Beste Duinwijcker,

 

Gisteren hebben we van onze minister-president mogen vernemen dat de coronamaatregelen wederom versoepeld gaan worden. Helaas nog steeds geen groen licht voor binnensporten. Wel gaf premier Rutte aan dat ze in gesprek zijn met de sportscholen om te zorgen dat zij eerder open kunnen gaan dan 1 september. Dit biedt hoop dat ook wij eerder dan 1 september mogen badmintonnen. We blijven in gesprek met de gemeente om te kijken wat dan de vereisten zullen zijn als we weer de hal in mogen en of de datum wordt vervroegd. Uiteraard met inachtneming van de 1 1/2 meter afstandsregel!

 

Mooi nieuws is dat vanaf 2 juni nu ook buitentrainingen voor de competitiespelers worden georganiseerd om de conditie op peil kunnen brengen en/of houden. Hopelijk heeft een ieder zich hier al voor opgegeven?

 

Indien je recreant bent en ook graag deel wil nemen aan buitentrainingen, laat dit dan weten via info@duinwijck.com. Bij voldoende aanmeldingen zullen we ook voor deze groep een buitentraining aanbieden.

 

Wat wel zeker zal zijn is dat als het moment daar is we aan veel regels moeten voldoen. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig. In onze vorige update hebben wij hier een oproep voor geplaatst. Helaas hebben zich hiervoor nog niet voldoende leden aangemeld om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Dit zou betekenen dat, als we groen licht krijgen, we nog NIET kunnen badmintonnen omdat we het organisatorisch niet rond krijgen. Dit zou heel erg jammer zijn.

Omdat we de gemeente van tevoren moeten kunnen aantonen aan de regels te voldoen is het belangrijk jullie bereidheid voor deze taken nu al in kaart te brengen.

 

Daarom nogmaals onze oproep:

 

We zijn op zoek naar:

  • Deurcoördinatoren hal: de taken van de deurcoördinator zijn vooral de check bij de voordeur: leden moeten zich voor bepaalde tijdsslots aanmelden. De deurcoördinator kijkt of de juiste personen binnenkomen, checkt of ze klachten hebben en kijkt of ze hun badmintonkleding al dragen. Je bent hier ongeveer een kwartier voor aanvang tot kwartier na aanvang van het tijdslot mee bezig
  • Zaalcoördinator: de zaalcoördinator is hoofdverantwoordelijke. De voornaamste taak is zorgen dat in de zaal iedereen volgens de richtlijnen bezig is. Ziet er bijvoorbeeld op toe dat shuttles klaar staan, dat iedereen zijn zitplek reinigt etc. en staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden.
  • Planner zaal- en deurcoördinatoren: houdt bij wie zich aanmeldt voor welke dag en houdt in de gaten waar de gaten in de bezetting liggen
  • Beheerder Online inschrijvingen: iemand met ervaring met ICT die in de gaten houdt of de online inschrijvingen goed verlopen
  • Overige vrijwillige taken

Bedenk dat je bijvoorbeeld voor de coördinatorfunctie ervoor zou kunnen kiezen dat je voor je een uur gaat spelen je eerst anderhalfuur deze coördinator functie vervult. We zullen er dan voor zorgen dat je het uur erna in ieder geval verzekerd bent van een uur speeltijd!

 

Kun je helpen, we horen het graag via info@duinwijck.com. Geef hier aan wat je graag wilt doen, wanneer en op welke tijdstippen je beschikbaar bent. Samen zorgen we er dan voor dat we straks weer aan het badmintonnen kunnen.

 

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Namens het bestuur

Elvira Denteneer