Waarom badmintonnen?

Voor badminton is een goede zogenaamde oog-hand coördinatie benodigd. Oog-coördinatie gebruik je dagelijks. In het verkeer, bijvoorbeeld op de fiets, in de auto, of gewoon schrijven. Badminton is bij uitstek geschikt om deze vaardigheid al op zeer jonge leeftijd aan te leren. Naast dit feit is badminton een zeer veilige sport. Blessures zoals bijvoorbeeld bij contactsporten, komen bij badminton niet voor. Vanaf je 6e jaar kan je bij Duinwijck al terecht om te badmintonnen. Zeer veel van onze topspelers zijn al op hun 6e jaar begonnen met deze sport!

Team 10 met plezier

Badminton is een zeer snelle sport waarvoor je een goede conditie moet hebben. Badminton is een Olympische Sport sinds 1992. Het vergelijk met “badminton op de camping” is beperkt. Waar het op de camping belangrijk is zolang mogelijk de shuttle in de lucht te houden, wordt badminton in de zaal vooral beoefend om de shuttles zo snel mogelijk op de grond van de tegenstander te slaan. Een badmintonpartij op wereldtopniveau duurt ongeveer 45 minuten en vergt het uiterste van de atleten. Starten / stoppen, wenden / keren, opspringen / afzetten: er komt heel veel bij kijken om het spel op topniveau te beoefenen. Daarbij is een perfecte oog-hand coördinatie onontbeerlijk. De betere badmintonners zijn in staat om smashes van meer dan 250 km / uur te slaan.

Jeugd competitie groep

Ben je bij echte teamsporten afhankelijk van jouw medespelers, bij badminton moet je alles zelf doen. Je kunt dus zelf bepalen hoe goed je kan worden als jeecht wilt. Badminton is ook een zeer sociale en sportieve sport en ruzies en scheldpartijen komen nooit voor.Veel jeugdige spelers vinden het dan ook een echt “coole” sport. Kijk maar eens op de Hyves sites van diverse jeugdige badmintonspelers.Ook Duinwijck heeft een eigen Hyves site! Niet geheel onbelangrijk te melden is dat de schoolresultaten van jeugdige badmintonners positief worden beïnvloed!

Hoe?

Nu moet je het natuurlijk wel eerst leren om te badmintonnen! Een aantal redenen om voor Duinwijck te kiezen zijn:

  • Een eigen badmintonhal, in de hal wordt dus alleen gebadmintond.
  • Goede trainers en (Oud) topspelers die les geven.
  • Een grote groep jeugdspelers van beginners tot topspelers.
  • Zeer veel andere activiteiten voor de jeugd zoals Sinterklaasfeesten, (onderlinge) toernooien uitwisselingen en clinics.
  • Snelle doorgroei mogelijkheden.

Na aanmelding kunnen de trainers als snel beoordelen op welke niveau je kan worden ingedeeld. Er zijn diverse groepen jeugd die elk op hun eigen niveau trainen. Bij goede vooruitgang kan men zeer snel doorstromen  naar een hogere groep. Zo kan men dus snel beter worden. Echte talenten kunnen dankzij de professionalisering in de sport eventueel doorstromen naar een badmintonschool of academie. De trainingen bestaan uit een een warming up, gevolgd door een stukje loop- en slagentraining, gevolgd door partijtjes spelen.

Competitie & Toernooien

Als men interesse heeft kan men ook competitie en toernooien gaan spelen. Uiteraard dient men dan wel de basisvaardigheden te bezitten. In de aanloop naar de echte competities worden regelmatig onderlinge wedstrijden, toernooien en uitwisselingen verzorgt. Ook probeert de Nederlandse Badminton Bond meer jeugd te interesseren voor de wedstrijdsport. De Yonex Kidsgames zijn daar een goed voorbeeld van.

De saamhorigheid binnen de Duinwijckjeugd is groot en men steunt en leert van elkaar. Duinwijck heeft een groot aantal jeugdteams in de Nationale competitie en er worden veel nationale- en internationale toernooien gespeeld. Er zijn diverse leeftijdsklassen, te weten; U-9, U-11,U-13,U-15 en U-17 en U-19. Instromen kan dus al op zeer jeugdige leeftijd. Ook de competitie is in deze klassen opgedeeld. Duinwijck heeft momenteel al diverse 6, 7 en 8 jarige spelers!

Materiaal

Badminton is een technische sport en je hebt wat materialen nodig om de sport goed te kunnen uitoefenen. Ten eerste is een racket nodig. Wanneer men begint kan men altijd een racket lenen. Voor de allerkleinsten zijn er korte rackets te leen. Goede badmintonschoenen zijn een vereiste. Iedereen kan zich er wel een voorstelling van maken hoe belangrijk goede schoenen zijn!  Uiteraard is tegenwoordig ook specifieke badmintonkleding, maar dat is in het begin niet zo noodzakelijk. Een trainingspak is zeker ’s winters wel noodzakelijk. De trainers en begeleiders zullen het nodige advies willen geven alvorens je tot aanschaf van materialen wilt overgaan.

Lid worden?

Onderstaand overzicht geeft weer wat de mogelijkheden voor de jeugd zijn:

 

Dag  Tijd  Leeftijd 
Woensdag 15.00 – 16.30 6 t/m 12 jaar
Zaterdag 12.00 – 13.30 10 t/m 17 jaar

Bij gebleken geschiktheid kan men worden uitgenodigd voor de extra trainingsgroepen op maandag, dinsdag, woensdag, of vrijdag.

Informatie

Voor meer informatie klik op deze button

Informatie
Direct inschrijven