Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een indrukwekkend deelnemersveld aan zich te binden. De 214 inschrijvingen komen dit jaar uit maar liefst 24 landen. Na jarenlange afwezigheid keren grootmachten Korea en Japan weer terug naar dit prestigieuze toernooi. Ook Spanje, dat getuige de wereldtitel van Carolina Marin sterk aan de weg timmert, is er dit jaar voor het eerst weer bij. Verder zijn er deelnemers uit Armenië, België, Bulgarije, Duitsland, Ecuador, Engeland, Frankrijk, Hong Kong, India, Indonesië, Kroatië, Luxemburg, Maleisië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Singapore, Verenigde Staten en Zweden.

Leuk om te zien is dat de winnaars van de gemengd dubbel van vorig jaar (Yonny Chung&Yau Ng sz/HKG) dit jaar terug komen om hun titel te verdedigen. Ook de verliezend finalisten in het annendubbel (Ruben Jille&Alex Vlaar/NL) en vrouwendubbel (Katarina Galenic&Maja Pavlinic/CRO) van afgelopen jaar komen weer terug, met als doel dit jaar wel de titel mee naar huis te nemen. Dat zal een lastige opgave worden, waar vorig jaar de nadruk bij de meeste( Aziatische) landen op de singel lag in verband met de jeugd Olympische spelen, zijn de Aziatische landen er dit jaar ook met hun sterkste dubbels!

De Herensingel;
Dit onderdeel is dit jaar weer uitermate sterk bezet. De nummer 1 van de Europese jeugdranglijst, de Spanjaard Luis Enrique Penalver gaat hier de strijd aan met onder andere de nummers 3 en 4 van de wereld jeugdranglijst, de Maleisiër June Wei Cheam (vorig jaar kwartfinalist, net aan verloren van de uiteindelijke winnaar) en de Koreaan Seung Jae Seo (winnaar van de Thaise, Koreaanse en Maleisische jeugd internationals).

De damessingel;
Hier is misschien wel de grootste kanshebster de kersverse nationale senioren kampioene van India, Gadde Ruthvika Shivani, de nr. 6 op de wereldranglijst bij de junioren. Zij zal forse tegenstand krijgen van onder andere de nummers 1, 2 en 3 van de Europese jeugdranglijst; de Kroatische Maja Pavlinic, de Spaanse Clara Azurmendi (winnares van de Portugese, Italiaanse en Hongaarse Junior opens afgelopen jaar) en de Duitse Yvonne Li.

De Herendubbel;
Na het relatief zwakkere deelnemersveld van vorig jaar is de inschrijving dit jaar weer op niveau met de Japanse, Koreaanse en Maleisische inschrijvingen die altijd garant staan voor kwaliteit en spektakel. Maar ook de verliezend finalisten van afgelopen jaar, Ruben Jille en Alex Vlaar zullen dit jaar weer van de partij zijn.

De Damesdubbel;
Ook hier zijn de verliezend finalisten van vorig jaar, de Kroatische Maja Pavlinic & Katerina Galenic weer van de partij. Ook voor hen wordt het een zware opgave om hun prestatie van afgelopen jaar te evenaren of te verbeteren, Waar zij vorig jaar verloren van een Indonesisch koppel, is er dit jaar een nieuw Indonesisch koppel om het ze moeilijk te maken, Rika Rositawati & Nisak Puji Lestari (halve finalisten van de Maleisische Junior). Maar ook de Koreaanse en Japanse damesdubbels zijn traditioneel sterk.

De Gemengd dubbel;
Ook in de gemengd dubbels is het waarschijnlijk dat de winnaars uit Azië komen. Zo zijn de winnaars van afgelopen jaar, Yonny Chung & Tsz Yau Ng uit Hong Kong, er dit jaar ook weer bij om hun titel te verdedigen! Dat zal lastig worden, hun voornaamste concurrentie lijkt te komen uit Korea. Het koppel Hye Jeong Kim (nr.3 op de jeugd wereldranglijst) & Jong Woo Choi won pas nog de Thailand Junior, en ook de ander Koreaanse koppels zullen sterk zijn. Maar ook de Japanners Yuta Watanabe & Chiharu Shida behoren tot de grootste kanshebbers.

We hopen dat iedereen de weg naar de Duinwijckhal weer weet te vinden om hier van te komen genieten. Toegang is zoals gebruikelijk weer de hele week gratis!

SPEELTIJDEN DUTCH JUNIOR
Woensdag 11:00 – 19:00u Donderdag 09:30 – 22:00u
Vrijdag 10:00u – 21:30u Zaterdag 09:30 – 21:00ur
Zondagochtend halve finales, finales vanaf ca. 13:00u