vierkantIn een prima gevulde Duinwijckhal speelde Duinwijck 1 afgelopen zaterdag de topper tegen Amersfoort. De nummers 1 en 3 van de Carlton eredivisie hadden beiden te kampen met personele problemen voor deze wedstrijd en moesten dus invallers inzetten. Duinwijckers Iikka Heino en Anton Kaisti speelden een toernooi in Hongarije, waar Iikka uiteindelijk 2 halve finales heeft gehaald, in het herenenkel en herendubbel met Anton; een prima prestatie! Bij Amersfoort ontbraken alle vaste dames, waardoor het eigenlijk alleen op papier een topwedstrijd genoemd kon worden.

Twee heren uit Duinwijck 2 maakten hun opwachting in de herendubbel. Deze wedstrijd werd nog onverwacht close, maar ging uiteindelijk toch met minieme marges naar Amersfoort, terwijl op de naastliggende baan Alexandra Langley en Akvile Stapusaityte soepel naar de overwinning rallyden. Er komt steeds meer schwung in onze damesdubbel, en dat is goed nieuws. De heren van Amersfoort (met als eerste heer Eric Pang) waren duidelijk een maatje te groot voor Jerry Natenstedt en Steef van Wooning. Schijnbaar achteloos pareerde Eric de steile priksmashes van Jerry waar we op de training allemaal zo’n hekel aan hebben. Mooi om te zien, maar helaas voor Jerry -die prima speelde- weinig eer aan te behalen.

Akvile won haar single in ‘straight sets’, en op de baan ernaast werd de spannendste wedstrijd van de avond gespeeld. Dorien Lups had haar volledige slagenarsenaal nodig om gaten te slaan in de verdedigende muur die -de pas 15-jarige- Stella Li had opgetrokken. In een partij met ups en downs wist Dorien uiteindelijk net aan het langste eind te trekken. Niet in de laatste plaats door de aanmoedigingen van het inmiddels fanatiek geworden publiek die deze spannende wedstrijd wel konden waarderen tussen alle relatief eenzijdige partijen. Een prima overwinning van Dorien.

Zowel Dorien als publiek waren ook weer in vorm toen -na een soepele zege van Jerry en Alexandra in de eerst gespeelde mix- zij de baan op moest om samen met Jules Bakker te gaan testen hoe de mixkwaliteiten van Eric Pang ervoor staan. De van tevoren redelijk kansloze geachte missie bleek uiteindelijk helemaal niet zo kansloos. Dorien en Jules verspeelden in de tweede set een 18-13 voorsprong, wellicht door iets teveel ontzag en wat zenuwen. Niet onvermeld mag blijven dat de mixpartner van Eric (Romy de Laak) zeker ook haar steentje bijdroeg aan de overwinning die uiteindelijk met veel pijn en moeite naar Amersfoort ging in die mix.

De voorzitters van beide verenigingen hadden vorige week al gekscherend de hand geschud op een 4-4 gelijkspel voor deze wedstrijd, en dat is uiteindelijk ook bewaarheid. Amersfoort zal vinden dat er meer in zat in de singel van Stella Li, Duinwijck zal zeggen dat er met wat meer brutaliteit wellicht meer in had gezeten in de herendubbel en tweede mix. Uiteindelijk kan iedereen waarschijnlijk prima leven met de 4-4.

De volgende keer dat Amersfoort en Duinwijck elkaar treffen hopen beide teams op volle sterkte te zijn, dan kunnen we zeker nog vuurwerk verwachten!

DW - AM 1

DW - AM 2