Duinwijck speelde zaterdag haar één-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen middenmoter Slotermeer. Voorafgaand en tijdens de wedstrijd was ook meteen de nieuwjaarsborrel, dus de wedstrijd was goed bezocht. Ruim 150 man waren op de tribunes en de sfeer werd nog eens verhoogd door de aanwezigheid van DJ Michael van Dijk met zijn mengtafel en enorme boxen. Die zorgde er voor dat de gehele wedstrijd en de stiltes tussen de games werden opgevuld. Een prima entourage voor de eerste wedstrijd van het jaar!
De play-offs zijn inmiddels behaald en ook Slotermeer weet zich op een positie op de ranglijst die weinig te wensen over laat, dus beide teams doen het de laatste paar weken ‘rustig aan’, dat wil zeggen: zonder spelers uit het buitenland. Duinwijck begon wel érg rustig aan de beide dubbelspelen, want de dames keken bij de pauze tegen een 11-3 achterstand aan en de heren gaven nog helemaal niet thuis en verloren de eerste set. De dames bogen de wedstrijd om en behaalden uiteindelijk een eenvoudige overwinning. De heren -ook niet geholpen door de dubbelrol van voorzitter Jules Bakker die direct na zijn nieuwjaarsspeech naar de kleedkamer snelde om zich om te kleden voor de wedstrijd- speelden een erg matige wedstrijd, maar wisten uiteindelijk wel te winnen van Slotermeerinvallers Dennis Verkerk en Erwin Molenaar.
In de enkelspelen begon Akvile goed met haar inmiddels reeds als vast punt ingecalculeerde single. Ze zette Esther Kuilman eenvoudig in twee sets opzij. Op de andere baan tekende zich intussen een verrassing af. Jerry Natenstedt versloeg in twee sets de -weliswaar niet geheel fitte- Leon Nottelman. Dit betekende een punt voor Duinwijck waar in de voorberekeningen niet persé rekening mee was gehouden. Bijna kwam daar nog een surprise bij, aangezien Steef van Wooning in de andere herenenkel Ralph Starren tot het uiterste dwong. Met 21-19 in de derde set was het helaas nét niet genoeg, maar Steef had zich hiermee ruimschoots gerevancheerd voor een minder optreden eerder in de dubbel. Dorien Lups won ondertussen in een prima partij van Raquel Humphris.
Met een 5-1 voorsprong kon begonnen worden aan de gemengd dubbels, dit seizoen de achilleshiel van Duinwijck. Ook deze keer  gingen beide partijen verloren. Betty Timmerman en Jules Bakker kwamen niet in hun spel en moesten de zege in twee games aan de tegenstander laten. Jerry en Dorien speelden een spannende wedstrijd tegen Ralph Starren en Jessica Ottenhoff, maar waren aan het eind ook net niet doortastend genoeg.
De 5-3 uitslag is voor Duinwijck helemaal geen slechte, maar met 2 nipte 3 games-nederlagen zat er toch ook een element van ‘what if’ in. De komende maand zal voor de coaches in het teken staan van het scherp krijgen van de Duinwijckselectie voor de play-offs. Onderweg worden nog 2 stevige wedstrijden (tegen Almere en Amersfoort) gespeeld, maar die kunnen toch als pittige trainingen worden beschouwd, aangezien de focus al volledig op de eerste week van februari ligt. Dan zijn de halve finales, en wil Duinwijck optimaal aan de start verschijnen.