Beste Duinwijcker,

 

Allereerst hopen we dat je nog steeds gezond bent. Gelukkig zien we een dalende lijn in de coronaopnames en we hopen dat dit zo door blijft gaan.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat dit zorgt voor een opeenvolging van versoepeling van de regels. Zo kwam ook afgelopen vrijdag het bericht vanuit Badminton Nederland dat wij als badmintonners, met in acht neming van de 1,5m, vanaf 1 juli weer de hal in zouden mogen. In al hun enthousiasme was men helaas net iets te voorbarig, aangezien de gemeente op dit gebied de beslissingsbevoegdheid heeft en naast de algemene regels die gelden, aanvullende richtlijnen kunnen geven.

De gemeente Haarlem is druk aan het kijken hoe deze richtlijnen er voor 1 juli uit komen te zien en heeft aangegeven uiterlijk eind juni een beslissing te nemen of de binnensport opengaat.

Aangezien het 1,5m-badmintonnen nu steeds dichterbij komt lijkt het ons goed om jullie vast voor te bereiden over hoe het 1,5m badminton bij Duinwijck eruit komt te zien.

We gaan ervan uit dat er een maximaal aantal spelers van 30 toelaatbaar is in de hal. Daarom zullen we gaan werken met slots (speeltijden). Je kunt via een online-inschrijfsysteem aangeven van welk slot je gebruik wenst te maken.

Rekening houdend met de 1,5m regel mogen zich niet meer dan 3 leden inschrijven op een badmintonbaan, waarop twee leden spelen terwijl het 3e lid indraait. Dit omdat een uur singelen voor de meesten van ons een zware aangelegenheid is.

Ook ten aanzien van het shuttlegebruik zullen richtlijnen worden gegeven.

Na elk slot zal er schoongemaakt worden. Toilet- en kleedkamergebruik zullen niet toegestaan zijn.

Omdat er nog zoveel onduidelijk is in de vereisten is het nog niet mogelijk om alle details uiteen te zetten. Ook in bovenstaande uitleg kan nog van alles wijzigen door aanvullende regelgeving.

Uiteraard ontvang je, als het zover is, van ons een uitgebreide beschrijving van de (logistieke) werkwijze.

Zolang het nog niet mag, is het goed om te zien dat ook de competitie vanaf deze week van start gaat met de buitentraining.

Fijn dat we weer met elkaar kunnen sporten. Een aantal recreanten hebben zich ook opgegeven, zij zullen aanschuiven bij de huidige groepen.
Voor nu, blijf gezond en zodra we weer meer weten, zullen we jullie hierover informeren.

Namens het bestuur,

Elvira Denteneer