Over SBD

Stichting Badmintonhall Duinwijck is in 1956 opgericht door een aantal enthousiaste leden van Duinwijck. In die periode kampte de club met forse zaalproblemen. De wachtlijst van leden groeide enorm, en het was wenselijk om een eigen accomodatie te hebben. De Stichting heeft er voor gezorgd dat die eigen hal er kwam en vlak na de opening in februari 1961 werden de Internationale badminton kampioenschappen verspeeld in een nog niet volledig opgeleverde hal. Deze accommodatie heeft sportieve successen opgeleverd die zijn weerga niet kent. Duinwijck is meer dan 25 maal landskampioen geworden, en individuele leden hebben zowel nationaal als internationaal enorme successen geboekt. Ontelbare titels zijn er behaald bij de nationale kampioenschappen door Duinwijckleden, zowel bij de junioren als bij de senioren. Het winnen van de Europa Cup voor clubteams in 2011 is een unieke prestatie Duinwijck en vormt het voorlopige hoogtepunt. Daarnaast is Duinwijck is tweemaal geworden in de strijd om de Europa Cup voor clubteams.

De oude hal uit 1961 is inmiddels vervangen door een accommodatie, officieel geopend in 2018, die multifunctioneel is. Er is een zaal die volledig ingericht is voor bewegingsonderwijs, en een badmintonhal, die volledig voldoet aan de eisen van deze tijd.

’s Avonds en in het weekeinde huurt Duinwijck de zaal van de Stichting.

Overdag exploiteert de Stichting de accomodatie zelf door badmintonbanen te verhuren. Er zijn diverse mogelijkheden:

  • het huren van een badmintonbaan. Dit kan op basis van een enkele keer of door (individuele) inschrijving per seizoen.
  • het huren van de gehele accomodatie, bijvoorbeeld voor bedrijfsevenementen.

  • het huren van het restaurant
  • Het huren van de specifiek voor badminton ingerichte hal of de hal specifiek ingericht voor bewegingsonderwijs, waarin ook badminton gespeeld kan worden.
    De specifieke badmintonhal heeft een oppervlakte van ongeveer 1000 m² en heeft een tribune capaciteit van 500 toeschouwers.
    De multifunctionele hal heeft een oppervlakte van ongeveer 450 m²

Wat kost het

Speeltijden Maandag t/m zaterdagochtend 09:00 – 12:00 uur.
Het badminton overdag loopt van 1 september tot eind april.

Kijk voor de actuele prijs voor een lidmaatschap overdag op de informatie pagina van deze site
Met dit lidmaatschap kunt zes keer per week spelen van maandag t/m zaterdag van 9:00 – 12:00.
Baanhuur overdag kost € 10,= per uur per baan.

Voor meer informatie: neem contact op met Marjan Ridder, marjan.ridder@duinwijck.com en tel 023-5252679, Koos Roeland (023-5250724) of bel de Duinwijckhal (023 – 5262996) als je nu een baan wilt huren. Een baan overdag huren kan ook via deze website.