Voorbeschouwing HBV 1 – Duinwijck 1

//Voorbeschouwing HBV 1 – Duinwijck 1

Voorbeschouwing HBV 1 – Duinwijck 1

Foto: Marcel Verhaart

Foto: Marcel Verhaart

De kaarten zijn voor wat betreft de verdeling kampioenspoule / handhavingspoule geschud. Slechts een bizar scoreverloop kan daar nog verandering in brengen. Wat nog wel interessant is, is wie op welke plek eindigt en de daarbij behorende bonuspunten meeneemt naar de volgende poule. De nr 1 krijgt er 5, de nr 5 krijgt er 1, en alles er tussenin.

Duinwijck speelt deze laatste speelronde van de eerste helft tegen een tegenstander die het in de kampioenspoule nog tweemaal zal ontmoeten: HBV. Zoals voorspeld hebben de Horinezen een serieuze en geslaagde aanval op de top 5 gedaan, waarmee voor het eerst sinds dit systeem bestaat BC Amersfoort niet bij de bovenste helft zit.

Hoorn heeft die positie met name verworven door 3x met 7-1 toe te slaan tegen de lager geklasseerde tegenstanders. Tegen de toppers werd tweemaal fors verloren, maar het is als enige team in staat geweest om koploper Velo op 4-4 te houden. Een onberekenbaar team dus.

Duinwijck zal een flinke uitslag moeten neerzetten, wil het Almere (1 punt meer) inhalen en DKC (1 punt minder) voor blijven. Er zijn geluiden dat vakanties en blessures langzaamaan over zijn, dus dat Duinwijck zich meer en meer zal presenteren als het team dat uiteindelijk om de prijzen mee moet gaan strijden. Tip van de schrijver van dit stukje: maak een goede keuze bij de toss, want één van de achterwanden in de hal van HBV is een klimmuur, met ontelbare gekleurde handgrepen erop. Daar wil je niet tegenaan spelen op de belangrijke momenten.

In de overige wedstrijden ontmoet Smashing Amersfoort, die zullen willen winnen om Van Zijderveld in te halen op de ranglijst. Van Zijderveld dat normaalgesproken dit weekend het onderspit delft in hun wedstrijd tegen Velo. DKC zal willen scoren bij laagvliegers Barendrecht en Almere bij Roosterse, om zo Duinwijck voor te blijven en meer bonuspunten te claimen. Begin december zal de competitie in de Eredivisie de draad weer oppakken.

Plaats van handeling dit weekend: Sporthal Nieuwe Steen, Hoorn. Aanvang: 19.00u.

2019-02-06T00:26:45+00:0031 oktober, 2018|Team 1|0 Comments

Leave A Comment