Zaterdag speelt Duinwijck tegen BC Amersfoort; twee clubs die dit seizoen nog ongeslagen zijn. Duinwijck staat nog altijd aan kop in de Carlton Eredivisie, zij het met een marge van slechts 2 punten.

Carlton Eredivisie rechthoek

 

 

De wedstrijd van zaterdag is er één tussen twee teams die niet op volle oorloggsterkte zijn. Duinwijck mist zijn 2 Finse mannen wegens deelname aan de Yonex Hungarian International. Datzelfde toernooi zorgt er voor dat Amersfoort mogelijk ‘talent van het jaar’ Ruben Jille mist.

Bovendien heeft de club uit de keistad dit jaar geen geluk met haar dames. Slepende blessures voor nationaal kampioene Gayle Mahulette en talentvolle tweede dame Kirsten van der Valk plus de zwangerschap van derde dame Xandra Stelling zorgen er voor dat er vaak invalsters nodig zijn. Dat die hun rol prima vervullen blijkt wel uit de derde plaats van BC Amersfoort op de ranglijst. Opvallende naam tussen die vrouwelijke invalsters is de pas 15-jarige Stella Li, nichtje van Amersfoort-coryfee Yao Jie.

De heren van Amersfoort kunnen bovendien prima compenseren. Veelvoudig nationaal kampioen (en ex-Duinwijcker) Eric Pang won tot nu toe al zijn wedstrijden in de Carlton Eredivisie. De Amersfoorters kunnen ook sinds kort weer beschikken over het boomlange talent Vincent de Vries, die na knieproblemen weer is teruggekeerd op de baan. De selectie bestaat verder uit de Belgische dubbelspeler Freek Golinski en de Oegandees Edwin Ekiring, vorige week nog winnaar van de Nigeria International. Moeilijk in te schatten of we daarvan onder de indruk moeten zijn, maar je kunt hem maar op je palmares hebben!

Bij Duinwijck speelt de -volgens de statistieken van toernooi.nl- sterkste speelster van de Carlton Eredivisie, Akvile weer gewoon mee. Alexandra, Dorien en Jerry zijn de overige spelers van het basisteam. Er zullen dus invallers aan te pas moeten komen om te proberen alsnog de punten in Haarlem te houden.

De vraag van vandaag zal zijn welk gemis zich het hardst laat voelen: de heren bij Duinwijck of de dames bij Amersfoort. De uitslag van deze wedstrijd zal dan ook flink afhangen van het resultaat in de gemengd dubbels. De afgelopen weken loopt dat onderdeel bij Duinwijck niet geweldig. Over het hele seizoen scoren de Haarlemmers 50% in de mix, tegen 75% bij Amersfoort. Duinwijck zal dus boven zichzelf uit moeten stijgen om vandaag de ongeslagen status te behouden. Uw aanmoedigingen zijn daarbij van harte welkom!

We wensen iedereen veel kijkplezier.

Team 1 -1