Beste Duinwijcker,

 

Het is hartverwarmend om te merken dat het badminton door jullie zo gemist wordt, gezien de reacties na mijn vorige mail!

 

Gisteren 19.00 zaten wij aan de buis gekluisterd om te horen welke Corona maatregelen zouden worden verlengd, welke erbij zouden komen of zouden worden ingetrokken.

 

Ten aanzien van sporten is besloten dat kinderen en jongeren weer mogen sporten in teamverband. Wat er mag ten aanzien van sporten staat hieronder samengevat:

  • Individueel sporten kan en mag en is goed voor iedereen.
  • Kinderen t/m 12 jaar mogen vanaf 28 april weer in teamverband in de buitenlucht sporten. Geen wedstrijden, want die leiden tot reizen en meer contacten.
  • Jongeren t/m 18 jaar krijgen meer ruimte om buiten georganiseerd te sporten op anderhalve meter afstand en zonder wedstrijden.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt: Geen ouders langs de lijn, thuis douchen en gebruik het gezond verstand.

Helaas is badmintonnen in de Duinwijckhal in ieder geval tot 20 mei nog niet toegestaan.

 

Het sporten van jeugd onder de 12 en de groep 12-18 in de openbare ruimte met in acht neming van de geldende restricties is vanaf 28 april dus toegestaan. Ook voor ons biedt dit kansen!

De jeugdcommissie is aan het verkennen om op korte termijn outdooractiviteiten voor de jeugd te organiseren. Uiteraard houden wij u op de hoogte van deze ontwikkelingen.

 

De gemeente heeft wel aangegeven dat zij willen kijken welke mogelijkheden er zijn voor de topsporters van Duinwijck om toch te kunnen trainen. Hierover gaan wij met de gemeente in gesprek.

 

Hopelijk worden de regels op 20 mei nog verder versoepeld waardoor wij allemaal onze geliefde sport weer kunnen beoefenen, uiteraard in aangepaste vorm. In overleg met jullie en met de gemeente gaan wij verder met het ontwikkelen van de scenario’s voor het 1,5m-badminton. We hebben naar aanleiding van de laatste oproep hiervoor al enkele goede ideeën ontvangen ​. Dank hiervoor! Goed om te zien dat een ieder zo betrokken is en wil meedenken. ​

 

Voor verdere vragen en/of ideeën mail naar info@duinwijck.com.

Voor nu, blijf gezond en houd u mail in de gaten!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Elvira Denteneer