Zaterdag 12 oktober vertrok een kleine groep enthousiaste spelers en begeleiders Liesbeth en Sandy naar Almere. Hier werd de hele week al de Yonex Dutch Open gespeeld, een Internationaal top toernooi. Op deze zaterdag konden de spelers genieten van mooie halve finales en ook nog een clinic volgen met als trainers Jeugd selectiespelers David en Andy. De clinic was heel leuk en een mooie afwisseling tussen het kijken van de wedstrijden door. Ook was het deze zaterdag een fandag van Badminton Nederland zodat de spelers met de toppers van Nederland (oa Mark Caljouw) op de foto konden en handtekeningen konden scoren.

Het hoogtepunt van de dag was de laatste wedstrijd waarin de Nederlanders Robin Tabeling en Duinwijckster Selena Piek tegen de nr. 1 geplaatsten uit Engeland moesten spelen. Extra leuk was dat Demy (J5) en Mette (J9) beiden bij een halve finale gemengddubbel mochten mee lopen met de spelers naar de baan. Een super leuke ervaring. Robin en Selena speelden een super goede partij en wonnen de wedstrijd met 21-17 en 21-14. De spelers konden zo eens goed zien hoe op hoog niveau badminton gespeeld wordt. De dag erna wonnen Robin en Selena zelfs de finale tegen de huidige nummers 12 van de wereld.

De jeugdcommisie wil zeker volgend jaar weer met een groep Duinwijckers naar dit toernooi gaan, hopelijk dan met veel meer spelers.