Waarom badmintonnen?

Voor badminton is een goede zogenaamde oog-hand coördinatie benodigd. Oog-coördinatie gebruik je dagelijks. In het verkeer, bijvoorbeeld op de fiets, in de auto, of gewoon schrijven. Badminton is bij uitstek geschikt om deze vaardigheid al op zeer jonge leeftijd aan te leren. Naast dit feit is badminton een zeer veilige sport. Blessures zoals bijvoorbeeld bij contactsporten, komen bij badminton niet voor. Vanaf ongeveer je 6e jaar kan je bij Duinwijck al terecht om te badmintonnen.

Team 10 met plezier

Badminton is een zeer snelle sport waarvoor je een goede conditie moet hebben. Badminton is een Olympische Sport sinds 1992. Het vergelijk met “badminton op de camping” is beperkt. Waar het op de camping belangrijk is zolang mogelijk de shuttle in de lucht te houden, wordt badminton in de zaal vooral beoefend om de shuttles zo snel mogelijk op de grond van de tegenstander te slaan. Een badmintonpartij op wereldtopniveau duurt ongeveer 45 minuten en vergt het uiterste van de atleten. Starten / stoppen, wenden / keren, opspringen / afzetten: er komt heel veel bij kijken om het spel op topniveau te beoefenen. Daarbij is een perfecte oog-hand coördinatie onontbeerlijk. De betere badmintonners zijn in staat om smashes van meer dan 350 km / uur te slaan!

Jeugd competitie groep

Ben je bij echte teamsporten afhankelijk van jouw medespelers, bij badminton moet je alles zelf doen. Je kunt dus zelf bepalen hoe goed je kan worden als je echt wilt. Badminton is ook een zeer sociale en sportieve sport en ruzies en scheldpartijen komen nooit voor.Veel jeugdige spelers vinden het dan ook een echt “coole” sport.

Hoe?

Nu moet je het natuurlijk wel eerst leren om te badmintonnen! Een aantal redenen om voor Duinwijck te kiezen zijn:

  • Duinwijck speelt in een hal, die specifiek voor badminton is ingericht.
  • Goede trainers en (ex) topspelers die les geven.
  • Een grote groep jeugdspelers van beginners tot competitiespelers.
  • Zeer veel andere activiteiten voor de jeugd zoals Sinterklaasfeesten, (onderlinge) toernooien uitwisselingen en clinics.
  • Snelle doorgroei mogelijkheden.

 

Na aanmelding kunnen de trainers als snel beoordelen op welke niveau je kan worden ingedeeld. Er zijn diverse groepen jeugd die elk op hun eigen niveau trainen. Bij goede vooruitgang kan men zeer snel doorstromen  naar een hogere groep. Zo kan men dus snel beter worden. Echte talenten kunnen dankzij de professionalisering in de sport eventueel doorstromen naar een nationale selectie. De trainingen bestaan meestal uit een een warming up, gevolgd door een stukje loop- en slagentraining, gevolgd door partijtjes spelen.

Competitie & Toernooien

Als je interesse hebt kan je competitie en toernooien gaan spelen. Je dient dan wel de basisvaardigheden te bezitten. Normaal gesproken moet je na een seizoen leren en spelen in staat zijn om mee te doen in de competitie. Sommigen zijn al direct inzetbaar in de competitie. In aanloop naar de echte competities worden regelmatig onderlinge wedstrijden, toernooien en uitwisselingen verzorgd.

De saamhorigheid binnen de Duinwijckjeugd is groot en men steunt en leert van elkaar. Duinwijck heeft jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieën in de regionale competitie en er worden veel toernooien gespeeld. Er zijn diverse leeftijdsklassen, te weten;  U-11,U-13,U-15 en U-17 en U-19. Instromen kan dus al op zeer jeugdige leeftijd. Ook de competitie is in deze klassen opgedeeld. Duinwijck heeft momenteel al diverse 6, 7 en 8 jarige spelers!

Materiaal

Voor badminton heb je wat materialen nodig om de sport goed te kunnen uitoefenen. Ten eerste is een racket nodig. Als je bij Duinwijck lid wordt krijg je een nieuw racket. Voor de allerkleinsten zijn er korte rackets te leen. Goede badmintonschoenen zijn een vereiste. Iedereen kan zich er wel een voorstelling van maken hoe belangrijk goede zaalsportschoenen zijn!  Laat je adviseren in een sportzaak of bekijk wat websites. Belangrijk voor behoud van de sportvloer is in ieder geval dat de schoenen geen strepen achterlaten. Er is specifieke badmintonkleding te koop, maar dat is in het begin niet zo noodzakelijk. Een trainingspak is zeker ’s winters wel zinvol. De trainers en begeleiders zullen het nodige advies willen geven alvorens je tot aanschaf van materialen wilt overgaan.

Lid worden?

Onderstaand overzicht geeft weer wat de mogelijkheden voor de jeugd zijn:

Dag  Tijd  Leeftijd 
Woensdag 14.30 – 16.00 6 t/m 12 jaar
Zaterdag 12.00 – 13.30 10 t/m 17 jaar

Bij gebleken geschiktheid kan men worden uitgenodigd voor de extra trainingsgroepen op maandag, dinsdag, woensdag, of vrijdag.

Informatie

Voor meer informatie klik op deze button

Informatie
Direct inschrijven