Geen erg succesvol weekend voor de landelijke Duinwijckteams, deze laatste speelronde van de eerste helft. We moeten doorscrollen naar Duinwijck 11 om het eerste team met een overwinning tegen te komen. En daarmee zijn meteen alle overwinningen van onze 15 seniorenteams dit weekend gemeld (!). Een kort verslag van een matige ronde:

Duinwijck 2 trad in de Eerste Divisie aan tegen een zeer fanatiek Van Zijderveld 2. De wedstrijden werden begeleid door een hoop geschreeuw en borstgeklop van Amstelveense kant. Het deed menig hoofd verbaasd omdraaien, maar ach, het leverde ze wel een 3-5 zege op. Alle enkelspelen gingen naar Van Zijderveld, gelukkig deed Kevin de Waal iets terug met twee zeges in de dubbelspelen. Team 2 staat halverwege de competitie in de middenmoot.

In de andere poule besloot team 3 hun verre uitwedstrijd bij het Groningse AMOR 1 tevens met een 5-3 nederlaag. Twee damesenkels en de damesdubbel waren voor Duinwijck, waarbij Marije Bloem ongeslagen bleef. De Groningse heren waren echter een maatje te groot. Ook deze Duinwijckreserves zijn middenmoters.

In de Tweede Divisie wachtte team 4 een moeilijke klus tegen kampioenen-in-spé Drop Shot 1. Hoewel het hevige weerwerk van Duinwijck niet gewaardeerd werd door onze hoofdsponsor Jaap van de Kolk (zijn dochter speelt in het team van Drop Shot), konden de Hagenezen toch tevreden zijn met een 3-5 zege. Duinwijck staat in deze poule tweede en kan proberen aan te klampen, maar het gat lijkt al te groot. Tot nu toe heeft het team bovendien maar vijf mensen nodig gehad voor haar wedstrijden. Heel stabiel dus.

Een stuk grilliger zijn de prestaties van team 5. Door wat blessures en algemene ouderdom zijn hier al negen spelers in actie geweest. Invalster Nicole Siers weerde zich kranig in haar drie partijen, maar kon helaas ook niet voorkomen dat er met 1-7 verloren werd van Van Zijderveld 3. Twee speelronden geleden leken de Duinwijckers nog aan de poten van de nummer 1 te zagen, maar na een 2-6 en 1-7 nederlaag vinden zij zichzelf terug op de zesde plaats. Met het aanstaande vertrek van Roni Kunst naar Amerika is maar te hopen dat de voorsprong van 11 punten op de nummer zeven van de poule groot genoeg is om het seizoen uit te kunnen zingen.

Duinwijck 6 hield tegenstander Asterix 1 voor het eerst dit jaar van een overwinning af, maar meer dan 4-4 zat er helaas niet in. Het team staat derde, met slechts twee punten achterstand op de gedeelde koplopers. Opvallend is het goede presteren van Michiel de Vries in dit team.

Ook in de Derde Divisie geen winstpremies dit weekend. Team 7 speelde -zoals eigenlijk iedere week- een gelijkopgaande wedstrijd, getuige de zes driesetters in de wedstrijd. Tegenstander Martinus Amstelveen/Gaasperdam 2 was net iets doortastender en won met 5-3. Zij staan dan ook ongeslagen bovenaan. Duinwijck staat op plek zes en zal op moeten blijven letten, al heeft men wat marge.

Roel Jongsma blijft presteren in Duinwijck 8. In een wedstrijd die helaas in een verder lege Duinwijckhal moest worden afgewerkt pakte hij in single en dubbel de enige twee punten voor zijn team. Ook hier een zesde plek, zij het wat gevaarlijker dan bij Duinwijck 7. Maar het team is langzamerhand op stoom, dus de verwachtingen zijn niet persé ongunstig.

Tim Oosterbroek en Rajesh Grobbe pakten in hun singles en in respectievelijk dubbel en mix vier punten voor Duinwijck 9 in de Vierde Divisie tegen hekkensluiter US 2. Ook voor dit team is de marge krap ten opzichte van de degradatieplekken.

Duinwijck 10 was verheugd met het competitiedebuut dit seizoen van Wim Fisscher, al kon hij helaas geen punten pakken. De rest van het team verzamelde er vier, zodat gelijk werd gespeeld bij Heerhugowaard 2. Het team staat tamelijk veilig in de middenmoot.

En dan eindelijk beter nieuws. Duinwijck 11 won in de Hoofdklasse met 3-5 bij Heerhugowaard 3. Het team staat halverwege de competitie op een knappe tweede plek, die bovendien recht zou geven op promotie. De concurrentie hijgt echter in de nek, dus een mooi resultaat volgende week tegen concurrent Almere 11 zou erg welkom zijn. Voorlopig echter niets dan lof voor de prestaties van dit jeugdige team.

In dezelfde klasse redde Sandra van der Vlerk de eer voor team 12 bij Meershuttle 4. Na deze 7-1 nederlaag bevindt het team zich op plek vijf. Er is geen gevaar voor degraderen, maar men zal in de tweede helft ongetwijfeld meer schade aan willen richten en zo misschien nog wat plekjes stijgen.

In de Eerste Klasse serieuze degradatiedreiging voor Duinwijck 13. Daar hielp ook de 6-2 nederlaag dit weekend bij Heemskerk 2 niet echt aan mee. Twee punten van Jeroen Kuipers gaven de uitslag een draaglijk aanzien, maar de zevende plek waar het team zich nu op terug vindt is een gevaarlijke. Zet hem op in de returns!

Finn Groen deed het in de Tweede Klasse prima voor Duinwijck 14, met twee punten. Helaas bleef het daarbij en staat het team stijf onderaan. Ze blijven ijzersterk in de derde helft en dat is ook wat waard.

Duinwijck 15 speelde voor de tweede keer gelijk en wel bij Heerhugowaard 5. Jeroen Herweijer won zijn beide partijen eenvoudig en als de damesdubbel net gunstig was gevallen had het team zelfs zijn eerste overwinning kunnen pakken. Goed bezig daar dus, succes voor de tweede helft.

De tegenstanders van het Herenteam stuurden hun kat, dus die kwamen niet in actie.