Duinwijck begon afgelopen zaterdag niet zonder kopzorgen aan thuiswedstrijd tegen Roosterse BC. Eerste heer, tweede heer en eerste dame ontbraken immers. Hoewel de vervangers altijd klaar staan om team 1 te helpen, waren dit toch grote schoenen om te vullen. Omdat DKC en Amersfoort hun wedstrijd verplaatst hebben stond de koppositie niet direct op het spel, maar Roosteren was de nummer 5 en dus in feite een rechtstreekse concurrent voor de play-offs.

In de eerste partij liet Steef van Wooning zien dat hij in een paar weken aardige progressie heeft geboekt in de herendubbel. Aan de zijde van Jules Bakker wist hij Ceriel Custers en Rick Steuten te verslaan. Op de naastgelegen baan wist de teruggekeerde Karina Kool-De Wit aan de zijde van Dorien Lups na een moeizame eerste set de dubbel volledig naar haar hand te zetten. We weten allemaal hoe goed Karina al is op de trainingen, maar ‘om het eggie’ komen er toch weer andere aspecten bij. Karina is natuurlijk door de wol geverfd en we zijn erg blij dat ze ons in tijden van nood weer kan bijstaan.

Vervolgens was het de beurt aan Alexandra Langley om in een voor haar niet zo bekend onderdeel -de single- aan te treden tegen Roxanne Molenmaker; zeker niet de minste tweede dame in de Carlton eredivisie. Het werd een prachtige partij met veel vechtlust en kansen over en weer. Roxanne had in de derde set de winst voor het grijpen bij een 18-12 voorsprong, maar Alex weet gewoonweg van geen opgeven en maakte een prachtige comeback en kon uiteindelijk toch nog winnen. Een geweldige wedstrijd, met als enige kleine smet de dubieuze call die voor het laatste punt zorgde. De Duinwijckvreugde was er niet minder om.

Ondertussen was op de andere baan duidelijk dat Marijn Put te goed in vorm was voor Jerry Natenstedt. De Belg won in 2 sets, waarna Dorien het op mocht nemen tegen Wendy Hoeve. Ook deze damesenkel werd een mooi gevecht. Wendy won de eerste set, Dorien won de tweede nipt, en toen was het verzet bij Roosterse gebroken. Een uitstekende overwinning voor Dorien. Rik Hermans won vervolgens vrij gladjes in 2 sets van Steef en zo begonnen de mixen met een 4-2 stand voor Duinwijck.

De tweede invalster -Betty Timmerman- had geen last van een koude start door het lange wachten op haar eerste wedstrijd. Ze begon samen met Jules uitstekend aan de gemengd dubbel tegen Linda Hoedemakers en Ceriel Custers. Toen Jules het nodig vond om de tweede set met 4 fouten te beginnen hielp zij het duo weer op de rails en na een spannende tweede set kon zij het laatste punt maken na een schitterende laatste rally. Een terechte bekroning voor een sterke wedstrijd van Betty.

Jerry en Alex lieten op de andere baan zien dat ze langzaamaan een steeds gevaarlijker duo aan het worden zijn. Alex -die nog merkwaardig snel was na haar marathonsingle- kan heersen aan het net en Jerry kan het achterveld domineren. Zo konden ook beide mixen, tot voor kort het zorgenkindje bij Duinwijck, bijgeschreven worden.

De 6-2 zege zorgde bij Duinwijck voor de kortste nabespreking in tijden. Coaches Rob Ridder en Herman Leidelmeijer waren uitermate content met de getoonde vechtlust en teamspirit. Alle invallers hebben punten gepakt, Karina is terug, de spannende potjes vielen onze kant op, vier punten uitgelopen op de nummer 5, kortom: een zeer geslaagde avond voor Duinwijck in de Carlton eredivisie.

Carlton Eredivisie rechthoek